Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2013

Αυτό το παλληκάρι δεν έλεγε πως δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο; ( γράφει ο Σ.Καλαμίτσης)

Άδωνις-Σπυρίδων, άλλως Μπουμπούκος, την 13.08.2013 στον ΑΝΤ1:
«Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε προαποφασίσει σε διάφορους τομείς όχι μόνο στην υγεία, και να βρούμε το πολιτικό θάρρος να τα κάνουμε, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο Mνημόνιο και να παρουσιάζουμε στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας, ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεχάστε το Mνημόνιο, ξεχάστε την Τρόικα».
 
Αυτός είναι πολιτικά ειλικρινής ή απλώς ειλικρινής, πολιτικά αναξιόπιστος ή απλώς αναξιόπιστος;
 
Το δίλημμα μου δημιούργησε τηλεπαρουσιαστής τις αναφερόμενος στον Στουρνάρα, το οποίο απεκάλεσε «αναξιόπιστο» για να διευκρινίσει αμέσως ότι εννοεί πως είναι αναξιόπιστος «πολιτικά».
 
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται με το νέο σύστημα tourbillon του πάνσοφου κ. Μιχελάκη. 
 
Μου δίνεται η δυνατότητα να σταυρώσω τέσσερις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από το ενιαίο ψηφοδέλτιο. 
 
Εγώ βάζω σταυρό σε τέσσερα πρόσωπα ανήκοντα σε τέσσερις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, επειδή πιστεύω ότι είναι πρόσωπα έντιμα, νομοταγή και δυναμικά στον οικογενειακό και επαγγελματικό βίο τους και ότι θα κάνουν καλό στον Δήμο, αν εκλεγούν. 
 
Μετά την εκλογή τους αποδεικνύεται ότι λειτουργούν στον Δήμο ως λαμόγια του κερατά εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους. 
 
Τί θα πω εγώ τότε; Ότι είναι «πολιτικά» αναξιόπιστοι ή ότι είναι αναξιόπιστοι σκέτο και με ξεγέλασαν με τον δήθεν πρότερο «έντιμο» βίο που παρουσίαζαν ως βιτρίνα; Ασφαλώς και θα πω το δεύτερο.
 
Ο Μπουμπούκος, πάντως, και όλη η παρέα του δεν είναι απλώς αναξιόπιστοι. 
Είναι απατεώνες.  
Σκέτο.

 
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More