Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ρόδος: Αύριο η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα

Διάσκεψη κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Κοτζιά, με στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 22 και 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, η οποία θα λάβει χώρα στη Ρόδο, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Αλγερία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, την Κύπρο, το Λίβανο, τη Λιβύη, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σλοβακία και την Τυνησία.
Επιπλέον, στις εργασίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο του Αραβικού Συνδέσμου όσο και του Συμβουλίου Συνεργασίας των κρατών του Κόλπου.

Με τη Διάσκεψη αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζεται η πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι στη Ρόδο, με στόχο τη σύσταση ενός σχήματος διαλόγου και συνεργασίας που θα ασχολείται με τρέχουσες προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Διάσκεψη θα έχει ως θέμα τη συμβίωση και τη συνεργασία υπό συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας, και οι εργασίες της θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας, 22 Μαΐου, όπου θα εξεταστούν οι κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση που θα επικεντρωθεί στην παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Η ημερήσια διάταξη της δεύτερης ημέρας θα συμπεριλάβει ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να διεξαχθεί στις 12:45.


Πηγή: naftemporiki.gr - May 21, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More