Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2018

Προς αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία το 2018


Αύξηση κατά 15% αναμένεται να καταγράψουν οι αφίξεις Σέρβων τουριστών το 2018, ενώ η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου ΙFT στα εγκαίνια της οποίας παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και  επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών στη Σερβία, ΜΜΕ και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην έκθεση.

Η Υπουργός, χαιρετίζοντας στην έναρξη της τελετής  εγκαινίων, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμούσε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και στη  διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Σερβία τα τελευταία χρόνια.

Οι αφίξεις Σέρβων στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 2017 τις 850.000 με αύξηση μεγαλύτερη του 15%. Η ισχυρή αυτή δυναμική συνεχίζεται και το 2018.

Τόνισε ότι αποτελεί κοινή βούληση των δύο χωρών η ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας  και η υποστήριξη της θετικής δυναμικής που καταγράφεται, με στόχο την εκατέρωθεν αύξηση  του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Πραγματοποίησε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Σέρβο ομόλογό της και την αναπληρώτρια Υπουργόού για τον τουρισμό με αντικείμενο την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και των δράσεων εξωστρέφειας και την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών σε εφαρμογή της διμερούς τουριστικής συνεργασίας που υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βελιγράδι, είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον Υπουργό Άμυνας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή τους.

Η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ ως τιμώμενη χώρα της έκθεσης, όπου παρέστησαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι εκπρόσωποι τηςσερβικής τουριστικής βιομηχανίας και συμμετέχοντες στην έκθεση.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας παρουσίασε από την πλευρά του την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο ΕΟΤ  συμμετέχει με περίπτερο 194 τ.μ.όπου φιλοξενούνται 14 συνεκθέτες από την Ελλάδα, Περιφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικοί Οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στο περίπτερο του ΕΟΤ και την ειδική σκηνή εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο, διοργανώνονται από το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο κοινό της έκθεσης.


naftemporiki.gr - Feb 22, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More