Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2017

Έκτακτη πίστωση 8.000.000 ευρώ για το λιμάνι της Κω

Εξασφαλίστηκε πίστωση 8.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κω μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017.

Παράλληλα η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έκανε δύο διαγωνισμούς που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης για τις: α) Μελέτες αποκατάστασης των ζημιών προϋπολογισμού 325.000 ευρώ και β) γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης.

Με την ολοκλήρωση των μελετών, το συντομότερο δυνατό και σε διάστημα λίγων μηνών θα πραγματοποιηθεί ανοικτός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση των έργων.

Αυτά έκανε γνωστά ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης μετά την επίσκεψή του στην Κω, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε το λιμάνι του Μαστιχαρίου που μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γ. Κοκκαλάκη και τον λιμενάρχη Κω, αντιπλοίαρχο Κων. Γιαλελή επιθεώρησε τα νέα έργα του λιμένα, τα οποία και ολοκληρώθηκαν, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τη σύνδεση της Κω με γειτονικά νησιά της Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τον κεντρικό λιμάνι της Κω, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση και έκαναν αυτοψία στο λιμάνι και στα έργα προσωρινής αποκατάστασης της λειτουργίας του, μετά τον πρόσφατο σεισμό. Συζήτησαν τόσο για τα έργα που απαιτούνται για την οριστική λύση του προβλήματος όσο και για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την επέκταση των λιμενικών υποδομών, προκειμένου να αυξηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμανιού και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του ως προς την εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών.

Ο Χρ. Λαμπρίδης δήλωσε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται, για να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρόνο τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και με τον ανάδοχο του έργου, όταν προκύψει, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να υλοποιηθούν με τρόπο που θα εξασφαλίσει την κατά το δυνατό μεγαλύτερη λειτουργικότητα του λιμανιού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας.


efsyn.gr - Oct 30, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More