Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015

Στα χέρια του Τσίπρα η πρόταση για τις συντάξεις

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη γραμμή ότι δεν δέχεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, προτείνοντας ως αντιστάθμισμα την αύξηση των εισφορών. Επιδιώκεται να μην «πειραχτούν» και οι επικουρικές έως τα 170 ευρώ. 

Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Εργασίας, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να συζητήσουν το θέμα του ασφαλιστικού και το τελικό σχέδιο που θα υποβάλει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά η Αθήνα στους δανειστές.

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη γραμμή ότι δεν δέχεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, προτείνοντας ως αντιστάθμισμα την αύξηση των εισφορών. «Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές. Στόχος είναι ένα βιώσιμο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Βέβαια, ψαλίδι θα υπάρξει στις επικουρικές συντάξεις. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρείται να μην κοπούν όσες είναι έως και 170 ευρώ και να υπάρξει κλιμακωτή μείωση από αυτό το όριο και πάνω.

Πρακτικά, η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, το τρίπτυχο «καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, μικρή επέμβαση στις επικουρικές (κυρίως τις μεγάλες) και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% και των ασφαλισμένων κατά 0,5%». Θα αποσταλεί στους δανειστές, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους, ενώ στόχος είναι να κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου.

euro2day - Dec30, 2015

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More