Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

Αφαντος - ξανά- ο Λιάπης - Δεν πήγε στα δικαστήρια... - Ποινή τεσσάρων ετών με... αναστολή




Δεν ήταν πλαστες οι πινακίδες, λένε οι δικηγόροι του...

Αμετανόητος για μια ακόμη φορά ο Μ. Λιάπης, δεν πήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
 
Στη δίκη του, εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως δεν ήταν πλαστές οι πινακίδες του μαύρου τζιπ, καθως αν ηταν πλαστες, όπως τόνισαν, θα έπρεπε να είχαν και τη σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών. 

Και ζήτησαν την μετατροπή του κατηγορητηρίου....

πηγή : nonews-news


Ποινή τεσσάρων ετών

Ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή επέβαλε το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη για την υπόθεση των πλαστών πινακίδων και του ανασφάλιστου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του. Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Ο κ. Λιάπης επέλεξε τελικά να μην παραστεί στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Λιάπης συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου όταν διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις σε έλεγχο της αστυνομίας. Στις 19 Δεκεμβρίου δεν παρέστη στο δικαστήριο, το οποίο πήρε αναβολή για σήμερα.

Αιτία της απουσίας του πρώην υπουργού ήταν το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Μαλαισία, από όπου επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ήταν ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης για να ησυχάσω από το δράμα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, καταλογίζοντάς τους μάλιστα ότι δεν τον άφησαν να… ξεκουραστεί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, ενώ του έχουν επιβληθεί και τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.


πηγή :  topontiki.gr

Τέσσερα χρόνια η ποινή Λιάπη...





Έρρικα Βαλλιάνου

 Σε τέσσερα χρόνια καταδικάστηκε ο Μιχάλης Λιάπης από το αυτόφωρο Μονομελές για την υπόθεση με το τζιπ, που είχε πλαστές πινακίδες.
 
Ο ...πρώην υπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, οι οποίοι εξέφρασαν την ειλικρινή του μεταμέλεια, ενώ ο εισαγγελέας τον «στόλισε» με το βαρύτατο κατηγορώ.
 
«Το σχεδίαζε και το εκτέλεσε το σχέδιο», είπε. Έχει ροπή προς το έγκλημα και για αυτόν τα 1000 ευρώ που έπρεπε να τα πληρώσει στην εφορία, ήταν ένα πολυτελές γεύμα. Η Δικαιοσύνη να μην γίνει πίπιζα στα δάχτυλα των πολιτικών, πρόσθεσε.
 
Ο πρότερος έντιμος βίος του δεν μπορεί να ελεγθεί και είναι αμφισβητήσιμος
 
Οι δικηγόροι προσπάθησαν να τον δικαιολογήσουν τονίζοντας, ότι η πράξη του ήταν μια απερισκεψία και ζήτησαν από το δικαστήριο να τον δικάσει ως απλός πολίτης.
 
Ένας από τους δικηγόρους αναρωτήθηκε μάλιστα:
 
- Γιατί το έκανε ; Εκεί σταματά η λογική. Ήταν απερισκεψία.
 
Η ποινή του είναι μετατρέψιμη προς 50 ευρώ την ημέρα, του επιβλήθηκε και 3000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και του αναγνωρίστηκε το ανασταλτικό της έφεσης.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More