Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

Μέσα Μαζικής Εξάπλωσης… πανικού - Οι γιαγιάδες - τσιλιαδόροι στα ΑΤΜ του MEGA ήταν από άλλη εποχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Το επόμενο βήμα είναι να μας χτυπήσει ο Αρμαγεδώνας! Αν κάποιος παρακολουθήσει τις τελευταίες μέρες δελτία ειδήσεων αυτό θα πιστέψει, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν εξελιχθεί σε Μέσα Μαζικής Εξάπλωσης… πανικού!

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι το MEGA σε κρίσιμες στιγμές παρεμβαίνει στα βίντεο του με τρόπο δημιουργικά ασαφή. Όλοι θυμούνται την παρουσίαση του βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, όπου το Μεγάλο Κανάλι είχε προσθέσει ήχους μεγάλων ταραχών… Τότε έφταιγε ο μοντέρ ήταν η επίσημη απάντηση…

Σε άλλη μία δημιουργική του στιγμή, το Mega εχθές στο ρεπορτάζ του κεντρικού του δελτίου συμπεριέλαβε στο βίντεο του για τις ουρές στα ΑΤΜ λόγω capital controls μία φωτογραφία όπου εμφανίζονται δύο γιαγιάδες να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ. Η μία γιαγιά κάνει την ανάληψη και η άλλη κρατάει τσίλιες… για να προστατέψει την πρώτη από τυχόν τσαντάκια. Μόνο που αν κάποιος κάνει μία αναζήτηση στο google θα διαπιστώσει ότι αυτή η φωτογραφία είναι από το εξωτερικό και όχι μόνο αυτό, κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2012. Φταίει ο μοντέρ και πάλι άραγε;



















Η πρόκληση εσκεμμένου πανικού όμως δεν σταματάει εκεί. Αφού οι γιαγιάδες κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ φαίνεται πως κάνουν επιδρομές στα σούπερ-μάρκετ σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Ενδεικτικό του «ψύχραιμου» τρόπου με τον οποίο οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 παρουσιάζουν το ότι πολύς κόσμος ψωνίζει επιπλέον πράγματα λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, συνοδεύουν το ρεπορτάζ με τη φάσα «Ελλάδα ώρα μηδέν: Επιδρομή στα ράφια όπως και στις εμπόλεμες ζώνες!». Ούτε βέβαια και ο ΑΝΤ1 μας εκπλήσσει που παρεμβαίνει δημιουργώντας κλίμα, αν θυμηθεί κανείς τις προεκλογικές του παραινέσεις για ψήφο με στόχο τη σταθερότητα…



πηγή: tvxs

LIVEBLOG - ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Η μέρα της κρίσης σήμερα

Εκπνέει τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα βοήθειας, με τη χώρα να βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Τελευταίες προσπάθειες για συμβιβασμό. Ανυποχώρητος ως προς το δημοψήφισμα και το όχι, ο πρωθυπουργός. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στη Live Blogging πλατφόρμα του NEWS 247.

Κλίκ >> ΕΔΩ

Διαβάστε γιατί οι Γερμανοί επιμένουν στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Σε γερμανικές εταιρίες ανήκουν τα ξενοδοχεία στις Τουρκικές ακτές της Μικράς Ασίας.  

Η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων στις Τουρκικές ακτές απέναντι από τα Ελληνικά νησιά ελέγχεται από την γερμανικών συμφερόντων TUI και άλλες. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την εμμονή τους στο να μην υπάγονται τα νησιά σε ειδικό καθεστώς όσον αφορά το ΦΠΑ. Μια αύξηση του ΦΠΑ θα ανέβαζε τις τιμές και θα ωθούσε τα γκρούπ των τουριστών στις απέναντι τουρκικές ακτές και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί.


Ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος που έκανε την σχετική αποκάλυψη την Δευτέρα σχολίασε σχετικά στο koutipandoras.gr: «Η Γερμανία πιέζει για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της. Δηλαδή πιέζουν να καταστρέψουν τα ελληνικά νησιά, διότι η μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχειακών αλυσίδων στα παράλια της Μικράς Ασίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά, είναι γερμανικών συμφερόντων. Θέλουν λοιπόν να διαλύσουν τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Δυστυχώς υπάρχουν Έλληνες από το club εκείνων που πιστεύουν στη Γερμανία οι οποίοι υπηρετούν από την Ελλάδα τα Γερμανικά συμφέροντα. Μεταξύ αυτών ο κος Θεοδωράκης». 
 
Τα συμφέροντα όμως της Γερμανίας δεν σταματούν μόνο στο θέμα του τουρισμού αλλά συνεχίζονται και για τον ΟΤΕ.
 
Μετά από περαιτέρω πώληση μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του Ελληνικού Δημοσίου, από τις 11 Ιουλίου 2011, το ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανέρχεται σε 40%. Με την Γερμανική εμμον στις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ άλλων και του υπόλοιπου 10% που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, όλα δείχνουν πως επιθυμούν ολοκληρωτικό έλεγχο και στον ΟΤΕ
 
Εν τω μεταξύ το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας τόνισε τις δύο προϋποθέσεις, χωρίς τις οποίες δεν συζητείται καμιά λύση. Αυτές είναι ότι «Δεν θα υπάρξει αφοπλισμός της χώρας, εξαθλίωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και θα γίνει απόλυτα σεβαστό το θέμα του ειδικού καθεστώς για το ΦΠΑ στα νησιά».
 


Πρόσθεσε δε ότι «δεν δέχομαι κανένα τελεσίγραφο. Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις δεν συζητούμε καμία λύση».

(φωτο αρχειο eurokinissi)


πηγή: koutipandoras.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για συμφωνία της τελευταίας στιγμής



Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής τςη Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν πως μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία.

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα λήξει σήμερα τα μεσάνυχτα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή για συμφωνία, αλλά ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες, λέγοντας πως ακόμη δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρο; της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Δεν ανέφερε ωστόσο εάν η σχετική επικοινωνία αφορούσε κάποια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε επίσης πως Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε να δει μια κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση και περιέγραψε στον Τσίπρα πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Ο ίδιος σημείωσε πως «συμφωνία της τελευταίας στιγμής» είναι αυτή της Παρασκευής που δημοσιεύθηκε από την Κομισιόν την Κυριακή και προσέθεσε πως μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα απαιτούσε την στήριξη του Τσίπρα στο «Ναι» του δημοψηφίσματος. «Το δημοψήφισμα είναι για το μέλλον της Ελλάδος στο ευρώ», ανέφερε.

