25 Αυγούστου 1984, μια μέρα σαν και σήμερα πέθαινε ο Truman Capote.
Μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας που πολλά απο τα έργα του
θεωρούνται κλασσικά αριστουργήματα -ανάμεσά τους το “Breakfast at
Tiffany’s” και το “In Cold Blood”. Πάνω απο 20 έργα του έχουν μεταφερθεί
σε μεγάλη και μικρή οθόνη.
Με πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ποτό ο Καπότε αντιμετώπισε το ένα κακό με ένα άλλο, τα φάρμακα. Η νεκροψία ανέφερε ως αίτιο θανάτου “ασθένεια του ύπατος με επιπλοκές απο φλεβίτιδα, ναρκωτικά και άλλα φάρμακα”. Στο αίμα του βρέθηκαν βαρβιτουρικά, Valium και διάφορα παυσίπονα.
Καλός μάγειρας ο Capote, τελειοποιήθηκε στην μαγειρική όταν μετακόμισε στην Σικελία με τον σύντροφό του Jack Dunphy. Με ιδιαίτερη αδυναμία στα επιδόρπια συχνά έφτιαχνε κέικ και μπισκότα και παρ’ όλο που η κύρια ασχολία του, εκτος απο το γράψιμο, ήταν οι κοινωνικές δραστηριότητες δεν παρέλειψε να μας αφήσει και μερικές ωραίες συνταγές. Παραθέτω μια απο τις πιο εύκολες.
1 Κοτόπουλο ψητό ξεκοκκαλισμένο, χωρισμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε αυτό που περίσεψε απο χθές.
7 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες (αν θέλουμε), βρασμένες και κομμένες σε κυβους = 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο = 3 πιπεριές γλυκές, πράσινες ή κόκκινες σε λωρίδες = 5 γλίθες σκόρδο λυωμένες = 2 κουταλάκια φρέσκο ή ξερό θυμάρι = 2 κουταλάκια πάπρικα = 1 κουτάλι πελτές τομάτας = 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα = 1/4 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος = λάδι = αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το θυμάρι, πάπρικα και τοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά.
Όταν οι πιπεριές έχουν ψηθεί (περίπου 5-7 λεπτά) προσθέτουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε για το αλατοπίπερο ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
πηγή: www.thecrepesofwrath.com/2008/12/28/truman-capotes-chicken-hash/
========================================================================
On a day like today, 25 August 1985, Truman Capote died in Bel Air, Los Angeles. Novelist, screenwriter, playwright, and actor, many of whose short stories, novels, plays, and nonfiction are recognized literary classics, including the novella Breakfast at Tiffany’s and the true crime novel In Cold Blood. At least 20 films and television dramas have been produced of Capote novels, stories, and plays.
With a very serious drinking problem Capote tried to fight one evil with another: drugs. According to the coroner’s report, the cause of death was “liver disease complicated by phlebitis and multiple drug intoxication.” In his system he had barbiturates, Valium, anti-seizure medication, and painkillers.
A capable cook, Truman Capote learned to bake and broil after settling down in Sicily with his partner, Jack Dunphy. He was particularly fond of desserts, whipping up cookies and cakes to satisfy his sugar cravings and, while mostly occupied with his writing, he did leave some nice recipes. I give you one of the easiest:
Truman Capote’s Chicken Hash
Ingredients
1 roast chicken, deboned = 7 medium sized potatoes, peeled, boiled until tender and diced = 2 red and/or yellow onions, chopped = 3 red bell peppers, diced largely = 5 garlic cloves, minced = 2 teaspoons fresh thyme = 2 teaspoons paprika = 1 tablespoon tomato paste = 4 minced scallions = ¼ cup chopped parsley = 3 tablespoons olive oil = salt and pepper to taste
Instructions
1. Heat the oil in large saute pan on medium heat. Saute the diced onions until just translucent, about 5-8 minutes. Sprinkle with salt and freshly ground black pepper.
2. In the same pan, saute minced garlic and diced sweet peppers. Add the thyme, paprika and tomato paste and mix well.
3. Once the peppers start to caramelize (about 5-7 minutes), add the potatoes and the cut chicken. Adjust seasonings and take off heat.
