Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019

Κεραυνός «χτύπησε» την Ακρόπολη – Tραυματίστηκαν τέσσερα άτομα

Κεραυνός «χτύπησε» την Ακρόπολη, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων. Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι δύο από τους τραυματίες είναι γυναίκες αρχαιοφύλακες, με τη μία να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά, και οι άλλοι δύο είναι τουρίστες.

Οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν όταν ο κεραυνός έπεσε στο φυλάκιο όπου βρίσκονταν, ενώ τα θραύσματα από τα τζάμια του φυλακίου τραυμάτισαν τους τουρίστες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».


Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης»

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Αττική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Περισσότερες ειδήσεις και βίντεο εδώ 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More