Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018

Ρόδος: Έρευνα για τον εντοπισμό άνδρα που εξαπατά χήρες

Καταγγελία, για άγνωστο άτομο που επιδιώκει να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστες χήρες, υποσχόμενος την άμεση διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων οικονομικής φύσεως των εκλιπόντων συζύγων τους, ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Η καταγγελία έγινε από γνωστό ποινικολόγο της Ρόδου αλλά και από μια κάτοικο του νησιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική», πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης με πρωταγωνιστή έναν ψηλό ημεδαπό, με μουσάκι και με μαύρο τζίπ μάρκας Mercedes, o οποίος, άγνωστο πώς, έχει ενημερωθεί για οικονομικές εκκρεμότητες εκλιπόντων ημεδαπών και παρουσιάζεται στα υποψήφια θύματα του, ως συνεργάτης γνωστού ποινικολόγου της Ρόδου.

Προ τριημέρου το άτομο αυτό εμφανίστηκε σε μια χήρα, κάτοικο Ψίνθου συστηνόμενος ως συνεργάτης του ποινικολόγου, ο οποίος έχει αναλάβει νομικός σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ηλεκτρικών ειδών «Κωτσόβολος», λέγοντας της ότι θα πρέπει να του καταβάλει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να κλείσει οικονομική εκκρεμότητα από αγορές ηλεκτρικών ειδών του εκλιπόντος συζύγου της!

Η γυναίκα επικοινώνησε με το δικηγόρό της και εκείνος με τον ποινικολόγο, που έκπληκτος ενημερώθηκε για το γεγονός και κατέστησε σαφές ότι αφενός δεν είναι νομικός σύμβουλος της «Κωτσόβολος» και αφετέρου ότι ουδέποτε έχει δώσει εντολή για κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε, ενώ δεν έχει συνεργάτη ή φίλο, τα χαρακτηριστικά του οποίου να προσομοιάζουν με αυτά του ατόμου, που του περιέγραψαν.

Χθες το πρωί μια άλλη ημεδαπή, κάτοικος Ρόδου, επικοινώνησε με τον ποινικολόγο για να τον ενημερώσει ότι ένας άνδρας με όμοια χαρακτηριστικά της παρουσιάστηκε ως συνεργάτης του και ότι της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να τακτοποιήσει οικονομική εκκρεμότητα του εκλιπόντος συζύγου της.

Ο ποινικολόγος ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ ελήφθη κατάθεση από το τελευταίο θύμα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ πιθανολογείται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.


ert.gr - Mar 28, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More