Κοινοτικές πηγές ωστόσο ανέφεραν ότι οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερα και βίντεο  στο>>  tvxs

Επικρίσεις κατά της Ευρωζώνης από Στίγκλιτς και Γκαλμπρέιθ - Ραχόι: Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση


Το «όχι» στο δημοψήφισμα είναι ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, συστήνοντας στους Έλληνες να ταχθούν κατά της πρότασης των θεσμών.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών εκτιμά ότι σε περίπτωση επικράτησης του «ναι», «η Ελλάδα ξαφνικά θα καταρρεύσει πολιτικά και η επόμενη εξέγερση θα είναι εναντίον του ευρώ».

«Η συμπεριφορά της Μέρκελ και του Γκάμπριελ, του Ολάντ και του Ρέντσι, σε συνδυασμό με τον Γιούνκερ, καταδεικνύει ξεκάθαρα τι άποψη έχουν για το ελληνικό κράτος, για την αλήθεια και ποιον πολιτικό δρόμο ακολουθούν», επισημαίνει ο Γκαλμπρέιθ, ασκώντας κριτική τους Ευρωπαίους και στον τρόπο που διαχειρίζονται την ελληνική κρίση.

Και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, επικρίνει την Ευρώπη για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν να καθιστούν ξεκάθαρα τα πραγματικά κίνητρα της διαμάχης αυτής και η απάντηση δεν είναι ευχάριστη: έχουν να κάνουν περισσότερο με την ισχύ και τη δημοκρατία παρά με τα χρήματα και την οικονομία», έγραψε στο Project Syndicate.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καθιστούσε ξεκάθαρο ότι η Ευρωζώνη είναι ένας πρόσκαιρος θεσμός. Και τι θα γίνει όταν, για παράδειγμα, βρεθεί υπό πίεση η Ισπανία;» διερωτήθηκε ο Στίγκλιτς.

πηγή: naftemporiki.gr - Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 11:20

______________________

Ραχόι: Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση


Το «όχι» σημαίνει Grexit, επεσήμανε ο ισπανός πρωθυπουργός, καθώς τόνισε, «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από το ευρώ»
Ο πρώτος ευρωπαίος πρωθυπουργός που εκφράζει ανοιχτά πως πρέπει η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να αποχωρήσει, για να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις, είναι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο κύριος Ραχόι υποστήριξε πως το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι καλό για την Ελλάδα και θα επιτρέψει τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. «Αν το δημοψήφισμα γίνει και αν ο Τσίπρας χάσει το δημοψήφισμα, τότε αυτό θα είναι καλό για τους Έλληνες, γιατί θα έχουν πει "ναι, θελουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θέλουμε να διαπραγματευτούμε με μια άλλη κυβέρνηση", είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Αν κερδίσει το «όχι», είπε ο κύριος Ραχόι, «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από το ευρώ».

Ακολούθως, ερωτώμενος τι θα γίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είπε: «Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ; Θα υπήρχε ένα αρνητικό μήνυμα πως η συμμετοχή στο ευρώ είναι αναστρέψιμη. Ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως αν μια χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ, θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και άλλες στο μέλλον. Νομίζω πως αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει (από ένα Grexit)».

πηγή:  protothema.gr - 30/06/201514:03  (upd)

Κυβέρνηση: Οι κινήσεις στην «μετά πρόγραμμα» εποχή

Αμετακίνητος δηλώνει ο Τσίπρας ώρες πριν λήξει η παράταση. Γιατί απέρριψε στο «μήνυμα» Γιούνκερ. Πώς σχεδιάζεται η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Γιατί αρνείται το δίλημμα «ναι» ή «όχι» στο ευρώ. Η μη πληρωμή του ΔΝΤ και το παρασκήνιο. 
Τα μεσάνυχτα λήγει το δανειακό πρόγραμμα και ταυτόχρονα η προθεσμία για να αποπληρώσει η χώρα στο ΔΝΤ τη δόση του 1,5 δισ. ευρώ.

Ως προς το δεύτερο, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, απλώς, χθες το βράδυ στην ΕΡΤ ότι η δόση δεν θα καταβληθεί. Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι «είναι απαιτητή», απάντησε κοφτά: «ας υπάρξει συμφωνία να πληρώσουμε».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι έτοιμος να απαντήσει ανά πάσα στιγμή στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται και ότι θα συζητήσει μία πρόταση που θα περιλαμβάνει το χρέος «ακόμη και στο παρά πέντε».

Προσεκτική η Μέρκελ

Τα περιθώρια για συμφωνία πάντως φαίνεται να στερεύουν. Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι χθες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα υπάρξει καμία πρωτοβουλία πριν από το δημοψήφισμα, αλλά κι αυτή θα εξαρτηθεί από το εάν η κάλπη βγάλει «ναι», υπέρ του οποίου ξεκίνησαν ήδη επίσημη εκστρατεία.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Άνγκελα Μέρκελ: πρώτον, αρνήθηκε να ερμηνεύσει το δίλημμα ως «ναι ή όχι στο ευρώ» (όπως οι υπόλοιποι με πρώτον τον Ζ. Κ. Γιούνκερ) και, δεύτερον, τόνισε πως είναι πρόθυμη να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα, χωρίς να συναρτήσει την προθυμία με το αποτέλεσμα της κάλπης.

Παρά ταύτα, στις τηλεφωνικές γραμμές έχει ξεσπάσει... πυρκαγιά, καθώς και χθες όλοι συνομίλησαν με όλους, πριν και μετά τις δηλώσεις ή τις συνεντεύξεις Τύπου. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αφού «ξέκοψαν» κάθε περίπτωση να συγκληθεί αύριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής (θα γίνει μετά το δημοψήφισμα), κάλεσαν την Αθήνα να υποβάλλει νέο αίτημα βοήθειας.

Γιούνκερ προς Τσίπρα: Κάνε «ναι» το «όχι»

Τα μεσάνυχτα προστέθηκε άλλο ένα επεισόδιο στο θρίλερ των τελευταίων ημερών – που έγινε πιο άγριο μετά την απόφαση για δημοψήφισμα.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έκαναν λόγο για «πρωτοβουλία Γιούνκερ» με νέα πρόταση που υπέβαλε στην Αθήνα. Πηγές του Μαξίμου διέψευσαν την πληροφορία, με τη διευκρίνιση ότι «δεν έχει φτάσει κάτι σχετικό στον πρωθυπουργό».

Λίγο αργότερα, επιβεβαίωσαν ότι «υπήρξε κάτι» το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Ανέφεραν δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός έλαβε «ένα μήνυμα» από τον πρόεδρο της Κομισιόν. Το εξής:

1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών.
2. Ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι».
3. Οι θεσμοί να αποδεχτούν μία αλλαγή στο κείμενό τους.
4. Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup.

Κατά τις πληροφορίες, δεν υπήρξε -πάλι- καμία αναφορά στο χρέος. Επίσης, «η αλλαγή στο κείμενο» αφορούσε τη διατήρηση του ΕΚΑΣ, δεδομένου ότι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολίασαν (μέσω twitter) ότι ο κ. Γιούνκερ «είπε ψέμματα» στη συνέντευξη Τυπου όταν ισχυρίσθηκε ότι η πρόταση των «θεσμών» δεν περιελάμβανε μείωση των συντάξεων.

