Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για συμφωνία της τελευταίας στιγμής



Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής τςη Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν πως μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία.

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα λήξει σήμερα τα μεσάνυχτα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή για συμφωνία, αλλά ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες, λέγοντας πως ακόμη δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρο; της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Δεν ανέφερε ωστόσο εάν η σχετική επικοινωνία αφορούσε κάποια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε επίσης πως Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε να δει μια κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση και περιέγραψε στον Τσίπρα πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Ο ίδιος σημείωσε πως «συμφωνία της τελευταίας στιγμής» είναι αυτή της Παρασκευής που δημοσιεύθηκε από την Κομισιόν την Κυριακή και προσέθεσε πως μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα απαιτούσε την στήριξη του Τσίπρα στο «Ναι» του δημοψηφίσματος. «Το δημοψήφισμα είναι για το μέλλον της Ελλάδος στο ευρώ», ανέφερε.

Κοινοτικές πηγές ωστόσο ανέφεραν ότι οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερα και βίντεο  στο>>  tvxs

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More