Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

Μαύρες γιορτές για πάνω από 5.000 ξενοδοχ/λους!..

ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΟΙ ΝΟΜΟΙ…

Συνεχίζεται ο άθλιος εμπαιγμός! Απλήρωτοι 2 και 3 μήνες, χωρίς αποζημίωση, χωρίς επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων με ερωτηματικό!..
Περισσότεροι από 5.000 ξενοδ/λοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και στην κυριολεξία κανένας δεν νοιάζεται πως ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ενώ πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Εγκαταλειμμένοι και φυσικά καταπτοημένοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά το δίκιο τους, ούτε και μετά τη γνωστή παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα, οι παραινέσεις και οι προειδοποιήσεις του μπροστά στις διοικήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων και του Σωματείου Ξενοδ/λων, όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο, αλλά οι υπόχρεοι τα έγραψαν όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Κυριολεκτικά δεν έγινε απολύτως τίποτα, ελάχιστοι ξενοδόχοι πλήρωσαν το προσωπικό τους, αλλά κι’ αυτοί με δόσεις.

Αυτή η άθλια κατάσταση δεν προκαλεί καμιά έκπληξη, αντίθετα ήταν αναμενόμενη από το καλοκαίρι και είχε επισημανθεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα μάλιστα το Rodosalarm να δεχθεί τη μήνι κάποιων ξενοδόχων επειδή «διασπείρουμε προφητείες που δεν πρόκειται να επαληθευτούν»!..

Κι’ όμως δεν επρόκειτο ια προφητείες, ήταν ολοφάνερο τι επρόκειτο να ακολουθήσει, είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα, δύο μήνες μετά το τέλος της σεζόν και το κλείσιμο των ξενοδοχείων. Τέτοιου είδους σφετεριστική τακτική δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του τουρισμού της Ρόδου.

Χιλιάδες ξενοδ/λοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, απλήρωτοι τους δύο – τρεις τελευταίους μήνες της σεζόν, χωρίς να αποζημιωθούν και χωρίς επίδομα αδείας. Και, δυστυχώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι περισσότεροι δεν θα πάρουν, έστω κι’ αυτό το πετσοκομμένο, δώρο Χριστουγέννων. Δεν έχουν δε άδικο όταν οργισμένοι φωνάζουν ότι «φέτος θα κάνουν μαύρες γιορτές»!

Οι ευθύνες γι’ αυτό το καθεστώς δουλοπαροικίας βαραίνουν όχι μόνο τους ξενοδόχους, αλλά και το Σωματείο Ξενοδ/λων, καθώς και τους εντεταλμένους για την εφαρμογή των νόμων. Στην προκειμένη περίπτωση όλοι οι σχετικοί νόμοι ποδοπατήθηκαν και έγιναν κουρελόχαρτο!..


Από το Rodosalarm
13/12/2012

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More