Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

Στους πολιτικούς αρχηγούς θα δοθεί το υλικό από τις καταγγελίες Χαϊκάλη - Παρελήφθη από την Επιτροπή Δεοντολογίας


Αθήνα 19 Δεκ. 2014, 17:12 -

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών φθάνει τις επόμενες ώρες το οπτικοακουστικό υλικό, που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη.
 
Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).
 
Η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.
 
Η Επιτροπή συγκαλείται αύριο, Σάββατο, σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.
 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε εκφράσει από τη Βουλή την αγωνία του ότι  «όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον κοινοβουλευτισμό. Ιδιαίτερα πλήττουν και το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Με αφορμή, δε, τις καταγγελίες Χαϊκάλη  κ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε έκκληση προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα έρευνα και εις βάθος, προκειμένου, όπως είπε, «αν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός που επιχείρησε την εξαγορά να υποστεί όσα πρέπει, αν όμως είναι ψευδείς, αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη γι’ αυτούς που μηχανεύονται τέτοιες καταγγελίες».
 
Το CD με τις επίμαχες συνομιλίες έφτασε επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το νόμο, αμέσως ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Π.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διεξάγει τη σχετική έρευνα.

ΑΝΕΛ: Τροπολογία να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας

Να μην θεωρείται αξιόποινη πράξη και να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας με ειδικά τεχνικά μέσα και η χρήση του υλικού αυτού, όταν γίνεται με σκοπό την προστασία θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, προτείνουν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος και Μαρία Κόλλια.


πηγή : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231372450

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More