Κυριακή, Ιουνίου 11, 2017

Χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας οι Μάντης - Καγιαλής - Ασημένιο για την Καραχάλιου


Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο σημείωσαν μία ακόμη σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα.

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο της Βασιλείας Καραχάλιου στην κατηγορία «Laser Standard», ήταν η σειρά των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της κλάσης 470.

Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο κατέλαβαν την έβδομη θέση στη medal race, αλλά είχαν ήδη εξασφαλίσει σημαντικό προβάδισμα στις προηγούμενες κούρσες και δεν απειλήθηκαν ποτέ επί της ουσίας.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 36 βαθμούς ποινής, έναντι 42β. των Αυστριακών Μπάργκεχρ-Μαχρ και 43.6β. των Ιταλών Φεράρι-Καλάμπρο (νικητές της medal race), οι οποίοι πήραν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Ασημένιο μετάλλιο για την Καραχάλιου στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας 


Την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας του Σανταντέρ, στην κατηγορία Laser Standard πανηγυρίσει η Βασιλεία Καραχάλιου και μαζί της η Ελλάδα.

Από την 1η μέρα των αγώνων, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν μέσα στα μετάλλια και κατάφερε να προκριθεί στην κούρσα των μεταλλίων όπου συμμετείχαν οι δέκα πρώτες της κατάταξης, κατακτώντας τελικά τη 2η θέση.

Πρώτη ήταν η Βελγίδα Εύη Βαν Άκερ και τρίτη η Ντολόρες Φραντσίνι από την Ουρουγουάη.


(AΠΕ-ΜΠΕ) Πηγή: www.lifo.gr - Jun 11, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More