Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Αυτός είναι ο πιο ηλιόλουστος ελληνικός προορισμός, με 260 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα!

Τελικά η Ρόδος είναι… ο ήλιος της. Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ευρωπαϊκούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που παρουσιάζουν μεγάλη ηλιοφάνεια.

Η trivago Νορβηγίας, διεξήγαγε μία πρωτότυπη έρευνα που ανέδειξε τόσο τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια σε όλη την Ευρώπη όσο και τις περιοχές με την καλύτερη σχέση ανάμεσα στη ξενοδοχειακή τιμή και την κάθε ώρα ηλιοφάνειας.

Σε αυτή την έρευνα η Ρόδος κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις, ενώ εξίσου ικανοποιητική είναι και η απόδοσή της στο θέμα της κοστολόγησης στα καταλύματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τρεις Ελληνικοί προορισμοί, βρίσκονται στην πρώτη δωδεκάδα μεταξύ των 50 προορισμών με τις περισσότερες ημέρες ηλιοφάνειας.

Σε αυτή την κατάταξη η Ρόδος, μοιράζεται την τρίτη θέση μαζί με τη Βαλέτα, ενώ η Κρήτη βρίσκεται στην όγδοη θέση και η Αθήνα στη δωδέκατη θέση μαζί με τη Μαγιόρκα.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι η έρευνα αφορούσε το μήνα Απρίλιο και διεξήχθη με μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία αντλήθηκαν από το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Δανίας.

Αυτό αποδεικνύει ότι το νησί μας καταμεσής της άνοιξης χαρακτηρίζεται από μεγάλη περίοδο ηλιοφάνειας, καθώς καταγράφηκαν αυτό το μήνα συνολικά 260 ώρες με ήλιο.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, στη Ρόδο με 260 ώρες ηλιοφάνειας τον Απρίλιο, η μέση τιμή ανά ώρα ηλιοφάνειας στα ξενοδοχεία του νησιού, κοστολογήθηκε έναντι 10,3 ευρώ.

Στην Αθήνα με 229 ώρες ηλιοφάνειας κοστολογήθηκε έναντι 11 ευρώ. Η Κρήτη με 244 ώρες ηλιοφάνειας η τιμή ανά ώρα υπολογίσθηκε στα 16,1 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι τόσο για τους παραπάνω όσο και για άλλους ελληνικούς προορισμούς με τα ίδια καιρικά χαρακτηριστικά που δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της έρευνας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες προσέλκυσης επισκεπτών σε μήνες εκτός αιχμής της σεζόν αν αξιοποιηθεί και προβληθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των πολλών ωρών ηλιοφάνειας σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες.

Ο προορισμός με την καλύτερη τιμή ανά ώρα στα 8,1 ευρώ είναι το Πόρτο, το οποίο αυτό τον μήνα έχει 249 ώρες ηλιοφάνειας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αττάλεια με τιμή 9,8 ευρώ και 255 ώρες ηλιοφάνειας.

Την τρίτη θέση μοιράζονται η Βαλένθια και η Μαδρίτη με 10,1 ευρώ ανά ώρα, έχοντας 218 και 257 ώρες ηλιοφάνειας αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ο προορισμός με την υψηλότερη τιμή στα 44,5 ευρώ ανά ώρα ηλιοφάνειας είναι η Βενετία, η οποία έχει 183 ώρες ηλιοφάνειας. Ακολουθούν το Λονδίνο με 39,8 ευρώ (147 ημέρες ηλιοφάνειας) και η Ζυρίχη με 36,7 ευρώ (173 ημέρες ηλιοφάνειας).


travelstyle.gr - May 31, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More