Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ

Λύνουν κάβους τα πλοία στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μετά την απόφαση της ΠΝΟ να λήξει την τετραήμερη πανελλαδική απεργία της. Έτσι μετά τις 12 το βράδυ θα πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η διοίκηση της ΠΝΟ συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής αξιολόγησε την κατάσταση αλλά και τις προτάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή όπως αυτές διατυπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης και αποφάσισαν τη λήξη της απεργίας.

«Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σταματάμε να διεκδικούμε» είπε στην «Εφ.Συν.» ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς και πρόσθεσε ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους για τη λύση των οποίων θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ανάμεσα στον Π. Κουρουμπλή και στους εκπροσώπους της ΠΝΟ διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο υπουργός τούς πρότεινε να ξεκινήσει ένας διάλογος συνεργασίας ανάμεσα σε εκπροσώπους του υπουργείου και της ΠΝΟ, προκειμένου να εξετάσουν ένα-ένα τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ αμέσως μετά την απόφαση, καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στην άμεση αντιμετώπιση των «δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους» και διευκρινίζει ότι μπορεί οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας να λειτούργησαν προς το παρόν ως πυροσβεστικό μέσο, δεν αποτελούν όμως ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


efsyn.gr - May 19, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More