Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Κρεμαστινός: Αρνήθηκα των έρανο για τους απλήρωτους του ΠΑΣΟΚ ...



Είναι αλήθεια ότι αρνήθηκα να συμμετάσχω στον έρανο. Έρανος για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, με 30 χρόνια ιστορία; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένα κόμμα, είναι να  εξασφαλίσει τους μισθούς των εργαζομένων του.

Πρέπει να απολογηθούν αυτοί που άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους. Και να συγκληθεί κοινοβουλευτική ομάδα, να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει και πού υπάρχουν ευθύνες.

Οι άνθρωποι αυτοί, που διοχέτευσαν αυτό το απαράδεκτο δημοσίευμα (σ.σ.: της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»), είναι οι άνθρωποι που έχουν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι οι χειρότερες, του υποκόσμου.

Για τον Γ. Στουρνάρα

Σήμερα κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, για τον Υπουργό των Οικονομικών, διότι πιστεύω ότι αυτό που έχει πει, ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, τότε θα έχουμε και νέα μέτρα, με την προοπτική που προχωρεί, βέβαιο είναι ότι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν. Δεν θα μπορεί να εισπράξει τίποτα και κατά συνέπεια θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το πάγωμα της οικοδομής; Όταν φορολογείς και το οικόπεδο και το χτίσμα, ούτε οικόπεδο αγοράζεται ούτε άλλο χτίζεται. Αυτό είναι απαράδεκτο και ηθικά και πολιτικά και κοινωνικά. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί; Να φορολογήσεις το οικόπεδο το καταλαβαίνω, αλλά και τα δύο μαζί; Αυτό σημαίνει πάγωμα.

Πρέπει να διαβάζουμε και της εκθέσεις της τρόικα που παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη. Εκφράζω, όμως, μια ανησυχία, διότι αν συνεχίσουμε έτσι, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα.







Κρεμαστινός και Σηφουνάκης, δεν έδωσαν 

φράγκο!

ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Έγινε έρανος για να δοθεί κάποιο ποσό έναντι στους 
απλήρωτους εργαζόμενους στο κόμμα, όλοι έδωσαν, εκτός από 
τους δύο πρώην Υπουργούς, αν και έχουν οικονομική επιφάνεια
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό της Ιπποκράτους, ή άρνηση δύο βουλευτών του Κινήματος να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση χρημάτων (έρανο δηλαδή) προκειμένου να πληρωθούν στις περασμένες γιορτές οι εργαζόμενοι στο κόμμα. Είναι γνωστό ότι η καταβολή μισθών είχε καθυστερήσει υπερβολικά λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στο Κίνημα και η ηγεσία ου αποφάσισε, για να μην υπάρξουν φαινόμενα εξαθλίωσης, να ζητήσει από τους βουλευτές να εισφέρουν από 3.000 έως 5.000 ευρώ για να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλοι λοιπόν συνεισέφεραν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, εκτός των βουλευτών Λέσβου κ. Νίκου Σηφουνάκη και Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, που είναι πρώην υπουργοί και διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Η συμμετοχή ήταν εθελοντική και έτσι δεν υπήρχε θέμα πίεσης από την ηγεσία, όμως ειδικά οι νεότεροι βουλευτές και ακόμα ειδικότερα όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη οικονομική δυνατότητα εξεπλάγησαν από την αδιαφορία των δύο παλιών, που, αν μη τι άλλο, έχουν κερδίσει πολλά από την πορεία τους στην πολιτική και στο ΠΑΣΟΚ. Οι δε εργαζόμενοι – ή τουλάχιστον εκείνοι που έμαθαν τη συμπεριφορά των δύο βουλευτώ- ούτε να τους δουν δεν θέλουν. Άλλωστε η απελπισμένη προτροπή τους στα κορυφαία στελέχη του κόμματος ήταν»πουλήστε τις βίλες για να μας πληρώσετε τους μισθούς», οπότε είναι προφανής και η εκτίμηση που (δεν) έχουν σε όσους αδιαφόρησαν ακόμη και γι’ αυτή την ελάχιστη κίνηση συμπαράστασης στο πρόβλημά τους…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More