Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν την προσγείωση του αεροπλάνου του Τσαβούσογλου - Ο Ερντογάν τους καθυβρίζει με τον πιό αισχρό τρόπο: «Απομεινάρια των Ναζί, φασίστες»

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα στη χώρα για μια συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

«Οι τουρκικές Αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Τσαβούσογλου να εισέλθει στη χώρα απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης.

Η τουρκική απειλή για κυρώσεις αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Τσαβούσογλου «κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση», ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.


Ο Ερντογάν καθυβρίζει τους Ολλανδούς με τον πιό αισχρό τρόπο: «Απομεινάρια των Ναζί, φασίστες»

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε σήμερα την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια για να προσγειωθεί στη χώρα το αεροπλάνο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι αρχές του Ρότερνταμ ανακάλεσαν χθες την άδεια να παραστεί ο τούρκος ΥΠΕΞ σε συγκέντρωση υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο μήνα. Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε να απαντήσει στην απαγόρευση από την Ολλανδία της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας πως η στάση της Χάγης έχει οσμή ναζισμού.

«Είναι τα απομεινάρια των ναζί, είναι φασίστες» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία».11/03/2017 - ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters Χάγη,Netherlands Πηγή: mignatiou.com - Mar 11, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More