Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

Σοκ! Ο Σαμαράς με μπλούζα τού...

Οι οπαδοί των ομάδων συνηθίζουν να λένε πως η πολιτική πρέπει να μένει μακριά από τον αθλητισμό και πολύ σωστά κάνουν. Σε επίπεδο επιχειρήσεων αυτό είναι αδύνατο βέβαια, καθώς μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες (ποτέ μου δεν έμαθα τι σκατά είναι «ανώνυμη εταιρεία», αλλά anyway).

Δεν είναι κρυφό πως ο Μελισσανίδης αγόρασε τον ΟΠΑΠ και είχε πολύυυυ πολύ καλή σχέση με τον Σταυρίδη του ΤΑΙΠΕΔ (κάτι που οδήγησε τον τελευταίο στην καθαίρεσή του). Ο Σαββίδης αγόρασε την ΣΕΚΑΠ και είναι πολύ καλός προσωπικός φίλος του Μπράβο Ρούλα – Κεδίκογλου. Κι ο Μαρινάκης έχει τα νταλαβέρια του. Κι ο Αλαφούζος. Αλλά θέλω να εστιάσω στους δύο πρώτους, λόγω κάποιων περιστατικών που έλαβαν χώρα, παρουσία των οπαδών τους.

Πέρυσι χάρηκα με την στάση των ΑΕΚτσήδων στο θέμα Κατίδη. Ο φανατικός πυρήνας της ΑΕΚ απέδειξε πως δεν εκπροσωπείται από τους λίγους ηλίθιους που έδειραν κάποτε τον Μπάγεβιτς, αλλά από μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που σιχαίνονται τους φασίστες. Με την επιμονή τους κατάφεραν να διώξουν τον Κατίδη. Επίσης, εκείνο το διάστημα, κατάφεραν να διώξουν και τη Χρυσή Αυγή που επιδίωκε να εδραιώσει τα γραφεία της δίπλα από αυτά της Original στη Νέα Φιλαδέλφεια (παίζει να κάνω λάθος στην περιοχή).

Φέτος είμαι περήφανος με τους δικούς μου. Αποδείχτηκε ότι οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι αυτοί οι λίγοι βλάκες που έκαψαν τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ούτε αυτοί που φώναζαν «Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ» στον Νίνη. Το θέμα με τη φωτογραφία του Κάτσε, έχω την αίσθηση πως έβγαλε «υγεία», άσχετα αν πήρε διαστάσεις μεγαλύτερες απ’ότι ίσως άξιζε.

Ο Κάτσε, όπως και ο Κατίδης, είναι ένα παιδί αγράμματο, δεν ξέρει πόσο κάνει 1+1, δεν έχει αντίληψη και κατά 95% ούτε κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο. Αλλά η μαλακία του πρέπει να τιμωρηθεί, κυρίως για λόγους παραδειγματισμού.

(Προσωπική απορία: Εντάξει, ας πιστέψουμε ότι δεν ήξερε ο μικρός τι είναι ο UCK. Δεν διάβασε όμως ούτε τα αλλοτριωτικά συνθήματα της μπλούζας;)

Αυτό που ευχαριστήθηκα στην ιστορία με τον Κάτσε, είναι η θέση των συνδέσμων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, έναντι της Χρυσής Αυγής. Έναντι των αποβρασμάτων όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσαν. Οι ΠΑΟΚτσήδες στράφηκαν παράλληλα κατά δύο φασιστικών οργανώσεων, κρατώντας μιας αξιοθαύμαστη ισορροπία σ’αυτό τον πόλεμο… ιδεολογιών.

Μέσα σ’αυτό τον βόθρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (στη βρώμα του οποίου συμβάλλαμε όλοι –οπαδοί, πρόεδροι, αθλητές κτλ), αναβλήθηκε (εκ του αναβλύζω, δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά) επιτέλους κάτι ωραίο, κάτι που μακάρι να κεφαλαιοποιηθεί και αξιοποιηθεί καταλλήλως στο μέλλον. Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά λέμε τώρα. Ποτέ δεν ξέρεις.

(Νέα παρένθεση: Στην διάσημη σχολή της Μπαρτσελόνα, τη Μασιά, οι μαθητές δεν προπονούνται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν και τα μαθήματά τους. Ο τεράστιος Κρόιφ, πατέρας της Μασιά, έδωσε μεγάλη βαρύτητα σ’αυτό το θέμα).

Πάμε και στην αποκάλυψη της ημέρας: Ο Καμμένος (ποιος;) χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό… ανισόρροπο. Η ομιλία του τελευταίου στη ΔΕΘ, στάθηκε αφορμή να κολλήσουν στον Σαμαρά κι άλλα κοσμητικά επίθετα. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» πάει ένα βήμα παραπέρα και σας προσφέρει το ντοκουμέντο: Ο Αντώνης με μπλούζα του Δαφνίου.

Πηγή: Mediasoup

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More