Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Βίντεο: Επικίνδυνη αερομαχία πριν το θάνατο Ηλιάκη

Βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο από κάμερα σε ελληνικό μαχητικό - πέντε ημέρες πριν το τραγικό δυστύχημα του σμηναγού Ηλιάκη, φέρνει στο φως το Star. Το βίντεο καταγράφει άκρως επικίνδυνους ελιγμούς τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από το θανάσιμο τραυματισμό του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τριάδας τούρκικων αεροσκαφών που εισήλθαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Σε σχετική ομιλία ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, σχολίασε ότι "δυστυχώς σε μια στιγμή επίδειξης παντελούς έλλειψης επαγγελματισμού και μη τήρησης των διεθνών κανόνων ασφαλείας, το αεροσκάφος του ενός των εισβολέων, συγκρούεται με το ελληνικό και βυθίζει στο πένθος την οικογένεια του ήρωα σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και όλους τους Έλληνες".

Παράλληλα όμως ο αρχηγός ΓΕΑ μεταφέροντας "για ακόμη μία φορά το μήνυμα της διεθνούς νομιμότητας" διεμήνυσε προς τους "γνωστούς αποδέκτες" ότι "είμαστε εδώ, το Αιγαίο ήταν και θα είναι πάντοτε ελληνικό. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας".

AdTech Ad
Δείτε το βίντεο του Star
*
Εξάλλου με αφορμή την αποζημίωση που ζήτησε η οικογένεια Τούρκου πιλότου, ο αδελφός του σμηναγού Φίλιππος Ηλιάκης σχολίασε ότι αυτό έγινε για λόγους εντυπώσεων. Η οικογένεια του σμηναγού ξεκαθάρισε, δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση γιατί η αξία του Κώστα ήταν και είναι ανεκτίμητη, δεν κοστολογείται.  

Πηγή: nooz - May30, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More