«Πράγματι, περιελάμβανε κατάργηση του ΕΚΑΣ το οποίο όμως είναι παροχή», διευκρίνισαν στη συνέχεια κύκλοι της Κομισιόν.

Αυτό το «μήνυμα» ερμηνεύθηκε από ευρωπαϊκές πηγές ως «νέα πρωτοβουλία» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία. Παρέπεμπαν δε, στη χθεσινή δήλωση του κ. Γιούνκερ «να ψηφίσουν 'ναι' οι Έλληνες την Κυριακή όποιο κι αν είναι το ερώτημα", αφήνοντας να εννοηθεί ότι, μέχρι το δημοψήφισμα, μπορεί να υπάρξει καλή πρόταση που να ικανοποιεί την κυβέρνηση...

«Όχι»

Το Μαξίμου, πάντως, ερμήνευσε το «μήνυμα» ως επιμονή στη γνωστή πρόταση των θεσμών η οποία έχει ήδη απορριφθεί. «Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εξακολουθεί να εργάζεται για τη λύση», ανέφεραν στελέχη του.

Με την επισήμανση: «Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει 'όχι'».

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανέβαλε για το απόγευμα την προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντησή του με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, παραπέμπει στις πυρετώδεις προσπάθειες που θα καταβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το «ναι» θα γίνει νόμος και θα παραιτηθώ

Ο κ. Τσίπρας πάντως, μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, έστειλε τα μηνύματα εντός κι εκτός της χώρας.

* Αν η κάλπη βγάλει «ναι» ο ίδιος θα παραιτηθεί και οι πολίτες θα έχουν αποφασίσει για το μέλλον τους: «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού, δεν αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας. Αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το 'ναι' θα σεβαστώ την απόφαση. Θα γίνει νόμος του κράτους η απόφαση του ελληνικού λαού», είπε.

Και το... ανέλυσε: «Αν ο λαός θέλει λιτότητα στο διηνεκές που δεν θα του επιτρέψει να σηκώσει κεφάλι, η απόφασή του θα γίνει σεβαστή αλλά δεν θα την υπηρετήσουμε εμείς».

Ούτε το δικό μου αυτί ιδρώνει

* Για το πώς θα φερθούν οι ευρωπαίοι εταίροι μετά από ένα «όχι», ανέδειξε την ανάγκη να είναι «ηχηρό» και παρέπεμψε στην κουλτούρα υπέρ των δημοψηφισμάτων που έχει η Ευρώπη. (σ.σ. προς επίρρωση, κανένας Ευρωπαίος δεν το χαρακτήρισε «πραξικόπημα» όπως επιμένουν να λένε οι Α. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος).

Όσο για το εάν έχει plan B στην περίπτωση που «δεν ιδρώσει το αυτί» των δανειστών από ένα ηχηρό «όχι», παρέπεμψε με νόημα στη γεωπολιτική δυναμική της χώρας (είμαστε σταυροδρόμι τριών ηπείρων) και τόνισε: «Ούτε το δικό μου αυτί ιδρώνει».

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε

* Για το τι θα συμβεί εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα το τραπεζικό πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας, αφού το απέδωσε ευθέως στην απόρριψη της πρότασης για παράταση από το Eurogroup που οδήγησε την ΕΚΤ στο να παγώσει τον ELA και ανάγκασε την ΤτΕ ΕΛΛ  να προχωρήσει στην τραπεζική αργία, απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η ρευστότητα, να μην υπάρξει έλλειψη αγαθών, φαρμάκων κ.λπ.». Ενώ στην κριτική της ΝΔ ότι επί ημερών της δεν έκλεισαν οι τράπεζες παρατήρησε: «Έκλεισαν σπίτια».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται κινήσεις για να ηρεμήσουν οι πολίτες από την εικόνα των κλειστών τραπεζών και των περιορισμών στις αναλήψεις.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε τους πολίτες για την κινδυνολογία που θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες (εκβιασμοί, απειλές κ.λπ.) για να καταλήξει: «Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η Δημοκρατία θα δώσει διέξοδο, πιστέψτε με»...


πηγή:  euro2day

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν Grexit

«Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της» διότι «η θέση της χώρας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αρνούμαστε να διανοηθούμε έξοδο από το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα Telegraph.
ADVERTISEMENT

Μάλιστα, είπε ο υπουργός, η χώρα ασφαλώς θα σκεφτεί και την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της δήλωσης του κ. Βαρουφάκη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, είναι το εξής:

«Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της. Λαμβάνουμε νομικές συμβουλές και ασφαλώς θα σκεφτούμε την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, την οποία αρνούμαστε να διανοηθούμε. Η θέση μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη».

πηγή: news247

Παρασκηνιακός πυρετός για λύση στο «και πέντε»

Ανάλυση του Tvxs - 30 Ιουνίου 2015 - 

Κατά τις επίσημες… ρηματικές διακοινώσεις, η 30η Ιουνίου της (μη) πληρωμής του ΔΝΤ και των κλειστών τραπεζών βρίσκει Ελλάδα και Ευρώπη σε κατάσταση εμπολέμου. Στην ανεπίσημη, αθέατη πλευρά του δράματος, όμως, σε αμφότερα τα στρατόπεδα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δωδεκάωρο πυρετός διεργασιών, κινήσεων και διαβουλεύσεων για λύση στο «και πέντε».

Οι πιθανότητες απεμπλοκής είναι μοιρασμένες και οι έγκυρες πληροφορίες παραμένουν μακράν ελλειμματικές των εσκεμμένων διαρροών, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι για την όποια προσπάθεια επαναπροσέγγισης, πριν τουλάχιστον από το δημοψήφισμα της Κυριακής, πιστωτές και διαμεσολαβητές θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει η πρώτη κίνηση από την ελληνική πλευρά.
 
Σ’ αυτή την κατεύθυνση στόχευσε και το μεταμεσονύχτιο μήνυμα που εστάλη στην Αθήνα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – ένα μήνυμα, που ουσιαστικά φέρεται να υποδεικνύει στην κυβέρνηση δρόμο διεξόδου δια της αποδοχής της πρότασης των πιστωτών με «μία αλλαγή» στο κείμενό τους, με παράλληλο αίτημα για σύγκλιση έκτακτου Eurogroup και με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα. Σε αντάλλαγμα, οι δανειστές εμφανίζονται να προσφέρουν την δέσμευση για έναρξη της συζήτησης περί χρέους από τον επόμενο Οκτώβριο. 

Ανεπισήμως, και δια κυβερνητικών στελεχών, η Αθήνα φέρεται να απέρριψε την πρωτοβουλία, με μια διαρροή – χρησμό: Κατά τον εν λόγω χρησμό «η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη και ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται ενώ εργάζεται για τη λύση», αλλά «ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει όχι».
 
