Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2012

"Βίους Αγίων" διαβάζει και ξαναδιαβάζει το ΣΔΟΕ (ΒΙΝΤΕΟ ARVILAGR)

Του Παναγιώτη Στάθη


Έναν μακρύ κατάλογο με «Βίους Αγίων» -στοιχεία, περιουσιακή κατάσταση, ακίνητη περιουσία, καταθέσεις- έχει δημιουργήσει το ΣΔΟΕ με βάσει πολλές καταγγελίες, τον οποίο επεξεργάζονται ήδη τα στελέχη της υπηρεσίας προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παράνομες πράξεις.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ονόματα Μητροπολιτών και ιερέων που φέρονται να διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία που πιθανόν συνιστούν «παράνομο πλουτισμό». Στο στόχαστρο της υπηρεσίας έχουν ήδη μπει 2μητροπολίτες αλλά και δεκάδες ιερείς, οι οποίοι φαίνεται ότι κατέχουν τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλά… μηδενικά εντούτοις τα εισοδήματα που δήλωναν και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ψίχουλα μπροστά στα ερευνώμενα. Οι Μητροπολίτες αυτοί πιθανόν να κληθούν και για εξηγήσεις, να δικαιολογήσουν τυχόν αναντιστοιχίες, εάν και εφόσον προκύψουν αφού, όπως διευκρίνιζε ανώτερη πηγή της υπηρεσίας, οι έρευνες είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο: «Πρέπει πρώτα να απαντήσουν οι τράπεζες και μετά θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα», λέει, εννοώντας πώς πολλές φορές οι καταγγελίες είναι είτε ατεκμηρίωτες, είτε εντελώς αβάσιμες. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο ορισμένες από αυτές να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν δόλιους σκοπούς ακόμα και ενδο-εκκλησιαστικών κύκλων.

ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ

Στο ΣΔΟΕ δεν αποκλείουν μία από τις πηγές προέλευσης του μαύρου χρήματος πολλών ιερέων που βρίσκονται υπό έρευνα, να είναι και τα παγκάρια των ενοριών, αλλά και έσοδα από ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όμως κάνουν φύλλο-φτερό και τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ που έφυγαν για το εξωτερικό, καθώς μεταξύ των αποστολέων είναι και ιερείς....


Πηγή:www.capital.gr

Βίντεο ARVILAGR

rodorama.blospot.gr



Πηγή:www.capital.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More