Παρασκευή, Μαΐου 18, 2018

Σήμερα η Κάρπαθος τίμησε την μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη νήσο Κάρπαθο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη. 


Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη, διοργανωσε ο δήμος Καρπάθου με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τον θάνατο του Ελληνα πιλότου κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά αεροσκάφη.

Δυστυχώς η Τουρκία δεν έδειξε την αρμόζουσα λεπτότητα και έστειλε 4 μαχητικά της που παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στην περιοχή της Ρόδου.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογείωσε τα μαχητικά ετοιμότητας που είχε στην Κρήτη και τα αναχαίτισε.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Ηταν 23 Μαΐου 2006 όταν δύο ελληνικά F-16 απογειώνονται από την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης για αποστολή αναχαίτισης-αναγνώρισης σχηματισμού 4 τουρκικών αεροσκαφών. Στην προσπάθεια του σμηναγού Ηλιάκη να προσεγγίσει το τουρκικό αεροφωτογραφικό RF-4, ο Τούρκος σμηναγός Χαλί Ιμπραήμ με το F-16 συνοδείας εκτελεί φονικό ελιγμό χτυπώντας με το φτερό την καλύπτρα του ελληνικού αεροσκάφους με αποτέλεσμα ο Χανιώτης χειριστής να χάσει ακαριαία την ζωή του. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Καρπάθου «επιθυμώντας να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη του εκλιπόντος σμηναγού-ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις συνεχείς και έντονες προκλήσεις στο Αιγαίο», διοργανωσε σήμερα 18 Μαΐου εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη του. 

Πραγματοποιηθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηλιάκη, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλίες και θα παρατεθηκε γεύμα 230 ατόμων.




Πηγή: flashnews.gr (Κρήτη) - May 18, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More