Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2017

Ο Πανιώνιος, νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο


Το όμορφο παραμύθι του φετινού Πανιώνιου συνεχίστηκε και στον Πειραιά. Η εξαιρετική ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς νίκησε στο Φάληρο τον Ολυμπιακό 1-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και άλλαξε τα δεδομένα στο πρωτάθλημα, αφού μείωσε από τους «ερυθρόλευκους» στους 7 βαθμούς.

Ο Πανιώνιος νίκησε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό ύστερα από 36 χρόνια, ενώ είναι η πια η ομάδα με τα περισσότερα «διπλά» στο πρωτάθλημα, συνολικά επτά. Ταυτόχρονα, έδωσε νέο ενδιαφέρον στη Super League, αφού τον Ολυμπιακό περιμένουν τα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο, τιμωρώντας την ακατανόητη επιμονή του Πάουλο Μπέντο να παίζει με άμυνα τόσο ψηλά χωρίς να διαθέτει τα ανάλογα «εργαλεία»: ο Βλάχος βρήκε τον Σαββίδη, εκείνος τον Φούντα που έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασούρας, στην πλάτη του Παρέδες, πλάσαρε για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και στο 6΄ ο Μπαντής απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Καρντόσο, στο 8΄ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ελιουνούσι, ενώ στο 25΄ η προβολή του Καρντόσο, σε σουτ του Ανδρούτσου εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τον Φορτούνη για άλλο ένα παιχνίδι να μην μπορεί να επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη και τον Σεμπά στενά μαρκαρισμένο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν δημιουργία και προσπαθούσαν με σέντρες να εκμεταλλευτούν τον Καρντόσο, με τον Ελιουνούσι να χάνει την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου στο 43΄, όταν ο Οικονόμου απέκρουσε στη γραμμή σε κόρνερ το σουτ του Νορβηγού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παίχθηκε στο μισό γήπεδο, με τον Πανιώνιο να αμύνεται μαζικά και αποτελεσματικά στην πίεση του Ολυμπιακού. Ο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι και τον Ανσαριφάρντ για να παίξει σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά οι γηπεδούχοι και πάλι να απειλήσουν.

Στο 63΄ ο Ντα Κόστα πήδησε μόνος σε φάουλ του Φορτούνη αλλά έβαλε λάθος το κεφάλι, ενώ στο 71΄ η κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια από εκτέλεση κόρνερ πήρε ύψος και χτύπησε στο πάνω κι έξω μέρος του δοκαριού και στο 77΄ ο Οικονόμου πρόλαβε τον Καρντόσο τη στιγμή του σουτ.


Πηγή:  naftemporiki.gr - Feb 26, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More