Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2012

Από τον Μέσι και τον Κόμπι στην Όλγα και τον σουρουκλεμέ Καραχάλιο

Η Τουρκία είχε τον Λιονέλ Μέσι.

Κι η Ελλάδα τον Νίκο Καραχάλιο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά είναι κάπως έτσι. Ο Μέσι είναι ο τρίτος κατά σειρά “Παγκόσμιος Πρεσβευτής” των Τουρκικών Αερογραμμών. Μετά τον Κόμπι Μπράιαντ και την τενίστρια Καρολίν Βοζνιάκι.

Η σχετική εκδήλωση έγινε στο “Καμπ Νου” με τον Μέσι να δηλώνει μεταξύ των άλλων και ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι Turkish Airlines έχουν απευθείας πτήσεις Βαρκελώνη-Μπουένος Άιρες. Κι αν έχεις Μέσι-Κόμπι δεν τους αφήνεις έτσι.

Αμφότεροι πρωταγωνιστούν στο διαφημιστικό σποτ που γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στο αεροδρόμιο “Κεμάλ Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης.

Τι αντίστοιχο έχει να επιδείξει η Ελλάδα;

Το αλήστου μνήμης διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ που γυρίστηκε στον Τάμεσι με γκεστ σταρ την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη! Αυτή την αηδία που κόστισε συνολικά 80.000 ευρώ και κατέβηκε πάραυτα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχουν οι τουρκικές αερογραμμές με τον Τουρισμό στην Ελλάδα; Δεν ξέρω αν οι Turkish Airlines είναι κρατική ή ιδιωτική εταιρία.Όταν μιλάμε, όμως, για αεροπορική εταιρία και ειδικά σε τέτοιες χώρες η σχέση και η παραπομπή στον τουρισμό είναι ευθεία και άμεση. Με τη συγκεκριμένη εταιρία να έχει πριν 20 χρόνια (το 1993) όταν είχε ιδρυθεί πέντε αεροσκάφη και σήμερα να διαθέτει 200 για 92 προορισμούς.

Έχοντας επενδύσει διαφημιστικά στον Αθλητισμό. Σαν χορηγός της Γιουνάιτεντ με τους ποδοσφαιριστές της επίσης να πρωταγωνιστούν σε διαφημιστικά σποτ και της Ευρωλίγκα.

Κι όπως είναι μάταια και στενάχωρο να συγκρίνεις τους Τούρκους πολιτικούς με τους Έλληνες, το ίδιο συμβαίνει και με τους επιχειρηματίες. Τι έκαναν δηλαδή οι Έλληνες αντίστοιχα τα καλά χρόνια, όταν τα πεντοχίλιαρα ήταν πετσετάκια. Πως αξιοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004;

Πιο πολύ, όμως, σήμερα που η χώρα έχει καταρρεύσει κι ο Τουρισμός υποτίθεται αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της. Σε ποια χέρια τον έχουν εμπιστευτεί;

Το βιογραφικό της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι ακόμα πιο φτωχό κι από της Άριας Αγάτσα. Ούτε ένα ένσημο δεν έχει κολλήσει στον ιδιωτικό τομέα. Όλα τα μεροκάματα που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι είτε κομματικά, είτε κρατικά. Σαν κόρη του μπαμπά της, όμως, όπως είθισται στην Ελλάδα μαζί με την περιουσία, κληρονόμησε και την πολιτική καριέρα.

Κι από κοντά, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ο περιβόητος Νίκος Καραχάλιος.

Μια ολόκληρη σελίδα τις προάλλες σε κυριακάτικη εφημερίδα, με τίτλο “τι τρέχει με τη Ζέτα και τον Νίκο”;

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια, ιδιαίτερα γαργαλιστικό: “Τον τελευταίο καιρό η ηθοποιός και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κάνουν ολοένα και πιο συχνές κοινές εμφανίσεις, επιτρέποντας έτσι στις φήμες που τους θέλουν να έχουν έρθει πολύ κοντά, να φουντώνουν ακόμη περισσότερο”. 


Πράγματι.

Δεν είναι μόνο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια. Δεν είναι ο Αντώνης Ρέμος και η Ιβόννη Μπόσνιακ. Τώρα πλέον στο βάθρο των μεταλλείων στα διάσημα ζευγάρια της σόου μπιζ έχουν ανέβει ο Νίκος και η Ζέτα.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα, τρία είναι τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το πανελλήνιο:

Πόσο ακόμα θα αντέξει η τρικομματική Κυβέρνηση; Πόσο θα αυξηθούν με το νέο έτος τα τιμολόγια της ΔΕΗ; Τα έχουν φτιάξει ο Νίκος με τη Ζέτα ή πρόκειται για μια στενή φιλία που έχει παρεξηγηθεί από τους κουτσομπόληδες δημοσιογράφους. 

Ο εν λόγω Καραχάλιος, βέβαια, δεν είναι κανένας χθεσινός. Είναι κατ’ αρχήν απόφοιτος της μεγάλης του Κολεγίου σχολής. Αν έχεις αποφοιτήσει από το Κολέγιο ο δρόμος για το Δημόσιο είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Σ’ αυτή τη ζωή, όμως, δεν μετράνε μόνο τα πτυχία.

Όπως μας έχει πληροφορήσει σε ανύποπτο χρόνο η έγκυρη Εσπρέσο ο “μποέμ επικοινωνιολόγος έχει πολυτάραχη φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, επαγγελματική σχέση με τον Κλίντον, ατελείωτα πάρτι, φλας με την Εύα Καϊλή και είναι κολλητός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη”. Κατά το κύλησε ο τέντζερης… 


Και για να μην ξεχνιόμαστε ο εν λόγω Καραχάλιος έχει περάσει ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό. Αρμόδιος, όμως, να μιλήσει για αυτή τη συνεργασία είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για την Τουρκία, λοιπόν, εμμέσως πλην σαφώς, μιλάνε μέσω της Turkish Airlines ο Μέσι κι ο Κόμπι Μπράιαντ.

Η Ελλάδα αντίθετα έχει εναποθέσει τον Τουρισμό της στην Όλγα Κεφαλογιάννη και σ’ αυτόν τον σουρεκλεμέ τον Καραχάλιο. Είναι ποτέ δυνατόν να γλιτώσει αυτός ο τόπος;


[Κώστας Καίσαρης - sport24.gr]

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More