Επισήμως, το Μαξίμου δεν πήρε θέση πέραν της «μη επιβεβαίωσης» ότι υφίσταται νέα πρόταση Γιούνκερ, παράλληλα όμως το πρωθυπουργικό γραφείο εξέπεμψε σήμα ετοιμότητας ανακοινώνοντας αργά το βράδυ ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του για σήμερα «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων».
 
Στο δια ταύτα, η κυβέρνηση ζητά εμφατικά ως έσχατο διαπραγματευτικό όπλο ένα «συντριπτικό όχι», όπως είπε ευθέως και ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αλλά ταυτόχρονα διαμηνύει πως η πόρτα της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή. «Το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό… Αν υπάρξει μια πρόταση και η λύση δοθεί και στο και πέντε, εμείς είμαστε ανοικτοί και θα τη δεχτούμε. Ζητάμε από τους δανειστές να προσχωρήσουν στη λογική και τον ρεαλισμό», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Το εάν, και με ποιά μορφή, μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση σ’ αυτό το προσκλητήριο «ρεαλισμού» είναι πιθανό να φανεί μέσα στο 24ωρο που διανύουμε. Η προθεσμία για την δόση του ΔΝΤ λήγει, τύποις, στις 6 αύριο τα ξημερώματα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισαν ευθέως ότι δεν θα πληρωθεί – ανεξαρτήτως των manuals των αγορών όμως, η απόφαση για το εάν η μη πληρωμή θα αποτελέσει αφετηρία χρεοκοπίας ή απλά «ληξιπρόθεσμη οφειλή» είναι καθαρά πολιτική.
 
Ως εκ τούτου, πολλά μπορεί να συμβούν έως αύριο, πάντοτε όμως παράλληλα με την κορύφωση του φόβου, της πολεμικής ρητορικής και των σκληρών διλημμάτων από την πλευρά των πιστωτών. Οι αντοχές πολιτών και τραπεζών θα κρίνουν εν τέλει που θα κλίνει η ζυγαριά, μαζί με τα περιθώρια ευελιξίας που έχει, πραγματικά, ορίσει προς εαυτόν η κυβέρνηση…


πηγή: tvxs 

Τσίπρας: Εάν βγει «ναι», εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού

«Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ΕΡΤ, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν ο λαός επιλέξει «ναι» στο δημοψήφισμα.


«Αν βγει ναι το δημοψήφισμα, σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού. Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Κληθείς να σχολιάσει το εάν θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ας μας δώσουν συμφωνία το βράδυ για να το πληρώσουμε».

Ο πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε πρόταση προς την ελληνική πλευρά με συντελεστή ΦΠΑ 13% -από 23%- στα ξενοδοχεία, τόνισε όμως ότι «ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει επί της ουσίας, όχι των λεπτομερειών». «Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν προτάσεις ΔΝΤ, όχι ευρωπαϊκού κεκτημένου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι αιφνιδίασε τους εταίρους με την απόφαση για δημοψήφισμα. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, και στις Βρυξέλλες, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ, είπε ότι «η πρόταση που μας δίνεται δεν είναι βιώσιμη λύση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε σε τέτοια μέτρα». Η απάντηση -είπε- ήταν «όχι εμείς, οι θεσμοί».

Είπα -συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας- ότι θα πάω στην Αθήνα, θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο και θα σας ενημερώσω. Πράγματι διέκοψε το κυβερνητικό συμβούλιο και πήρα τηλέφωνο. «Η απάντηση που έλαβα δεν ήταν αρνητική» δήλωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι στόχος του δημοψηφίσματος είναι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Όσο πιο δυνατή η απόρριψη της συμφωνίας, τόσο πιο ισχυρή η ελληνική θέση στη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το όχι κάνει ουσιαστικότερη τη διαπραγμάτευση.

Εκτίμησε ότι η εκτίμησή του είναι ότι δεν θέλουν οι πιστωτές την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι το κόστος μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν τεράστιο. «Το σχέδιο δεν είναι να βγάλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, αλλά να τελειώσουν με την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική πολιτική».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση κατάφερνε να πάρει κάτι που θα αποτελούσε έξοδο από την κρίση και όχι ταπείνωση και υποταγή, τότε το μήνυμα θα ήταν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. «Αυτό δεν το θέλουν» σημείωσε, λέγοντας ότι απέναντι σε αυτό το τελεσίγραφο δεν μπορεί να απαντήσει ένας άνθρωπος και μια κυβέρνηση, αλλά ένας λαός.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις απειλές. Σημείωσε ότι δεν περιγράφει μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, αλλά τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει.

«Θα επιλέξουμε κυρίαρχα ως λαός ποιο θα είναι το μέλλον μας. Προαπαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα» είπε. «Κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν από το να αποφασίσει ο λαός» σημείωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι στο τραπέζι παραμένουν «οι λογικές προτάσεις της κυβέρνησης» με τα οικονομικά βάρη να μην πέφτουν στους μισθωτούς, αλλά σε όσους μπορούν να τα σηκώσουν.

«Αυτούς τους πέντε μήνες κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν» είπε, κάνοντας λόγο για μια πολύ ειλικρινή προσπάθεια. «Στο τέλος της τελευταίας μέρας στις Βρυξέλλες έφτασα στη διαπίστωση ότι στόχος της άλλης πλευράς δεν ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές, αλλά να υιοθετήσουμε τις δικές τους απόψεις. Κάθε φορά που υιοθετούσαμε κάτι, πήγαιναν ακόμα παραπέρα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για μια δίκαιη λύση» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τους πιστωτές, είπε ότι επισήμως δεν υπάρχει. «Εγώ έχω τα τηλέφωνά μου ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και απαντώ σε όσους μου τηλεφωνούν» είπε. Σε ερώτηση τι περιμένει από τους πιστωτές, είπε ότι περιμένει να σεβαστούν την κυριαρχία ενός λαού και να προχωρήσουν στη λογική και τον ρεαλισμό.

«Δεν θέλουν την κατάρρευση της ευρωζώνης, θέλουν την κατάρρευση της ελπίδας. Θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε σε έναν λαό να αλλάξουν τα πράγματα» επισήμανε.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει Plan B, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή την έξοδο ή τη διάλυση της ευρωζώνης, έχει όμως και την ευθύνη για την επιβίωση ενός λαού. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την επιβίωση του ελληνικού λαού».

Είπε ότι η Αθήνα προσπαθεί για την αποκατάσταση της ρευστότητας και για να μην υπάρξει έλλειψη σε βασικά αγαθά. Ο ελληνικός λαός, σημείωσε, έχει περάσει και χειρότερα και πιο δύσκολες στιγμές. Έχει επιβιώσει και θα επιβιώσει, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η δυσκολία που ζούμε είναι πρόσκαιρη.


