Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012

Εξεταστική - παρωδία για την οικονομία

 


Η φαρσοκωμωδία ολοκληρώθηκε στη Βουλή για τη δήθεν διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην οικονομική τραγωδία της χώρας και τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής «εντόπισαν» τον υπεύθυνο! Γράφουμε τον υπεύθυνο, διότι -κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Γιάννης Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.
Δηλαδή, ένας μόνον άνθρωπος, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για 9 μήνες, φέρει την (πολιτική, όπως αναφέρουν) ευθύνη για την οικονομική καταστροφή.
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, «τσάρος» επί 4,5 χρόνια δεν είχε καμιά ευθύνη;
Προφανώς όχι!
Όσο για ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου… ούτε λόγος. Για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μάλιστα, αναπέμπονται ύμνοι!
Τι ρωτήσατε;
Τι απέγινε η αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ότι το έλλειμμα του 2009 θα ήταν διψήφιο;
Και τι απέγινε η εκτίμησή του ότι θα είχε αποσοβηθεί το κακό αν η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε αμέσως μέτρα και όχι έξι μήνες αργότερα;
Δεν υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα.
Το μόνο που ήθελαν οι βουλευτές τουΠΑΣΟΚ ήταν να κλείσουν τσάτρα πάτρα την υπόθεση.
Ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης απο το ΛΑΟΣ, στο δικό του πόρισμα, μιλάει για πολιτικές ευθύνες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα.

Aπο aixmi.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More