Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτείνει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών - Επικοινωνία Μέρκελ – Ομπάμα για την Ελλάδα

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jack Lew (Τζακ Λιού) κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης και τους ανώτατους αξιωματούχους του ΔΝΤ να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με στόχο την επίτευξη μια «βιώσιμης λύσης» για το ελληνικό ζήτημα
.
Ειδικότερα όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ Λιού μίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε πως είναι σημαντικό για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Επεσήμανε δε το ενδεχόμενο μιας συζήτησης για πιθανή ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, στο διάστημα που θα προηγηθεί του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Λιού υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελλάδα δύσκολα μέτρα ώστε να φτάσει σε έναν πραγματικό συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

*Σημειώνεται ότι για το ελληνικό ζήτημα τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο τους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, φέρονται να συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης.

Επικοινωνία Μέρκελ – Ομπάμα για την Ελλάδα


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να αποτιμήσουν τις εξελίξεις με την Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνομιλίες που είχαν σήμερα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι οικονομικές ομάδες του Ομπάμα και της Μέρκελ παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και θα παραμείνουν σε στενή επαφή, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

«Οι οικονομικές ομάδες των δύο χωρών παρακολουθούν την ελληνική κατάσταση. Θα παραμένουν σε στενή επαφή» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα στο μονοπάτι εκείνο που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει και πάλι τις μεταρρυθμίσεις που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη μέσα στην Ευρωζώνη.


πηγή: Huffington Post. - 28/06/2015 9:48 μ.μ.



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More