Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

Αποικιοκρατικά μαθήματα – Του Βαγγέλη Παυλίδη


Φαίνεται πως ο εκ των τοποτηρητών της αποικίας της Ελλαδας Jean-Claude Juncker -ξέρετε, αυτός που έχει κάνει την χώρα του το Λουξεμβούργο φορολογικό παράδεισο- φαίνεται πως την είχε έτοιμη την επιστολή.  Γιατί δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυρία Θάνου και ο κύριος Juncker έσπευσε να κάνει τις δέουσες συστάσεις: «Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδιαίτερα η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος».  Λες και η κυρία Θάνου προετοίμαζε κάποια επανάσταση ενάντια στο γκρίζο Διοικητήριο των Βρυξελλών.  Έτσι όμως είναι στις αποικίες, πρέπει καθε λίγο να τους υπενθυμίζουμε ποιοί είναι, ποιά είναι η θέση τους.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό θεώρησε καλό να παρέμβει και η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Πιπιλή.  Η ευγενέστατη κυρία Πιπιλή που κάποτε είπε στον Γ. Παπανδρέου να σκάσει (επι λέξη).

Δεν της κάνει λέει η κυρία Θάνου γιατί είναι συνδικαλίστρια και αντι-μνημονιακή, και λυπάται που δεν μπορεί να χαρεί ως αγωνίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας. 

Λιγόψυχη και μίζερη η κυρία Πιπιλή. 

Είναι βέβαια γνωστό πως οι υπερσυντηρητικοί βγάζουν φουσκάλες στο άκουσμα της λέξης “συνδικαλισμός” (δες Θάτσερ, πχ), όπως είναι γνωστό πως η κυρία Πιπιλή είναι υπερ-μνημονιακή σε αντίθεση με την κυρία Θάνου. 

Αυτό που φαίνεται όμως περίεργο είναι πως η κυρία Πιπιλή δηλώνει “αγωνίστρια”. 

Και ναι μεν στην Ελλάδα είσαι ο,τι δηλώσεις αλλά αλήθεια, αλλά πού και πότε αγωνίστηκε; 

Μπορεί να κάνω και λάθος μα δεν έχω υπ’ όψη μου κάτι τέτοιο. 

Πιπιλή όμως είναι αυτή, όλα να τα περιμένεις.


pavlidiscartoons.com 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More