Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Ρόδος: Κινητοποίηση αύριο από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας-Νέες καταγγελίες για το κτίριο της Ακαδημίας


 

Την διενέργεια προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτίρια, που να συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, ζήτησε χθες σε συνέντευξη Τύπου, το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου. 

Κατήγγειλαν μάλιστα ότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από συνεργείο του Δήμου, στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, μετά το ατύχημα της εκπαιδευτικού, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να αντικατασταθεί το σύνολο των κουφωμάτων γιατί είναι σάπια. Επίσης κατήγγειλαν ότι οι διευθυντές των σχολείων που στεγάζονται στην Ακαδημία, έχουν επανειλημμένα υποβάλλει αιτήματα και υπομνήματα στον Δήμο Ρόδου για τα προβλήματα του κτιρίου. 

Σε ό,τι αφορά στα κενά, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ξεκινήσει το ολοήμερο πρόγραμμα λόγω ελλείψεων στη γενική αγωγή, ενώ στην ειδική, από τα 171 παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, καλύφθηκαν μόλις τα 40. 

Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του νησιού, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων, για το κτιριακό και τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο κτίριο της ΔΟΥ Ρόδου, αύριο στη 1.30 το μεσημέρι. 



ΣύνταξηΜαριέττα Γαβριλιώτη

Πηγή: www.ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More