Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

Αντ. Σαμαράς: «Να “τανε το 2021, να “ρθει μια φορά η ανάπτυξη»

Σε οκτώ χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2021 όταν και θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, προσδιόρισε την άφιξη της «νέας Ελλάδας» ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία με την οποία έκλεισε τις εργασίες του ένατου Συνεδρίου της ΝΔ. 

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, επανάλαβε το κάλεσμά του για ενότητα της κεντροδεξιάς, την ίδια ώρα που εκθείαζε τη διχαστική πολιτική του απέναντι σε όποιον δε βλέπει πουθενά το «success story» που ο ίδιος ευαγγελίζεται. 

Οι συνεχείς αναφορές του, εξάλλου, στη σημαία και στην πατρίδα δεν έχουν άλλο στόχο από το να θωπεύσουν το συντηρητικό ακροατήριο που λοξοκοιτάζει ή έχει στραφεί ήδη στη Χρυσή Αυγή.
 
«Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι’ αυτό προχθές απηύθυνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αποκάλεσε μίζερη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συμφωνία για τον αγωγό TAP.
 
«H αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε. Είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, αποδείχτηκε και σήμερα προσπαθούμε να απεγκλωβιστούμε από τα μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. 

Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε χωρά όλους εκτός από τους κολλημένους στο χθες. 

Αποδείξαμε ότι έχουμε όραμα και σχέδιο. 

Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα κι εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα σπάμε και αυγά», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, κάνοντας έμμεση αναφορά και στην ΕΡΤ. 

Ο ίδιος, πάντως, θεώρησε περιττό να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το Μάκη Βορίδη και τις δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι σύνεδροι εκλέγουν αυτήν τη στιγμή τη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, από την οποία θα προκύψει κι ο νέος γραμματέας του κόμματος.


Από  koutipandoras.gr/
-----------------------------------

Π. Καμμένος: Τιμή προς τη σημαία σημαίνει εθνική πολιτική και κυριαρχία..

Η ελληνική σημαία συμβολίζει το έθνος αλλά και το κράτος που είναι εθνικά κυρίαρχο, που δεν παραδίδει για κανένα λόγο την εθνική κυριαρχία του, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της τελικής ομιλίας του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Καμμένος τονίζει τη αντίθεσή του στην Ευρώπη του φεντεραλισμού που καταργεί τα έθνη-κράτη, προτάσσοντας το εθνικά κυρίαρχο κράτος και την Ευρώπη των εθνών-κρατών «στην οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενέταξε την Ελλάδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η τιμή προς την σημαία δεν σημαίνει σχέδιο Ανάν 2, σημαίνει προσήλωση στις αρχές του Βουκουρεστίου και τη μη αποδοχή παράδοσης του όρου Μακεδονία για κανένα λόγο, εθνική πολιτική χωρίς Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και μεταφορά στρατοπέδων λαθρομεταναστών-φτηνών εργατών που οδηγούν σε “κοσσοβοποίηση”», τονίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σεβασμός στη σημαία δεν μπορεί να υπάρξει με το αγγλικό δίκαιο του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ, καταλήγει ο κ. Καμμένος...


naftemporiki.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More