Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2015

Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλει ο πρόεδρος των Μικρών Ζυθοποιών

Το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι μικρές επιχειρήσεις ζυθοποιίας από τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική αγορά, περιέγραψε στη Βουλή ο πρόεδρος τους Δημήτρης Πολιτόπουλος, αποκαλύπτοντας πως δέχθηκε ακόμη και απειλές σε βάρος της ζωής του.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα, στη Βουλή, άφησε υπαινιγμούς για καρτέλ σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων, όπως η δική του και αναφέρθηκε στον «απίστευτο πόλεμο» που υπέστη και περιλαμβάνει από σκάσιμο ελαστικών μέχρι και κόψιμο φρένων.

«Αν δεν ήμουν νέος, 33 χρονών τότε- παραμένω νέος, 52 χρονών σήμερα- πάλι δεν θα είχα αντέξει τον απίστευτο πόλεμο, ο οποίος περιλαμβάνει σκάσιμο ελαστικών, κόψιμο φρένων, κάψιμο φορτηγών, απειλών κατά της ζωής μου, κατά των συναδέλφων εμπόρων», είπε και χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα» τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Αυτά όλα βρίσκονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμεί το θέμα από το 2001, λιμνάζει από την αυτεπάγγελτη έρευνα του 2005 και δεν ξέρω ο κ. Κυριτσάκης, αφού εκδικάστηκε η υπόθεση τον Απρίλιο του 2014 ακριβώς, γιατί καθαρογράφεται επί ενάμιση χρόνο και μας απαντάει ότι η καθαρογράφτρια είναι λεχώνα και είναι σε άδεια λοχείας», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος χαρακτήρισε «επαίσχυντο» άρθρο για τη φορολογία στις ελληνικές ζυθοποιίες και ζήτησε η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης μπύρας να ισχύσει σε όλες τις επιχειρήσεις κι όχι μόνον τις ελληνικές. «Μην σκοτώσετε τα αδέλφια σας για 3 εκατ. ευρώ, σκοτώστε μας για την μπύρα μας, αν δεν είναι καλή», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις των μικρών ζυθοποιών, ανέφερε πως το άρθρο 52 στηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία –όπως είπε- φαίνεται ότι έχει γίνει εργαλείο lobbying εναντίον της πατρίδας μας.

«Είναι όλα ψέματα αυτά που γράφει. Σήμερα το διαβάσαμε. Δεν ξέραμε καν την ύπαρξη του. Δεν ερωτηθήκαμε. Το μάθαμε την Πέμπτη το βράδυ στις 11 η ώρα τη νύχτα. Δεν διαβουλευθήκαμε. Δικαιούμαστε, έχουμε το δικαίωμα, εμείς δημιουργήσαμε τον κλάδο, είμαστε οι μόνοι Έλληνες που το έκαναν αυτό, δικαιούμαστε διαβουλεύσεως», υποστήριξε για να προσθέσει: «Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία και ξέρουμε πώς σκέφτονται οι αντίπαλοι της πατρίδας μας, οι οποίοι μονοπωλούν τη χώρα μας βγάζοντας τα λεφτά από τη χώρα, κάθε βράδυ, φοβούμενοι τα capital controls, γιατί το έκαναν –υπήρχαν άρθρα- σε όλο τον κόσμο».

Στον πρόεδρο του ΣΜΑΖΕ για τους υπαινιγμούς του περί καρτέλ απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας τον να απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Την ίδια ώρα, «αφρούς» με τη διάταξη για την φορολόγηση των μικρών ζυθοποιείων βγάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος από την περασμένη εβδομάδα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα την ψηφίσει, καθώς δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, ενώ στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης βγήκε στο αντάρτικο, ζητώντας την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Την απόσυρση του άρθρου ζήτησε και η ΝΔ με τον Κώστα Σκρέκα να εκφράζει φόβους ότι εάν παραμείνει ως έχει, θα κλείσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. «Η όλη προσέγγιση εδράζεται σε αυτό που λέμε ανταγωνισμός», σχολίασε ο παριστάμενος υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα.

Από τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

«Δεν μας δείχνει η τηλεόραση, βγάλτε το μακιγιάζ», σχολίασε ο Γεράσιμος Μπαλαούρας προς τους βουλευτές της ΝΔ, που αντέδρασαν έντονα. «Πάρ’ το πίσω αυτό πρόεδρε» ζήτησε ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας φώναζε «απαράδεκτο, απαράδεκτο».

Λάδι στη φωτιά έριξε λίγο αργότερα ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Κώστα Σκρέκα αναρωτήθηκε γιατί είναι τόσο θορυβώδης. «Γιατί τόσα νεύρα κ. Σκρέκα; Μήπως δεν πηγαίνει καλά ο υποψήφιος που στηρίζετε στη ΝΔ;».

Στη συνεδρίαση στην οποία είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους οι ενδιαφερόμενοι φορείς, ενστάσεις για τη ρύθμιση που αφορά στον περιφερειακό σχεδιασμό στην διαχείριση αποβλήτων, εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Πέτρος Τατούλης. Ζήτησαν την απόσυρσή της, υποστηρίζοντας ότι καταργείται η λογική της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης.

«Ο νέος νόμος δεν υποκαθιστά τις περιφέρειες και το υπουργείο κυρώνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση την γνώμη των περιφερειών», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει παρέμβαση στο ρόλο της αυτοδιοίκησης, άλλα αναγκαία επικύρωση από το υπουργείο για να είναι συμβατός ο περιφερειακός σχεδιασμός με τον εθνικό. Σημείωσε δε, ότι οι δήμοι εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, την πρόληψη και την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που παρενέβη στη συζήτηση, καθώς στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και θέματα αρμοδιότητας του, απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, για κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας, ενώ ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των 4.000- 5.000 αποσπασμένων εκπαιδευτικών.


CNN Greece -  21:49 Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More