«Η επιλογή να μη δοθεί παράταση ήταν για να κόψει η ΕΚΤ τη ρευστότητα και να οδηγηθούμε στην τραπεζική αργία και στα όρια στις αναλήψεις. Μπορεί να δούμε και άλλες παρεμβάσεις μέχρι την Κυριακή; Μπορεί» είπε ο κ. Τσίπρας.

Όσο για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, είπε ότι θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ, αμέσως μόλις υπάρξει ένα ισχυρό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα και επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία.

Ερωτηθείς εάν ο κ. Βαρουφάκης εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «εάν είχε απωλέσει την εμπιστοσύνη μου δεν θα ήταν ακόμη υπουργός».


πηγή:  in.gr
__________________

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού

Οι Έλληνες και Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του παραχώρησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι το κυρίαρχο στοιχείο στις εξελίξεις είναι ότι θα βάλει τη σφραγίδα του ο ελληνικός λαός. «Μεθαύριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή, οξυγόνο θα έχουμε για να αναπνέουμε», τόνισε και εξήγησε ότι οι τράπεζες έκλεισαν γιατί αποφάσισαν κάποιοι να μην δώσουν παράταση, θέλοντας να αποτρέψουν τον ελληνικό λαό από το να αποφασίσει.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές και αναφέρθηκε στην επικοινωνία του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ όπως συμπλήρωσε, «δεν θα ενταφιάσουμε τη δημοκρατία επειδή λήγει ένα πρόγραμμα». «Όποια απόφαση θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε και τόνισε ότι και οι θεσμοί είναι αμήχανοι και μπερδεμένοι, ενώ και πάλι έκανε λόγο για πρόταση - τελεσίγραφο. Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα επιβιώσουμε, θα σταθούμε ζωντανοί και θα διαλέξουμε μόνοι μας το μέλλον μας». Στη συνέχεια επανέλαβε ότι έκλεισαν τις τράπεζες γιατί οι εταίροι δεν αποδέχονται το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει επί της πρότασης.

«Όσο πιο συντριπτικό το ΟΧΙ, τόσο πιο ισχυρή η Ελλάδα απέναντι στους πιστωτές» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Αν νικήσουμε το φόβο, θα τα καταφέρουμε, είπε ο κ Τσίπρας εν όψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Όσο πιο δυνατή η απόρριψη της συμφωνίας, τόσο πιο ισχυρή η ελληνική θέση στη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο κ. Τσίπρας,

«Διεκδικούμε τη ρύθμιση του χρέους και ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα»,

Σχετικά με τις προτάσεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί έναν φαύλο κύκλο, ενώ εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα θα σημάνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη. «Διεκδικούμε τη ρύθμιση του χρέους και ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα», τόνισε ενώ αναφερόμενος στα επιχειρήματα των Γιούνκερ και Μέρκελ είπε ότι δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. «Ίσως να εξέλαβαν ως αδυναμία την προσπάθειά μας να υπάρξει λύση» πρόσθεσε και κατηγόρησε τους εταίρους ότι δεν είχαν στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές. 

Για το Grexit

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το σχέδιο της Ευρώπης δεν περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά οι εταίροι θέλουν να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να σβήσουν  την ελπίδα για τον τερματισμό της αποτυχημένης λιτότητας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι την απάντηση πρέπει να δώσει ο ελληνικός λαός. 

«Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται, και αυτό γίνεται με μεγαλύτερη δύναμη όταν τα στέλνει πίσω ένας ολόκληρος λαός», πρόσθεσε.

Πείτε «όχι» στους δανειστές

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον λαό να απορρίψει την πρόταση των δανειστών, η οποία, όπως εξήγησε, δεν αποτελεί λύση. Το «όχι» σημαίνει ουσιαστικότερη διαπραγμάτευση, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι στόχος των εταίρων δεν ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές, αλλά να υιοθετηθούν οι δικές τους προτάσεις.

Παλέψαμε για συμφωνία – μας έδωσαν τελεσίγραφο

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πάλεψε για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι δόθηκε τελεσίγραφο 48 ωρών και επέρριψε ευθύνες στο Eurogroupγια τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ως στόχο να φθάσουμε απολύτως στο μνημόνιο. «Κάποια στιγμή το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει» και τόνιε ότι βασικό στοιχείο πρέπει να είναι η ειλικρίνεια. «Οι Ευρωπαίοι δεν πήγαν σε άλλο κείμενο, απλά κατέθεσαν το ίδιο κείμενο με μοναδική αλλαγή το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία», εξήγησε. 

Προτάσεις «ΔΝΤ» οι προτάσεις των θεσμών

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της Ευρώπης, τις χαρακτήρισε «προτάσεις ΔΝΤ» και εξήγησε ότι είχε ενημερώσει την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ ότι η πρόταση των θεσμών δεν ήταν βιώσιμη και τους αποκάλυψε ότι δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί την πρόταση. «Τους ενημέρωσα το βράδυ της Παρασκευής ότι θα προβώ σε δημοψήφισμα», κατέληξε.  «Ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ολάντ απάντησαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και στο αίτημα παράτασης», διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι θεωρούσε αυτονόητη την έγκριση του αιτήματος για παράταση.

«Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού»

Σχετικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο κ Τσίπρας τόνισε ότι θα τη σεβαστεί. «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ότι νόμος του κράτους είναι ό,τι ψηφίσει ο λαός και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.  Παράλληλα, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «διαπραγματευτικό εργαλείο».

«Η πρότασή μας υπάρχει στο τραπέζι»

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πρόταση της κυβέρνησης υπάρχει στο τραπέζι. «Η Ελλάδα δεν έφυγε από τις διαπραγματεύσεις, το Eurogroup τις διέκοψε μονομερώς» σημείωσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν οι εταίροι κάνουν υποχωρήσεις στην Ελλάδα, οι λαοί θα πιέσουν τις κυβερνήσεις τους κάνουν ό,τι και εμείς. Σε ό,τι αφορά στην πρόταση της Ελλάδας και γιατί αυτή απορρίφθηκε, εκτίμησε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα κατανοεί γιατί δεν έγινε δεκτή, ενώ καταλόγισε στους δανειστές ότι επέμεναν σε μέτρα ιδεολογικού προσανατολισμού. «Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την κατάρρευση της Ευρωζώνης, αλλά την κατάρρευση της ελπίδας» είπε και τους κατηγόρησε ότι θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διαλύσει την Ευρωζώνη ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβιώσει ο ελληνικός λαός».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «εάν ο λαός θέλει να συνεχίσει τη λιτότητα, τότε θα σεβαστούμε αυτή την επιλογή, αλλά δεν θα την υπηρετήσουμε εμείς», ενώ χαρακτήρισε τη δυσκολία των ημερών πρόσκαιρη και την ψυχραιμία του κόσμου παραδειγματική. «Η επιλογή να μην δοθεί παράταση στην Ελλάδα συνιστά παρέμβαση στην απόφαση του ελληνικού λαού» επανέλαβε αναφερόμενος στους εταίρους.

