Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Το συνέδριο πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO διεκδικεί η Ρόδος


Την διοργάνωση του συνεδρίου πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2028, θα διεκδικήσει η Ρόδος, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης χθες το βράδυ, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, για το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κόρδοβα της Ισπανίας, στο οποίο συμμετείχε. 

Κοινός προβληματισμός των συμμετεχόντων στο συνέδριο της Κόρδοβα ήταν η ανάγκη οι πόλεις – μνημεία να συνεχίσουν να είναι ζωντανές, πρωτίστως μέσα από την προστασία της μόνιμης κατοικίας και δευτερευόντως από τον τουρισμό.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, γιατί στους 9 μήνες της θητείας μας δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε στη Μεσαιωνική Πόλη. Όπως είπα και σε αντιπροσωπείες κατοίκων με τους οποίους συναντήθηκα, το χειμώνα θα εργαστούμε σκληρά για να είναι καλύτερη η κατάσταση την επόμενη περίοδο», δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος. 


Σε ό,τι αφορά στο συνέδριο των πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς, ο Αλέξανδρος Κολιάδης ανέφερε πως το επόμενο θα πραγματοποιηθεί το 2026 στο Μαρακές, ενώ η Ρόδος θα διεκδικήσει την διοργάνωση του μεθεπόμενου, που συμπίπτει χρονικά με τα 40 χρόνια από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης στα μνημεία της UNESCO.

Για την προοπτική αυτή, έχει ήδη ενημερωθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που έχει εκφράσει τη στήριξη του υπουργείου, ενώ αν τελικά αναλάβει η Ρόδος το συνέδριο, θα είναι η δεύτερη φορά, μετά το 2003, επί δημαρχίας Γιώργου Γιαννόπουλου,  που θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σύνταξη: Μαριέττα Γαβριλιώτη

ertnews.gr

Πώς θα καταλάβετε αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι πριν καν φάτε – Οι χρυσοί κανόνες του Τάσου Δούση


 

Ο Τάσος Δούσης έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει τα ταξίδια και είναι ο πλέον ειδικός για ταξιδιωτικές συμβουλές! Από μικρά tips που θα διευκολύνουν το ταξίδι σας μέχρι προορισμούς και αξιοθέατα και μαγαζιά και εστιατόρια ο expert του ταξιδιού, μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ενημερώνει και συμβουλεύει καθημερινά για όλα όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από τα ταξίδια και τον κόσμο! 

Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Tik Tok δημοσίευσε ένα βίντεο με τους “χρυσούς” κανόνες για να καταλάβετε αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι πριν καν δοκιμάσετε το φαγητό του! 

Όσοι με παρακολουθείτε, ξέρετε ότι, όπως μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα μέρη στον κόσμο έτσι μου αρέσει να ανακαλύπτω και ωραία μαγαζιά και ιδιαίτερα ωραίες κουζίνες και γεύσεις και να σας τα προτείνω! Έχω επισκεφτεί τόσα πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που είναι αδύνατο να θυμηθώ πόσα. Και σε αυτά έχω γευτεί, έχω δει και έχω μάθει πολλά τόσο για τις κουζίνες του κόσμου όσο και για τη λειτουργία των εστιατορίων.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι να σας μεταφέρω κάποιες από τις γνώσεις μου περί του θέματος για να αποφεύγετε λάθος επιλογές! Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι πριν καν δοκιμάσετε το φαγητό του; Υπάρχουν κάποιοι “χρυσοί” κανόνες…

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, το μενού, μόλις δείτε ένα μαζεμένο μενού σε ένα εστιατόριο σημαίνει κατά πάσα πιθανότητ αότι είναι προσεγμένο και εξειδικευμένο και θα φάτε καλά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει καλό φαγητό, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Αντίθετα, μόλις δω ένα μενού τεράστιο σε εστιατόριο που έχει τα πάντα, από πίτσα μέχρι μπαρμπούνια δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλό, ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα φάτε καλά.. στην καλύτερη περίπτωση να φάτε μέτρια!

Δεύτερον, βιτρίνα σε ένα εστιατόριο δεν είναι η σάλα αλλά η τουαλέτα! Μόλις πάω σε ένα εστιατόριο θα επισκεφτώ την τουαλέτα. Από εκεί θα καταλάβω αν ο ιδιοκτήτης είναι νοικοκύρης ή όχι! Είναι πολύ σημαντικό η τουαλέτα να είναι προσεγμένη και καθαρή.

Τρίτον, το ψωμάκι. Αυτό το τόσο απλό, όταν έρθει στο τραπέζι και είναι αφράτο, φρέσκο και ζεστό, σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν προσέξει τη δουλειά τους, οπότε είναι πολύ δύσκολο αν έχουν προσεξει έτσι το ψωμί να μην έχουν προσεξει αντίστοιχα μετά το φαγητό τους.

Τέταρτον, το προσωπικό. Αν μπείτε σε ένα μαγαζί και δεν σας δώσουν καμία σημασία και ακόμα χειρότερα ταυτόχρονα φωνάζουν μεταξύ τους ή και τσακώνονται αυτό σημαίνει ότι το μαγαζί δεν λειτουργεί σωστά, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα μαγαζί που δεν λειτουργεί σωστα και αρμονικά να φάτε και καλά! Από την άλλη, αν ο σερβιτόρος που θα έρθει να σας σερβίρει έχει λερωμένο πουκάμισο, απεριποίητα νύχια, και.. και.. τότε κάτι δεν πάει καλά με το εστιατόριο, η επιμέλεια και η καθαριότητα είναι πολύ σημαντικά σε αυτή τη δουλειά και είναι η εικόνα του μαγαζιού.

Αυτά τα λίγα tips που ωστόσο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά!

***Περισσότερα για ταξίδια, tips και προτάσεις στα social media –Instagram & Tik Tok– και στο blog μου στο travelstyle.gr και φυσικά στις ΕΙΚΟΝΕΣ 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More