Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018

Ανοιχτή επιστολή προς Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. - Ερωτήματα αναζητουν απαντήσεις - Του Κ.Σαμιωτάκη

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ

Σαμιωτάκης Κώστας.- Πατέρας παιδιού με Ειδικές Πολύπλοκες και Αυξημένες Ανάγκες

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου, Επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου μας και Σύλλογος Νοσοκομειακών γιατρών.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει από το Νοσοκομείο καμία επίσημη έκτακτη ή τακτική ενημέρωση για οποιαδήποτε θέμα του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Δεν πραγματοποιούνται συνεντεύξεις τύπου ούτε εκδίδονται δελτία τύπου. Έτσι είναι αδύνατον να τεθούν ερωτήματα και να δωθούν απαντήσεις που ενδιαφέρουν τον χρήστη των υπηρεσιών δηλαδή τον πολίτη.

Καμία ενημέρωση (επίσημη επαναλαμβάνω) για το τι έχει πετύχει η διοίκηση και οι γιατροί μας ποιοί είναι οι στόχοι, ο προγραμματισμός ποιές οι διεκδικήσεις οι ελλείψεις τα προβλήματα.

Έτσι η κοινωνία μένει αμέτοχη και φυσικά ανήμπορη να βοηθήσει εάν κι όπου μπορεί.
Δεν ξέρω αν η σιωπη είναι χρυσός αλλά είναι σίγουρο ότι δεν έχει ανάγκη από χρυσό το Νοσοκομείο μας. Γνωρίζω επίσης (λόγω επαγγέλματος) ότι η εσωστρέφεια και οι κλειστές πόρτες στερούν το οξυγόνο την καθαρή σκέψη μειώνουν τις προοπτικές και απομακρύνουν από αληθινά συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Μετά από αυτές τις γενικές προς συζήτηση σκέψεις ας πάμε σε κάποια ειδικότερα θέματα.

Δυο όλα κι όλα ερωτήματα για τα οποία ζητώ ως πολίτης τεκμηριωμένες επιστημονικές και επίσημες απαντήσεις.

ΠΡΩΤΟΝ

Που ακριβώς βρίσκεται η προσπάθεια για την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας για ΑΜΕΑ για τα οποία απαιτείται ολική νάρκωση; Ποιό είναι ακριβώς το χρονοδιάγραμμα και πότε και με ποιόν τρόπο θα μπει ο πρώτος ασθενής στο χειρουργείο;

Αν η λύση είναι τα κλιμάκια γιατρών από Αθήνα έχουν βρεθεί αυτά; Τα κλιμάκια αυτά θα εκπαιδεύσουν και τους δικούς μας γιατρούς ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να αυτονομηθεί το νοσοκομείο μας;

ΔΕΎΤΕΡΟΝ

Γιατί στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν πραγματοποιούνται εγκεφαλογραφηματα σε παιδιά; Εγκεφαλογραφηματα με στέρηση ύπνου και πιθανή χορήγηση μέθης για παιδιά που δεν συνεργάζονται.

Τι ακριβώς χρειάζεται το Νοσοκομείο σε εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό ώστε γονείς και παιδιά να γλυτώσουν μετακινήσεις ταλαιπωρία και δυσβάσταχτα έξοδα;

Έχει τεθεί πότε το θέμα στις επαφές με τα υπουργεία; Έχει ζητηθεί πότε η βοήθεια της διαθέσιμης να βοηθήσει τοπικής αυτοδιοίκησης; Σύλλογοι φορείς σωματεία έχουν γίνει ποτέ γνώστες παρόμοιων ζητημάτων σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης;

Νομίζω πως ερωτήματα που για εμάς τους απλούς πολίτες φαντάζουν πολύπλοκα και δύσκολα είναι μάλλον απλή υπόθεση να απαντηθούν από την διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Ίσως είναι πιο δύσκολο να τα διεκδικήσει κανείς από την πολιτεία και την κεντρική διοίκηση.

Από την αλλη βέβαια τίποτα δεν χαρίζεται χωρίς αγώνα έστω κι αν ο πολίτης το δικαιούται πέρα για πέρα.


Συγγνώμη για τις πιθανές ανακρίβειες στην περιγραφή ιατρικών όρων αλλά δεν είμαι ειδικός.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εν αναμονή των απαντήσεων σας.

Με εκτίμηση , απέραντη υπομονή, και επιμονή
(εκ μέρους της 11χρονης Φοίβης)

Κώστας Σαμιωτάκης


Από το notosmedia.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More