πηγή:  koutipandoras.gr

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

«Λιώμα» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Κοσιώνη και την μνημονική επιχειρηματολογία της (Βίντεο)


«Λιώμα» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Κοσιώνη και την προσπάθεια της να υπερασπιστεί την μνημονική πολιτική. Και ήταν αναμενόμενο. Η δημοσιολόγος του Αλαφούζου δεν διαθέτει ούτε την προκλητικότητα του Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάτμπης) ούτε την αναίδεια του Πρετεντέρη αλλά ούτε και την καμουφλαρισμένη «ουδετερότητα» του Τσίμα οπότε ήταν σαν να έριχνε ζαριές με τον αντίπαλο παίχτη να διαθέτει «γεμάτα» ζάρια.

Το «ξεπουπούλιασμα» πήρε την μορφή πανωλεθρίας, φτάνοντας στο σημείο,η δημοσιογράφος του Σκάι,  να δυσκολεύεται  να ψελλίσει έστω και το παραμικρό αντεπιχείρημα μπροστά στον καταιγιστικό, τεκμηριωμένο, λόγο της προέδρου της βουλής.

Το ‘χουμε δεδομένο ότι το στέλεχος της τηλεόρασης του Φαλήρου που είχε την «φαεινή»  ιδέα να καλέσει  την πρόεδρο της βουλής να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό δίαυλο -«μνημονική ερπύστρια που προσπαθεί να κατεδαφίσει συνειδήσεις και να ισοπεδώσει την διάθεση αντίστασης ενός λαού» -που θα ‘λεγε   και η Ζ. Κωνσταντοπούλου θα το «φυσάει και δεν θα κρυώνει».

Θα αδικήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια σχολιασμού της συνέντευξης της προέδρου της βουλής, οπότε την παραθέτουμε ολόκληρη και τα συμπεράσματα δικά σας.


πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Λευκός Οίκος σε Ελλάδα-δανειστές: Επιτέλους βρείτε τα… - Κέρι: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν Grexit»

Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών με στόχο τη συμφωνία απαίτησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα συνέχισε τις επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες στην προσπάθειά του να τερματιστεί η άνευ προηγουμένου κρίση στη χώρα μας.

 Ο Τζο Ερνεστ εξήγησε την αμερικανική θέση ότι διαπραγματεύσεις για συμφωνία πρέπει να εγγυώνται τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οι διαπραγματεύσεις, είπε, πρέπει να συνεχιστούν καθώς προχωρά η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

 Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε την Κυριακή ο Αμερικανός Πρόεδρος με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, ήταν η δεύτερη μέσα σε 15 μέρες, και ανακοίνωσε ότι ο κ. Ομπάμα μίλησε χθες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Και με τους δυο συζήτησε το «ελληνικό πρόβλημα» και στη διάρκεια της συνόδου των G7, στη Γερμανία.

 Ο κ. Ερνεστ είπε ότι «ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε στον πρόεδρο Ολάντ κάτι που είπαμε στο παρελθόν, το πόσο σημαντικό είναι τα μέρη που συμμετέχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δημιουργήσουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης το οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα εντός της Ευρωζώνης. Κι αυτός είναι ο στόχος μας.»

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο όλα τα μέρη στις διαπραγματεύσεις συμμερίζονται το στόχο αυτό, μίλησε για «δύσκολα τα θέματα» (στο διαπραγματευτικό τραπέζι) και τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος ενθαρρύνει όλα τα μέρη να το επιδιώξουν κι αυτό έκαναν ακόμη και σήμερα με το τηλεφώνημα στον κ. Ολάντ.

 Απαντώντας σε ερώτηση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο κ. Ερνεστ τόνισε ότι «προφανώς υπάρχει μία δημοκρατική διαδικασία που πρέπει να προχωρήσει στην Ελλάδα. Κι είναι σημαντικό όλα τα μέρη, ακόμη και πριν το δημοψήφισμα, να συνεχίσουν να εμπλέκονται σε εποικοδομητικές συνομιλίες.  Τελικά είναι προς το συμφέρον του καθενός να φτάσουν σε λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε ανάπτυξη και βιωσιμότητα εντός της Ευρωζώνης και για να συμβεί πρέπει να συνδυάζει μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση».
Απαντώντας σε άλλο ερώτημα για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος μίλησε για «σθεναρές δηλώσεις που είδαμε τόσο από τους ηγέτες στην Ελλάδα, όσο και της Ευρωζώνης, με τις οποίες επαναβεβαιώνεται η άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνη. Ελπίζουμε όλες οι πλευρές να συνεχίσουν να δρούν σ’ αυτό το πνεύμα».

 Ο κ. Ερνεστ αποκάλυψε ότι η άμεση έκθεση των ΗΠΑ στην ελληνική κρίση είναι μικρή, κάτι που συνέβαινε και το 2010 και 2011, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό άμεσο κίνδυνο για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Είπε συγκεκριμένα:

«Αυτό όμως που λέμε αρκετό καιρό ότι η υγιής ανάπτυξη και η οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρα εντός των αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων, αλλά και των συμφερόντων της εθνικής μας ασφαλείας. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να προτρέπουμε όλες τις πλευρές να συμβάλλουν σε  ρεαλιστικές συζητήσεις προωθώντας τον στόχο στον οποίο αναφέρθηκα».


πηγή: mignatiou.com
--------------------------------------
 Κέρι: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν Grexit»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

 «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» επισήμανε ο Τζον Κέρι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Κέρι με τον Γερμανό ομόλογό του, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

πηγή: koutipandoras.gr

Δημοψήφισμα: Αυτό είναι το κείμενο, για το οποίο καλούμαστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ



Η πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στη ελληνική κυβέρνηση. Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις που καλούμαστε να ψηφίσουμε

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πλήρης πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με βάση την πρόταση και τις οποίες καλείται να εγκρίνει ή όχι με την επιλογή του στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.
ADVERTISEMENT

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρεται:

"Τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την υπογραφή ή όχι των μέτρων που πρότειναν οι θεσμοί.

Την Κυριακή ο ελληνικός λαός καλείται με δημοψήφισμα να εγκρίνει ή όχι τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Για να το πράξει αυτό θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά το κείμενο των προτάσεων των θεσμών. Για το λόγο αυτό δίνουμε στη δημοσιότητα την πλήρη πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην Ελληνική Κυβέρνηση (επίσημη μετάφραση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών)".

