Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015

Ρωσικό αεροσκάφος, με 224 άτομα, κατέπεσε στο Σινά

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή στο ραντάρ, συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Η αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας είχαν χάσει την επαφή με ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο που μεταφέρει 212 ανθρώπους λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Ρωσία.

Το αεροπλάνο αυτό μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες.Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει, νωρίτερα, επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Αρχικά οι αιγυπτιακές αρχές είχαν αναφέρει ότι το αεροσκάφος είχε εξέλθει του αιγυπτιακού εναέριου χώρου και πετούσε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Δυστυχώς όμως το αεροσκάφος κατέπεσε.

Το αεροπλάνο ήταν Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, mignatiou.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More