Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

Σαμαράς προς Δελφίνους: Δεν φεύγω, αμφισβητήστε με - Ντόρα: Στη ΝΔ όποιος χάνει φεύγει - Πως τοποθετούνται οι βουλευτές - Αποχώρησαν Καραμανλής - Μεϊμαρακης στο όνομα της ουδετερότητας

Άμυνα δια της... επίθεσης επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς στην, κεκλεισμένων των θυρών,συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καλώντας όποιον βουλευτή θέλει να βάλει θέμα ηγεσίας «εδώ και τώρα». Άμεση ήταν η απάντηση από την Ντόρα Μπακογιάννη που άνοιξε το θέμα της διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος. “Στη ΝΔ οι πρόεδροι που έχαναν παραιτούνταν”, του είπε.

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Απευθυνόμενος, δε, στους δελφίνους και τους βουλευτές που ασκούν κριτική για την εκλογική ήττα και τους χειρισμούς του, ο αρχηγός της ΝΔ τους κάλεσε να τον αμφισβητήσουν ευθέως: 

«Οποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες».

 
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του tvxs.gr, ο κ. Σαμαράς έκανε «ντρίπλα» το θέμα του έκακτου συνεδρίου αντιπροτείνοντας «εθνική συνδιάσκεψη». Οπως είπε, ενώ σκέφτηκε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, θα ανακοινώσει τελικά εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να γίνει ευρύς διάλογος στη βάση για την ιδεολοική ταυτότηα του κόμματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε και ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ανακατανομή ρόλων σε πρόσωπα και δημιουργία νέων κομματικών οργάνων.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνση για τους χειρισμούς της στην ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των «διωκόμενων από την κυβέρνηση».

Μπακογιάννη προς Σαμαρά: Στη ΝΔ όποιος χάνει φεύγει

Η Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και άνοιξε το θέμα της διαδοχής. “Στη ΝΔ οι πρόεδροι που έχαναν παραιτούνταν”, είπε. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε επίσης έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης με όλα τα θέματα ανοικτά, πρόταση που ο πρόεδρος της ΝΔ είχε απορρίψει κατά την τοποθέτησή του. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για “ένα συνέδριο που θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία, τα οργανωτικά, η στρατηγική, τα πρόσωπα”. Σημειώνεται πως με τη διεξαγωγή συνεδρίου τάχθηκαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης και Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 
“Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούνταν. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί ήταν. Αλλά υπέβαλλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας”, είπε η κ. Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την επαφή της με μεγάλες ομάδες της κοινωνίας που παραδοσιακά εξέφραζε.

Αποχώρησαν Καραμανλής - Μεϊμαρακης στο όνομα της ουδετερότητας

Μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπου ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να τον αμφισβητήσουν, οι Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, θέλοντας να αποφύγουν παρέμβαση στο όνομα των ίσων αποστάσεων. 

Το λόγο ωστόσο πήραν άλλοι βουλευτές του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα “επικοινωνιακό και ιδεολογικό”, επισημαίνοντας πως “δεν διαβάσαμε σωστά το αποτέλεσμα των εκλογών”. Έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης ζήτησε και ο Νικήτας Κακλαμάνης και κάλεσε όποιον θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να το πει σήμερα. Αντίθετα ο Μάκης Βορίδης τάχθηκε κατά του συνεδρίου, υποστηρίζοντας την έναρξη ενός διαλόγου στις νομαρχιακές.

πηγή: tvxs.gr

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ

Υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας, ενώ με την πρόταση διαφώνησαν άλλοι βουλευτές του κόμματος που μίλησαν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο Μάκης Βορίδης απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στις περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές σε περιβάλλον ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Πρόσθεσε ότι απαιτείται αντιπολίτευση με αυτοπεποίθηση και διαφώνησε με την υπερψήφιση της παράτασης της δανειακής συμφωνίας αν έρθει στη Βουλή. Τάχθηκε, επίσης, κατά της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου και αντιπρότεινε διάλογο στη βάση, στις νομαρχιακές οργανώσεις.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου και πρόσθεσε ότι όποιος βουλευτής θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει η ηγεσία να το πει σήμερα και να εξηγήσει γιατί κάποιος άλλος θα είναι καλύτερος από τον σημερινό αρχηγό. Ζήτησε να σταματήσουν οι ομαδοποιήσεις και να γίνουν ανοιχτές διήμερες περιφερειακές διασκέψεις και οργανωμένος διάλογος. Τάχθηκε, τέλος, υπέρ της εξεταστικής επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Έχουμε χάσει τους μίσους μας ψηφοφόρους. Δεν κινηθήκαμε όλοι στην κυβέρνηση με την ίδια ταχύτητα. Έχουμε πάρει διαζύγιο από τον κρατισμό; Ίσως ένα έκτακτο συνέδριο αλλά χωρίς εσωστρέφεια είναι χρήσιμο. Ίσως κληθούμε να παίξουμε τον ρόλο που μας ταιριάζει πολύ σύντομα».

Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Πάσχα θα πέσει. Σημείωσε ότι στην ψυχραιμότερη ανάλυση η κοινωνία πάει δεξιά και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και το ποτάμι πήγαν δεξιότερα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κομβικό λάθος ήταν, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, η θέσπιση του ΕΝΦΙΑ όπως θεσπίστηκε. «Να ψηφίσουμε την παράταση της δανειακής σύμβασης» υποστήριξε. Επίσης, αναφέρθηκε στα θέματα Υγείας λέγοντας ότι «αν είχαμε πει εμείς αυτά που είπε ο Π. Κουρουμπλής θα χαμε πάει σπίτι μας».

Ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε κατά των ομαδοποιήσεων και πρόσθεσε: «Οι προσωπικές ατζέντες δεν ωφελούν το κόμμα. Τραυματίσαμε τη ραχοκοκαλιά μας. Χρειάζεται περισσότερη αξιοκρατία στο κόμμα. Αρχηγό έχουμε τώρα, πολεμάμε για την Ελλάδα».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι οι κ.κ. Γιούνκερ και Ντολ είπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ότι ο Αντ. Σαμαράς ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός που υπήρξε. «Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η παράταξη τους χρωστά. Δεν έχουμε πρόβλημα ιδεολογίας» ανέφερε ακόμη.

Η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας εμμέσως στην κ. Μπακογιάννη, είπε ότι δεν παραιτήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί μετά από ήττα, «ούτε ο Μητσοτάκης το 1985 ούτε ο Καραμανλής το 2000».

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «είχαμε τον πιο ακάματο πρωθυπουργό» και τοποθετήθηκε υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου.


πηγή: ΑΜΠΕ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More