>>Διαβάστε εδώ το κείμενο της πρότασης που παρέδωσαν οι θεσμοί



Προεκλογικός Γιούνκερ: Έλληνες μην αυτοκτονήσετε... πριν πεθάνετε - Ωμή παρέμβαση


«Προεκλογική ομιλία» έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εν όψει του ελληνικού δημοψηφίσματος της Κυριακής. Με φόντο μια μίξη της ευρωπαϊκής και της ελληνικής σημαίας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση προς τον ελληνικό λαό καλώντας τον να ψηφίσει «ναι» στην κάλπη, ανεξαρτήτως του ερωτήματος που θα τεθεί, γιατί το «όχι» στην κάλπη θα σημαίνει «όχι» στην Ευρώπη. «Συμβούλευσε» επίσης τους Έλληνες να «μην αυτοκτονήσουν επειδή φοβούνται να πεθάνουν». 

«Δεν μπλοφάρουμε», υποστήριξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το ελληνικό ζήτημα. «Ποτέ δεν δώσαμε τελεσίγραφο», είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να «καταλήξουμε σε συμφωνία με τις ελληνικές αρχές». Δήλωσε μάλιστα «θλιμμένος» και «προδομένος» από τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας ότι δεν του αξίζει η κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα. 

«Προσπάθησα να κάνω τα πάντα. Δεν αξίζουμε τέτοιες επικρίσεις, ούτε εγώ ούτε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι έκανε ό,τι μπορούσε, για να προσαρμοστούν οι εργασίες στις επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης και μαζί με τον Ντάισελμπλουμ μετέφερε τη συζήτηση στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο κι όχι σε επίπεδο ανώνυμων τεχνοκρατών.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποστήριξε ακόμη ότι στο πακέτο που προτείνει η Κομισιόν «δεν υπάρχουν παγίδες και κανείς δεν επιτρέπεται να μιλάει γι’ αυτό», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται για ένα πακέτο χαζής λιτότητας», αλλά «προτείνει έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τα μπρος, με ξεκάθαρους δημοσιονομικούς στόχους και το χρόνο για να μπορέσει η κυβέρνηση να τους πετύχει».  

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ακόμη ότι στην τελευταία πρόταση των θεσμών δεν περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά ότι αντίθετα πρόκειται για ένα πρόγραμμα «απαιτητικό και δίκαιο πακέτο». Δήλωσε δε, ότι είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει για ελάφρυνση χρέους από το φθινόπωρο. Στη συνέχεια είπε ότι η πόρτα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση είναι ανοικτή, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει νέα πρόταση, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται ήδη οι τελευταίες προτάσεις. 

Στη συνέχεια κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να πει την αλήθεια στον λαό χωρίς να υπεραπλουστεύει το ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής» και ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα όποια κι αν είναι η ερώτηση, «γιατί αυτή μπορεί και να αλλάξει». «Ένα 'όχι' θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει 'όχι' στην Ευρώπη» πρόσθεσε και κατόπιν μας «συμβούλευσε» να μην αυτοκτονήσουμε επειδή φοβόμαστε να πεθάνουμε».

πηγή: tvxs

Κρούγκμαν: Οι δυο λόγοι που ψηφίζω «όχι»

Ο νομπελίστας καθηγητής τάσσεται σαφώς υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η τρόικα θέλει να συνεχίσει επ' αόριστον την ίδια πολιτική σημειώνει. Μεγάλες οι πολιτικές συνέπειες ενός «ναι». 

Τώρα λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά: οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν, οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν. Το Grexit δε βρίσκεται πια πολύ μακριά από αυτό το σημείο – η φοβερή και τρομερή μητέρα όλων των bank run έχει συμβεί ήδη, κάτι που σημαίνει ότι η ανάλυση κέρδους-κόστους από εδώ και στο εξής είναι πολύ πιο ευνοϊκή για το Grexit από ό,τι ήταν πριν.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιες αποφάσεις πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι το δημοψήφισμα.

Θα ψήφιζα όχι, για δύο λόγους. Πρώτον, όσο κι αν η προοπτική μίας εξόδου από το ευρώ φοβίζει τους πάντες – κι εμένα προσωπικά – η Τρόικα αυτή τη στιγμή απαιτεί να συνεχίσει επ' αόριστον το καθεστώς της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα. Πού είναι η ελπίδα σε κάτι τέτοιο; Ίσως, απλώς ίσως, η προθυμία για την έξοδο να εμπνεύσει μια αναθεώρηση [των όρων], όμως μάλλον όχι. Η υποτίμηση ωστόσο δε θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ περισσότερο χάος από αυτό που υφίσταται ήδη [στην Ελλάδα], και θα ανοίξει το δρόμο για μια σταδιακή ανάκαμψη, όπως έχει γίνει πολλές φορές σε πολλά μέρη του κόσμου. Η Ελλάδα δεν είναι τόσο διαφορετική.

Δεύτερον, οι πολιτικές συνέπειες ενός «ναι» είναι βαθιά προβληματικές. Η Τρόικα έπαιξε ξεκάθαρα τον... αντίστροφο «νονό»: έκανε στον Τσίπρα μια προσφορά που δε θα μπορούσε να αποδεχτεί, και το έκανε πιθανότατα εν γνώσει της.

Έτσι, το τελεσίγραφο, ήταν στην πράξη μία κίνηση αντικατάστασης της ελληνικής κυβέρνησης. Ακόμα κι αν δε σου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι αποκρουστικό για οποιονδήποτε πιστεύει στα ιδανικά της Ευρώπης.

πηγή:  euro2day

Tα δυο ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την προσπάθεια Γιούνκερ να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό

Του Παύλου Κιρκασίδη

Σε ψέματα που φλερτάρουν πλέον με το επίπεδο της κοινής πεζοδρομιακής απάτης εκπίπτουν οι ισχυρισμοί του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τους οποίους, ο έλληνας πρωθυπουργός, «προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό για τη σκληρότητα των μέτρων και να τον οδηγήσει στο δημοψήφισμα, παραπλάνησε την κοινή γνώμη λέγοντας ψευδώς και μεταξύ άλλων πως, η πρόταση των Θεσμών απαιτούσε την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή ΦΠΑ 23% κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε».

Μάλιστα αναμένεται σήμερα Δευτέρα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει τους έλληνες πολίτες σε «πνεύμα… διαφάνειας» και να… αποκαταστήσει την αλήθεια !