Sprinkle scallions and chopped parsley before serving.
source: www.thecrepesofwrath.com/2008/12/28/truman-capotes-chicken-hash/
pavlidiscartoons.com - Aug 25, 2016
Με πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ποτό ο Καπότε αντιμετώπισε το ένα κακό με ένα άλλο, τα φάρμακα. Η νεκροψία ανέφερε ως αίτιο θανάτου “ασθένεια του ύπατος με επιπλοκές απο φλεβίτιδα, ναρκωτικά και άλλα φάρμακα”. Στο αίμα του βρέθηκαν βαρβιτουρικά, Valium και διάφορα παυσίπονα.
Καλός μάγειρας ο Capote, τελειοποιήθηκε στην μαγειρική όταν μετακόμισε στην Σικελία με τον σύντροφό του Jack Dunphy. Με ιδιαίτερη αδυναμία στα επιδόρπια συχνά έφτιαχνε κέικ και μπισκότα και παρ’ όλο που η κύρια ασχολία του, εκτος απο το γράψιμο, ήταν οι κοινωνικές δραστηριότητες δεν παρέλειψε να μας αφήσει και μερικές ωραίες συνταγές. Παραθέτω μια απο τις πιο εύκολες.
1 Κοτόπουλο ψητό ξεκοκκαλισμένο, χωρισμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε αυτό που περίσεψε απο χθές.
7 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες (αν θέλουμε), βρασμένες και κομμένες σε κυβους = 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο = 3 πιπεριές γλυκές, πράσινες ή κόκκινες σε λωρίδες = 5 γλίθες σκόρδο λυωμένες = 2 κουταλάκια φρέσκο ή ξερό θυμάρι = 2 κουταλάκια πάπρικα = 1 κουτάλι πελτές τομάτας = 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα = 1/4 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος = λάδι = αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το θυμάρι, πάπρικα και τοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά.
Όταν οι πιπεριές έχουν ψηθεί (περίπου 5-7 λεπτά) προσθέτουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε για το αλατοπίπερο ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
πηγή: www.thecrepesofwrath.com/2008/12/28/truman-capotes-chicken-hash/
========================================================================
On a day like today, 25 August 1985, Truman Capote died in Bel Air, Los Angeles. Novelist, screenwriter, playwright, and actor, many of whose short stories, novels, plays, and nonfiction are recognized literary classics, including the novella Breakfast at Tiffany’s and the true crime novel In Cold Blood. At least 20 films and television dramas have been produced of Capote novels, stories, and plays.
With a very serious drinking problem Capote tried to fight one evil with another: drugs. According to the coroner’s report, the cause of death was “liver disease complicated by phlebitis and multiple drug intoxication.” In his system he had barbiturates, Valium, anti-seizure medication, and painkillers.
A capable cook, Truman Capote learned to bake and broil after settling down in Sicily with his partner, Jack Dunphy. He was particularly fond of desserts, whipping up cookies and cakes to satisfy his sugar cravings and, while mostly occupied with his writing, he did leave some nice recipes. I give you one of the easiest:
Truman Capote’s Chicken Hash
Ingredients
1 roast chicken, deboned = 7 medium sized potatoes, peeled, boiled until tender and diced = 2 red and/or yellow onions, chopped = 3 red bell peppers, diced largely = 5 garlic cloves, minced = 2 teaspoons fresh thyme = 2 teaspoons paprika = 1 tablespoon tomato paste = 4 minced scallions = ¼ cup chopped parsley = 3 tablespoons olive oil = salt and pepper to taste
Instructions
1. Heat the oil in large saute pan on medium heat. Saute the diced onions until just translucent, about 5-8 minutes. Sprinkle with salt and freshly ground black pepper.
2. In the same pan, saute minced garlic and diced sweet peppers. Add the thyme, paprika and tomato paste and mix well.
3. Once the peppers start to caramelize (about 5-7 minutes), add the potatoes and the cut chicken. Adjust seasonings and take off heat.
Sprinkle scallions and chopped parsley before serving.
source: www.thecrepesofwrath.com/2008/12/28/truman-capotes-chicken-hash/
pavlidiscartoons.com - Aug 25, 2016