Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2012

Δέκα χρόνια υπομονή


aerio


ΕΛΗΞΑΝ. Και το θέμα και το πρόβλημα. Δέκα χρονάκια θα κάνουμε ακόμα υπομονή. Μέχρι το 2023.

Από κει και πέρα, φτώχεια, ανέχεια και όλα τα συναφή από τα καταραμένα τα μνημόνια, τέλος. Οι Ελληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Και δεν το λέει αυτό κάποιος ανεύθυνος πολιτικάντης. Το λέει η περίφημη Ντόιτσε Μπανκ. Οτι τα αποθέματα υδρογονανθράκων νοτίως της λεβεντογέννας Κρήτης αποτιμώνται στα 430 δισ. ευρώ!

Δεν είναι βέβαια όλα αυτά τα λεφτά χεράτα. Στο 25% υπολογίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις το κόστος εξόρυξης. Επίσης στο 25% είναι το κέρδος εταιρειών. Αρα δικό μας μένει το υπόλοιπο 50%. Στα 215 δισ. ευρώ δηλαδή καθαρό κέρδος. Τα δίνουμε, λοιπόν, παγκουί, ξοφλάμε το δημόσιο χρέος, μηδενίζουμε το κοντέρ και πάμε φτου κι απ’ την αρχή.

Ασε που τα λεφτά μπορεί να είναι πολλά περισσότερα. Μιλάμε για 215 δισ. Μόνο για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης. Με δεδομένο ότι όλο το Αιγαίο είναι φίσκα, μπορεί να καταλάβει καθείς για τι λεφτά μιλάμε. Αρα τα επόμενα δέκα χρόνια είναι τα δύσκολα.

Από το 2023 και μετά η Ελλάδα θα γυρίσει στην προτέρα κατάσταση της ευημερίας και της ευμάρειας. Θα αρχίσουνε και πάλι οι διορισμοί σε Δημόσιο και δήμους.

Θα επανέλθουν όλες οι φοροαπαλλαγές.

Θα δοθούν πίσω οι συντάξεις στους τυφλούς της Ζακύνθου και της Χίου.

Η Αθήνα θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 με πρόεδρο τη Γιάννα (φωτό), που ακόμα και τότε θα είναι νέα και ωραία.

- Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί.

ΕΤΣΙ πάει. Δικά μας θα είναι τα λεφτά και καμία βακέτα σαν τη Μέρκελ δεν θα μας πει τι θα τα κάνουμε. Ούτε κανείς δυσλεκτικός σαν τον Τόμσεν θα μπορεί να μας κάνει κουμάντο. Μια παρένθεση και μόνο θα είναι αυτή η δεκαπενταετία των μνημονίων.

Από το 2023 και εντεύθεν ο χρόνος θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα θα ξαναγίνει όπως ήτανε τα παλιά καλά χρόνια.

Οι μπουτίκ της βία Κοντότι στη Ρώμη θα ξαναγεμίσουνε από Ελληνες τουρίστες.

Το Κολωνάκι θα ξαναβρεί το χαμόγελό του.

Τα μπουζούκια θα ξαναρχίσουνε να δουλεύουνε επτά μέρες την εβδομάδα, όχι όπως τώρα Παρασκευή – Σάββατο, θ’ αρχίσουνε και πάλι οι εισαγωγές σε Φεράρι και Λαμποργκίνι.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος θα πάρει τη μεγάλη ρεβάνς. Είκοσι καινούργια περιοδικά λάιφσταϊλ θα βγάλει και θ’ ανοίξει πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα πάρει τον Παναθηναϊκό από τον Αλαφούζο.

Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί. Με το που θα αρχίσουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο, θ’ ανοίξουν πάλι όλες οι κλαδικές. Θα ξανάρθουνε στη μόδα το μούσι και το ζιβάγκο κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο δεύτερος ο γιος του Γιωργάκη, θα σαρώσει στις εκλογές του 2023 με ποσοστό 53%.

Και η Μαργαρίτα θα κλαίει συγκινημένη αφού μετά τον άντρα της και τον γιο της θα δει πρωθυπουργό και τον εγγονό της.

Αυτά.


(Κ. Καίσαρης – sentragoal.gr)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More