Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

To κλείσιμο ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και την απόλυση των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση ζητάει η τρόικα



Το κλείσιμο των ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, και ΕΑΣ απαιτεί η τρόικα, η οποία ζητάει να απολυθούν όλοι εργαζόμενοι (περισσότεροι από 1.000 στο σύνολο) χωρίς αποζημίωση. 


Αυτό προκύπτει από ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη την Κυριακή το βράδυ στη διάρκεια σύσκεψης Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω του οποίου απορρίπτεται το σχέδιο για διάθεση 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, με σκοπό την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.
 
Την απαίτηση της τρόικας αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου.
 
«Την περασμένη εβδομάδα εστάλη η πρόταση για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών στην τρόικα. Το βράδυ της Κυριακής η τρόικα απάντησε μέσω e-mail χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις “μη ρεαλιστικές και μη βιώσιμες’», είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι ζητήθηκε να εξεταστεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις στους εργαζομένους.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), Γιώργος Κωτσαδάμ ο οποίος μίλησε στο koutipandoras.gr η ΕΑΒ δεν περιλαμβάνεται -ακόμη τουλάχιστον- στις επιχειρήσεις των οποίων το κλείσιμο ζητάει η τρόικα. Είναι πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένο ότι στο μέλλον θα μπει κι εκείνη σε καθεστώς εκκαθάρισης. 



Από  koutipandoras.gr/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More