Όπως τονίζει «η μέχρι στιγμής εικόνα των κρατήσεων από τη M. Βρετανία παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, κάτι που επιβεβαιώνει το δυναμισμό και την εξωστρέφεια των τουριστικών επιχειρήσεων προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα δείγμα επί του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τη βρετανική αγορά, μη δεσμευτικό για την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για ολόκληρη την περίοδο.
Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό on-line κρατήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για την ανάγκη ανάληψης πολλών και ουσιαστικών δράσεων που θα εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Ο τουρισμός χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαρκή επαγρύπνηση και συνεχείς προσαρμογές όπου και όταν αυτές χρειάζονται.
Το 2018 οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τον διαρκώς αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν όπως για παράδειγμα είναι η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.
Ο ΣΕΤΕ εκπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρόλο του κοινωνικού εταίρου, έχει καταθέσει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για να αρθούν μια σειρά αντικίνητρα, αλλά και να αποτραπεί η επιβολή του φόρου διαμονής, που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και κατά συνέπεια επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Είναι εδραιωμένη η πεποίθηση μας ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί και πρέπει να πάει ακόμα πιο ψηλά, προσφέροντας τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και την κοινωνία. Επενδύοντας στην στρατηγική της ολιστικής βιώσιμης ανάπτυξης, με όπλο του τις συνέργειες και κυρίως, με την κατανόηση των ρευμάτων και των τάσεων που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά.»
euro2day.gr - Nov 08, 2017