Κυριακή, Σεπτεμβρίου 17, 2017

Περιβάλλον, πολιτική και αναισθησία - Του Βαγγέλη Παυλίδη


Είναι πανθομολογούμενο νομίζω πως ειδικά η ΝΔ είναι μια αντιπολίτευση καταγγελίας και τίποτ’ άλλο. Όπου για όλα φταίει η κυβέρνηση, ακόμα και για το οτι πηδούν οι ψύλλοι ή πέφτουν φύλλα απο τα δέντρα. Η ταχτική βέβαια του “λέγε λέγε, στο τέλος κάτι θα κολλήσει” δεν είναι πρωτότυπη και μέχρι εδώ καλά αν η καταγγελία ήταν σοβαρή κι αν συνοδευόταν απο μια εξ ίσου σοβαρή αντιπρόταση… η δημοκρατία έχει ανάγκη απο σοβαρές αντιπροτάσεις

Αφορμή γι αυτά, που τα έχουμε ξαναπεί εδώ, μου δίνει η πρόσφατη οικολογική καταστροφή όπου σύμφωνα με την ΝΔ και τους κονδυλοφόρους που την στηρίζουν φταίει βέβαια η κυβέρνηση. Και πάλι καλά ως εδώ, ας πούμε πως πράγματι φταίει η κυβέρνηση που βούλιαξε το σαπιοκάραβο.

Απο εκεί και πέρα όμως χοντραίνουν τα πράγματα. Διότι σφόδρα και μετά μένους αντιπολιτευόμενος κονδυλοφόρος φτάνει στο σημείο να ειρωνευτεί, να κάνει λογοπαίγνια με το γεγονός οτι ο Υπουργός Ναυτιλίας είναι τυφλός -και άρα πώς μπορεί να δει την καταστροφή, και πώς μπορεί να κάνει αυτοψία αφού είναι τυφλός, αναρωτιέται ο κονδυλοφόρος.

Απάνθρωπη και προκλητική τοποθέτηση, αντίθετη με κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, που φανερώνει αναλγησία και έλλειψη ανθρώπινης ευαισθησίας, για κάτι για το οποίο ο πάσχων δεν ευθύνεται και που στο κάτω κάτω δεν έχει καμμία σχέση με την πολιτική. Στον Καιάδα λοιπόν αυτοί που έχουν φυσικά μειονεκτήματα, κατά τον κονδυλοφόρο.

Ντροπή!

—Το σκίτσο είναι παλαιότερο, απο το αρχείο μου.


pavlidiscartoons.com - Sep 17, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More