Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Πυρά κατά Μέρκελ απο Γερμανικά ΜΜΕ



Στο στόχαστρο της Γερμανικής εφημερίδας Die Zeit μπήκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει στις χώρες του νότου για τη διάσωσή τους, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.
Στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η Γερμανική εφημερίδα επιρρίπτει στην κ. Μέρκελ σαφείς ευθύνες για προωθούμενη διάλυση της Ευρωζώνης. «Η Μέρκελ σπρώχνει την Ευρωζώνη στη διάλυση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον πρωτοσέλιδο τίτλος της.
Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέες περικοπές οι οποίες εντείνουν τελικά την ύφεση αλλά από πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της».
Παράλληλα γίνεται λόγος για τα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλλει η τρόικα στη χώρα μας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, τα οποία όπως αναφέρει κανένας άλλος λαός της Ευρώπης δεν θα δεχόταν.
«Η Ευρώπη των λαών δεν ταυτίζεται επ΄ουδενί με την Ευρώπη την μεγάλων χρηματοπιστωτικών funds και της Άνγκελα Μέρκελ, η τακτική των οποίων οδηγεί περισσότερο στη διάλυσή της παρά στην ενίσχυση της ΕΕ» τονίζει χαρακτηριστικά η Die Zeit.

 http://www.koutipandoras.gr/?p=15787

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More