Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2014

Ρόδος ; Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου Sunshine, για να πάρουν τα λεφτά τους


100 απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι από  την Ξενοδοχειακή μονάδα της Ιαλυσού Sunshine  βγήκαν σήμερα στους δρόμους για τα δεδουλευμένα τους και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.


Απηυδισμένοι, τα χτύπησαν κάτω και αφού βγήκαν στον δρόμο παρατώντας την εργοδοσία σύξυλη, πήραν τα οχήματά τους, σχημάτισαν κοβόι και μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, έκαναν πορεία στους δρόμους του νησιού μας παραλύοντας την κυκλοφορία.

Σε ορισμένα σημεία μάλιστα ο κόσμος τους χειροκροτούσε και τους επαινούσε για την απόφασή τους να μην δεχθούν να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.


Τελικά φαίνεται ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sunshine που είχαν συγκεντρθεί έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό το πρόβλημα αφορά την μη καταβολή του μισθού μηνός Ιουλίου και τελικά συμφωνήθηκε να πληρωθεί άμεσα το 50% και το υπόλοιπο 50% την προσεχή Πέμπτη.

Ανακοίνωσε εξέδωσε το ΠΑΜΕ το οποίο αναφέρει:


“Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Sunshine οργάνωσαν κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα τους. Με τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων του ξενοδοχείου που απέκλεισαν την Ένωση Ξενοδόχων ανάγκασαν την εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει το 50% των οφειλόμενων σήμερα και το υπόλοιπο την άλλη εβδομάδα.

Στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τον κλάδο.

Το παράδειγμά αυτό αποτελεί μια μικρογραφία της κατάστασης που επικρατεί λίγο πολύ σε όλα ξενοδοχεία του νησιού. Οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα όσων ξεσηκώνονται, να διεκδικήσουν να πληρωθούν τώρα, όσο τα ξενοδοχεία είναι ακόμη ανοιχτά, αλλά και να βάλουν τις βάσεις για μόνιμη οργάνωση μέσα στον τόπο δουλειάς, με επιτροπή αγώνα, με επιχειρησιακό Σωματείο”.

Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Για εκφοβισμό και απάνθρωπη συμπεριφορά κατήγγειλε  μέσω του Παλμού ο ταμίας του ΕΚΡ Παναγιώτης Εγγλέζος τον προσωπάρχη ξενοδοχείου.

Καταγγέλλω δημόσια τον προσωπάρχη του ξενοδοχείου που σήμερα οι εργαζόμενοι του πραγματοποίησαν απεργία – κατάληψη ,στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου διεκδικώντας τα δίκαια δικαιώματα τους ,για το θράσος και την απάνθρωπη συμπεριφορά του προς τους αγανακτισμένους συναδέλφους εργαζόμενους ,την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, αυτός με προκλητικό ύφος και θράσος απειλούσε ,ακόμα και παρουσία δημοσιογράφων, τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην δουλεία τους λέγοντας τους ότι αύριο θα τους διώξει.

Τέτοιες συμπεριφορές βέβαια είναι γνωστές και σύνηθες  αλλά πλέον είναι τέτοιο το θράσος τους που ούτε μπροστά στις κάμερες δεν πτοούνται, οι εκλεκτοί των ξενοδόχων που προφανώς είναι εξοφλημένοι μέχρι τελευταία δεκάρα.


 (Πληροφορίες και περισσότερα από palmos-fm.gr και rodiaki.gr)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More