Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Καθησυχαστικό το Μαξίμου για το ζήτημα της δόσης


Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Μαξίμου για το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας πως «θα γίνει ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με την αμνηστία των ξένων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά» ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον της κυβέρνησης. «Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας» έσπευσαν να προσθέσουν, στο ίδιο πλαίσιο.

Νωρίτερα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκουίντος, προειδοποίησε πως θα «μπλοκάρει» την εκταμίευση της δόσης, εφόσον δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα στελέχη του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

«Εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, ενδεχομένως να μπλοκάρουμε την εκταμίευση της δόσης» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Το 2015, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη σε έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ -τρεις Έλληνες και τρεις ξένους- για την πώληση 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου. «Εάν δεν υπάρξει λύση στην υπόθεση των τριών ξένων ειδικών, το Eurogroup θα μπλοκάρει τη δόση» επανέλαβε  ο Γκουίντος.

Το 2016, η Κομισιόν είχε παρέμβει στην υπόθεση, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να αποσύρουν τις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν την «απιστία εις βάρος του δημοσίου».

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε ότι «το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «δεν χρειάζεται να υπάρξουν δραματοποιήσεις». «Η εκταμίευση θα γίνει κανονικά και στην ώρα της, καθώς θα λύσουμε το πρόβλημα» έσπευσε να προσθέσει.


naftemporiki.gr - Jun 16, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More