Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012

Άνοιξαν την κερκόπορτα, ψήφισαν ενώ διαφωνούσαν!

Άνοιξαν την κερκόπορτα, ψήφισαν ενώ διαφωνούσαν!

Της Ρένας Παυλάκη - Διακίδη  

Είναι απίθανοι οι βουλευτές της Δωδεκανήσου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!! 

Αφού δυο εβδομάδες τώρα διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το σχέδιο Δένδια να δημιουργήσει στρατόπεδο λαθρομεταναστών στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, αφού έστελναν σωρηδόν ερωτήσεις, επερωτήσεις και ηρωικά δελτία τύπου, αφού πήραν μέρος σε συσκέψεις όπου... διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια του Δένδια, προχθές το βράδυ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ το νομοσχέδιο!!! 

Προηγουμένως, ο Δένδιας, απαντώντας σε ερώτησ του Δ. Κρεμαστινού, είχε φροντίσει να τους διαβεβαιώσει ότι το στρατόπεδο θα γίνει και ότι δεν αλλάζουν τα σχέδια του Υπουργείου για τα νησιά του Αιγαίου!
 

Προφανώς η κομματική πειθαρχία τίθεται υπέρ πάντων, αφού συνδέεται άρρηκτα με την βουλευτική καρέκλα.
Υποθέτω ότι στο μυαλό τους, έχουν βρει ήδη τις απαντήσεις που θα αιτιολογούν αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Θα πουν ότι ψήφισαν μεν το νομοσχέδιο, ωστόσο θα... δώσουν μάχη για να μη γίνει το στρατόπεδο στη Ρόδο, αλλά οπουδήποτε αλλού. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαφωνούν με την ουσία της δημιουργίας γκέτο λαθρομεταναστών, αρκεί αυτά τα γκέτο να αφορούν τους άλλους και όχι εμάς!!!
 

Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω τουλάχιστον επιφανειακό και αφελές το επιχείρημα ότι η Ρόδος είναι τουριστικός προορισμός, ως εκ τούτου ένα στρατόπεδο μας χαλάει τη μόστρα. Και πολύ λογικά ο Δένδιας τους απάντησε ότι την εικόνα της τουριστικής Ρόδου δεν θα την χαλάσει ένα κέντρο κράτησης που σε τελευταία ανάλυση θα είναι σε κάποιο σχετικά αθέατο σημείο. Την εικόνα της τουριστικής Ρόδου την χαλάνε οι λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν αναξέλεγκτοι σε όλο το νησί. Κι εδώ που τα λέμε, έτσι όπως το θέτει ο υπουργός, έχει δίκιο!
 

Μια ακόμη δικαιολογία των βουλευτών που διαφωνούν μεν, ψήφισαν δε, είναι ότι άλλο είναι ο Κέντρο Προσωρινής Υποδοχής  και άλλο το Στρατόπεδο Κράτησης – Συγκέντρωσης. Παίζουν δηλαδή με τις λέξεις, όταν ξέρουν ότι κάθε άλλο παρά προσωρινή θα είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί αφού η κυβέρνηση είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα στην πηγή του.
 

'Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλουν Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στη Ρόδο. Διότι ξέρουν ότι αυτοί οι χώροι υποδοχής σύντομα θα μετατραπούν σε γκέτο... Φυσικά, ούτε καν πέρασε από το μυαλό των ντόπιων εκφραστών της κυβερνητικής πολιτικής η ιδέα να αντιταχθούν στις λογικές των στρατοπέδων και των συρματοπλεγμάτων... Όχι μόνο για τα νησιά, αλλά για τη χώρα ολόκληρη, η οποία προχωρά ταχύτατα και με τη δική τους ανοχή, προς τον εκφασισμό της.

Ψιλά γράμματα...

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
ΠΡΟΟΔΟΣ Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


Από grafida.net

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More