Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Μεγάλο αναβρασμό στο εσωτερικό της Ν.Δ προκαλεί δημοσίευμα εφημερίδας

Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της Ν. Δ χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σύμφωνα με το οποίο υπήρξε «άγριος καυγάς του Γιούνκερ με τον Σαμαρά» γιατί, όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  εισηγήθηκε στους ομοτράπεζους του να δοθεί άμεση παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα χωρίς δεσμεύσεις και ανταλλάγματα.  

Αυτή η πρόθεση του Γιούγκερ εξόργισε τον υπό προθεσμία πρόεδρο της Ν.Δ ο οποίος πιθανόν εκτιμώντας ότι μια τέτοια προοπτική το όνειρο του για «αριστερή παρένθεση» γίνεται εφιάλτης και η αρχηγική καρέκλα του στην Ν.Δ τρίζει..

«Πέντε χρόνια μας έχεις στην πρέσα και τώρα λες ότι θα στείλεις λεφτά, χωρίς καμιά απαίτηση; Και ποιος θα πληρώσει;», φέρεται να είπε εκνευρισμένος ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αξιωματούχο της Κομισιόν, ζητώντας του εμμέσως να μην δοθούν χρήματα στην Ελλάδα.

Παρά τις έντονες πιέσεις –όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες- πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ και εσωκομματικών αντιπάλων του Σαμαρά, όπως Μπακογιάννη, Δένδιας, Στυλιανίδης, ο λαλίστατος εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης δεν έχει διαψεύσει το δημοσίευμα.

Αυτή η εξέλιξη εντείνει τον αναβρασμό που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στελέχη της να αποδίδουν ανοιχτά ευθύνες στον Σαμαρά που σήμερα το εκλογικό δημοσκοπικό ποσοστό της Ν.Δ κυμαίνεται στο 15% περίπου κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση εκλογών 15-20 σημερινή βουλευτές θα πουν αντίο στην πλουσιοπάροχη βουλευτική αργομισθία τους.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More