Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Γερούν Ντάισελμπλουμ, τα απόνερα - Του Βαγγέλη Παυλίδη


Είναι γνωστό πως οι πρόσφατες ρατσιστικές δηλώσεις του ανεκδιήγητου Ντάισελμπλουμ έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων απ’ όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα στην Ευρώπη, ακόμα κι απο το συντηρητικό Κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, .
Μόνο στην Ελλάδα, απ’ ό,τι ξέρω, την Ελλάδα που απροκάλυπτα ήταν ο κύριος στόχος του Ολλανδού, μόνο στην Ελλάδα λοιπόν βρέθηκαν κάποιοι που αντί να καταδικάσουν βρήκαν ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση εκ των πραγμάτων φτηνή, λαϊκίστικη, ακόμα και αισχρή.
Είπαν κάποιοι πως γιατί άραγε να μας ενοχλεί ο Ντάισελμπλουμ αφού κι εμείς τα ίδια κάνουμε. Ο Τσίπρας δεν ήταν που κάποτε, πριν ένα ή δυο ή τρία ή τέσσερα χρόνια είχε πει πως έτσι και αλλοιώς και το ένα και το άλλο; Τάλε κουάλε, δηλαδή.  Και γιατί να μας ενοχλεί ο Ντάισελμπλουμ αφού η Ελλάδα έχει γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τις σπατάλες και την ζητιανιά της… Αρα; Αρα, συμπεραίνω εγώ, μόκο εμείς γιατί καλά τα λέει ο Ολλανδός.
Κι ύστερα είνα κι ο άλλος, ο Διευθυντής της Οργάνωσης Νέων Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στο twitter και με αφορμή κι αυτός τις δηλώσεις Ντάϊσελμπλουμ κάνει χυδαία σεξιστική επίθεση στην Σία Αναγνωστοπούλου -τόσο χυδαία “that would make a sailor blush”, που θά ‘κανε και ναύτη να κοκκινίσει, που λέει στο “My Fair Lady”.
Και καλά, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει μα κι ο καθένας μπορεί -και πρέπει- να κρίνει. Σκέφτομαι λοιπόν αυτόν τον “διευθυντή της Οργάνωσης Νέων Ν.Δ Θεσσαλονίκης”. Αγνοούσα την ύπαρξή του -όπως και οι περισσότεροι απο εμάς, υποθέτω- μέχρι που αποπέμφθηκε απο την οργάνωση για τα λεγόμενά του. Δεν τον ξέραμε, μα όμως αυτός ήταν εκεί, μαζί και οι ιδέες του, σε ηγετική θέση, επιρρεάζοντας πολιτικές δράσεις και αποφάσεις. Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσοι παρόμοιοί του να υπάρχουν ακόμα στην οργάνωση που “διήυθυνε” (διευθυντής γαρ) αυτός.

Για να δούμε πώς μας βλέπουν οι βορείως ημών Ευρωπαίοι και να καταλάβουμε τον Καλβινιστή Νταϊσελμπλουμ, παραθέτω αφίσα του FPO (Freiheitliche Partei Österreichs), του Αυστριακού, ακροδεξιού κόμματος της Ελεθερίας.
Παρακαλώ σημειώστε την στερεότυπη απεικόνιση, το χρώμα και την μουστάκα του Έλληνα. Έτσι μας βλέπουν. Και βέβαια, δεν μας διαφεύγει η απλωμένη παλάμη που συλλέγει την γεναιόδωρη ελεημοσύνη,


pavlidiscartoons.com - Mar 24, 2017


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More