Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Κριτική Βενιζέλου και tweet του Στ.Θεοδωράκη για την επίσκεψη του Καμμένου στο Καστελόριζο

 Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμβάλει στην κλιμάκωση μιας ρητορικής έντασης με την Τουρκία, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη Ρ/Φ ΑLPHA.

«Πρέπει πάντοτε να επαναλαμβάνουμε τις στερεότυπες δηλώσεις σεβασμού του διεθνούς δικαίου, των υφισταμένων συνόρων, της Συνθήκης της Λωζάννης και των άλλων Συνθηκών που καθορίζουν τα σύνορα στην ευρύτερη περιοχή, να επισημαίνουμε τη σημασία που έχει ο σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και των αρμοδιοτήτων που έχουμε, με βάση διεθνείς συνθήκες ή αποφάσεις διεθνών οργανισμών, αλλά με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, με λιτότητα, με σαφήνεια, χωρίς να μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και εντάσεων, οι οποίες έχουν ρητορικό και λαϊκιστικό χαρακτήρα», τόνισε.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Καστελόριζο, με κλιμάκιο βουλευτών, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές, λέγοντας ότι «όταν χειριζόμαστε θέματα τέτοια με επικοινωνιακή, λαϊκιστική διάθεση, όταν μας ενδιαφέρει η ρητορεία, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του κ. Ερντογάν».

Για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι ανέφερε ότι επένδυσε το πολιτικό του μέλλον, σε ένα δημοψήφισμα συνταγματικών αλλαγών, αλλάζοντας το περιεχόμενο του «γιατί το δημοψήφισμα, από δημοψήφισμα περί του Συντάγματος μετετράπη σε δημοψήφισμα ναι ή όχι στον συγκεκριμένο πρωθυπουργό», όπως είπε, ενώ, αναφερόμενος στην Γερμανία τόνισε ότι «εν όψει και των δικών της εκλογών του φθινοπώρου του 2017, βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ έντονα διλήμματα για το αν μπορεί να μείνει η Ευρώπη στο υπάρχον πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης και οικονομικής πολιτικής ή αν πρέπει αυτό να αλλάξει για να διασωθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Για να υπάρξει απάντηση στους κινδύνους του εθνικολαϊκισμού στην Ευρώπη».

nooz - Dec 05, 2016

 

Το tweet του Θεοδωράκη για την επίσκεψη του Καμμένου στο Καστελόριζο


«ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή ΜΑΖΙ στα ακριτικά νησιά! Με τιμητικές φρουρές για τον Κασιδιάρη. Παράσταση Καμμένου με άδεια Τσίπρα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε την ανάρτηση:

enikos.gr - Dec 05, 2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More