Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

Οργή και θυμός στις τάξεις των ξενοδοχ/λων!

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους προσπαθούν μόνοι να βρουν άκρη για το τί τελικά θα γίνει. Πολλοί είναι ακόμη απλήρωτοι ή πληρώνονται με το σταγονόμετρο
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι 12.000 ξενοδοχ/λοι της Ρόδου, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει από καμιά πλευρά, τί τελικά θα γίνει με το επίδομα ανεργίας που παίρνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Παρά τις διαβεβαιώσεις στη Βουλή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Κωνσταντόπουλου, ότι το επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους δεν θα καταργηθεί, οι αμφιβολίες είναι διάχυτες, εν όψει των μέτρων που θα ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία προβλέπουν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα. Στο πλαίσιο των περικοπών αυτών οι ξενοδ/λοι είναι ανήσυχοι και οι περισσότεροι απαισιόδοξοι.
Το θέμα αυτό αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές εποχικές επιχειρήσεις της Ρόδου, όπου οι εργαζόμενοι εκφράζουν πικρία γιατί, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν καμιά στήριξη από κανέναν εκ των τοπικών πολιτικών παραγόντων, αλλά και των άλλων φορέων, ακόμα και των συνδικαλιστών.
Το επίδομα ανεργίας αποτελεί για τους ξενοδ/λους της Ρόδου, χρόνια τώρα, ένα μαξιλάρι, για να καλύπτουν τουλάχιστον τα προσωπικά τους έξοδα. Ειδικά δε φέτος που η σεζόν ξεκίνησε αργά και οι μισθοί είναι μειωμένοι, ο χειμώνας χωρίς το επίδομα ανεργίας, θα είναι από τους χειρότερους όλων των εποχών!
Οι ξενοδ/λοι προσπαθούν να βγάλουν μόνοι τους άκρη για το αν το επίδομα ανεργίας θα καταργηθεί ή όχι, τηλεφωνώντας στον ΟΑΕΔ, την ομοσπονδία τους όπου αλλού μπορούν, αλλά παντού συναντούν σκοτάδι. Κανένας δεν γνωρίζει τίποτα!
Η εν λόγω εκκρεμότητα έχει εξοργίσει τους ξενοδ/λους, καθώς πολλοί εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι ή να πληρώνονται με το σταγονόμετρο, γεγονός που επηρεάζει σοβαρά ακόμη και την επιβίωσή τους. Κι’ όσο σκέφτονται το χειμώνα που έρχεται τόσο καταλαμβάνονται από οργή και θυμό.

 

  Το Αρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο rodosalarm σήμερα 01/09/2012

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More