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, ανάμεσα στις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στις 25 Ιουνίου και στις 26 Ιουνίου οι βασικές διαφορές είναι δύο:

– Τα ξενοδοχεία θα υπάγονται στο 13% («και όχι στο 23% όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας»)
– Ζητείται άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 έτη εργασίας

Το ereportaz κατάφερε να εξασφαλίσει την επίμαχη σελίδα και των δυο κειμένων και σας αποκαλύπτει την απάτη του προέδρου της Κομισιόν και των συν αυτώ «Θεσμών»…

Στο πρώτο κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα πως τα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εστιατόρια και τα catering με 23% ΦΠΑ, ενώ σε αυτή που εμφανίζει τώρα ο Γιούνκερ, «ως δια μαγείας» η λέξη «hotels» εξαφανίστηκε, κάτι που φυσικά δικαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού και αφήνει άπειρα ερωτήματα για την ποιότητα του πολιτικού ήθους των ανθρώπων με τους οποίους μέχρι χθες η χώρα επιχειρούσε να έρθει σε… «συμφωνία» και μάλιστα… «έντιμη».

Στο έγγραφο που ακολουθεί και το οποίο εμφανίζει τώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, η λέξη «hotel» απλά… δεν υπάρχει !!!





Πηγή και όλα τα ντοκουμέντα κλίκ στο >>  ereportaz.gr


Μέσω  koutipandoras.gr

Θαύμα θαύμα. Βρέθηκε η πρόταση των θεσμών που είχε χαθεί από την Παρασκευή!!! - Tου Στάθη Διομήδη

Γιατί κανείς δεν ανέφερε ότι υπήρχε η πρόταση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιούνκερ; Γιατί άργησε δύο μέρες η δημοσίευσή της;

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κος Γιούνκερ, την Κυριακή το απόγευμα, ανάρτησε στο twitter την πρόταση που είχαν λέει συμφωνήσει οι θεσμοί για την Ελλάδα «Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και σε άπταιστα Ελληνικά!
ADVERTISEMENT

Και συνεχίζει λέγοντας: «Οι συζητήσεις επ' αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroup της 27ης Ιουνίου 2015. Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroup θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα…»

Και κλείνει επισημαίνοντας ότι: «Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015».

Ασχέτως του περιεχομένου της νέας πρότασης, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και απορίες.

Αναρωτιέται άραγε κανείς, γιατί δεν ενημερώθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για τη βελτιωμένη πρόταση από την Ελληνική αντιπροσωπεία ή από τον Πρόεδρο της Κομισιόν. O Πρωθυπουργός Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες άλλωστε όλη μέρα την Παρασκευή. Κανείς Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν του είπε τίποτε;

Το ανυπόγραφο κείμενο που παρουσιάζει ο κος Γιούνκερ φέρει ημερομηνία 26/6/15 (Παρασκευή) και ώρα 8μμ. Γιατί άραγε χρειάστηκε δύο μέρες για να δημοσιοποιηθεί; Και το πιο σημαντικό όλων; Στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup που έγινε ΣΑΒΒΑΤΟ ενημερώθηκε ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδος και οι υπόλοιποι υπουργοί της Ευρωζώνης για αυτή την πρόταση; Ένα τελευταίο ερωτηματικό που έρχεται αβίαστα είναι ότι Σάββατο και Κυριακή έγιναν εκατοντάδες δηλώσεις από εκπροσώπους των θεσμών του χάους αλλά και από υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και από τον πολύ κο Ντάισελμπλουμ, αλλά κανείς, το τονίζω κανείς, δεν ανέφερε ότι υπήρξε αυτή η πρόταση. Την είχε ξεχάσει ο κος Γιούνκερ σε κάνα συρτάρι, λες και ήταν το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ… Θα ήθελα πολύ να μας πει εάν και πότε εστάλη αυτή η πρόταση σε Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους και με κάποιο τρόπο να μας το επιβεβαιώσει.

Όπως στις 16/6 που ψευδώς έλεγε ο κος Γιούνκερ ότι αυτός δεν έκανε προτάσεις για φπα και ενέργεια την ώρα που ταυτόχρονα έδινε στον Πρωθυπουργό Τσίπρα πρόταση των θεσμών του χάους με ακριβώς τέτοιες προτάσεις. Τέρας αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας…

Αγαπητέ κε Γιούνκερ ρισκάρω να πω ότι μας δουλεύετε καθώς εάν υπήρχε αυτή η πρόταση, εχθές που έγιναν δύο απανωτά eurogroup θα την ανεμίζατε και εσείς και οι Γερμανικοί δορυφόροι σαν λάβαρο επελαυνόντων στρατευμάτων.

Δε θέλω να στενοχωρήσω τον κο Γιούνκερ αλλά ακόμη τουλάχιστον δεν έχουμε κάνει λοβοτομή…

Υ.Γ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιστορικές για τη χώρα και το Λαό. Ασχέτως γεγονότων, επιλογών και αποφάσεων καλό θα είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, σύνεση και ομόνοια. Άλλωστε όπως λέει και το λαϊκό άσμα: «Έλληνες είμαστε θα βρούμε τρόπο να ζωντανέψουμε αυτόν τον τόπο»!!!

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.


πηγή: news247 

Θα ανατινάξει η Γερμανία την Ευρώπη για τρίτη φορά σ' έναν αιώνα;


Ανάλυση του Tvxs - 29 Ιουνίου 2015 - 

H ρώσικη ρουλέτα βρήκε γεμάτη θαλάμη, το περίστροφο εκπυρσοκρότησε και Ελλάδα και Ευρώπη αναμετρώνται από σήμερα με την ιστορία. Η Ελλάδα δίνει τη μάχη με κλειστές τράπεζες, στη σκιά του - κατευθυνόμενου - φόβου και με το βλέμμα στραμμένο στην αγωνία μιας άδηλης 7ης Ιουλίου. Η Ευρώπη επελαύνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διά του δικαίου της πυγμής και με τo δικό της βλέμμα στραμμένο στην αγωνία των αγορών και τον φόβο της Μέρκελ: Κατά το Reuters, η Άνγκελα Μέρκελ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της αναγνωρίζει πως ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι η Γερμανία (των δικών της ημερών) μπορεί να κατηγορηθεί ότι «ανατίναξε την Ευρώπη» για τρίτη φορά μέσα σ΄ έναν αιώνα.
 
Μέχρι στιγμής, πάντως, και δημοσίως τουλάχιστον, η καγκελάριος δεν κάνει και πολλά για να κατευνάσει τον μύχιο φόβο της. Τις απαντήσεις εξ ονόματός της τις δίνει ο Σόιμπλε ευλογώντας ανοιχτά πια το Grexit. Παραπλεύρως Γιούνκερ και Σουλτς κάνουν πρόβες… κομματάρχη: Ο Σουλτς προαναγγέλλει κοινή εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κι ο Γιούνκερ δίνει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους πως εκείνος είχε έτοιμο… καλύτερο Μνημόνιο από εκείνο που απέρριψε ο Τσίπρας.

Πιέσεις και κινήσεις εκτόνωσης στο παρασκήνιο

Καθ’ ότι όμως η τραγικότητα των στιγμών ευνοεί ενίοτε και τη φαιδρότητα, η ουσία των εξελίξεων κρίνεται στο παρασκήνιο. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντονότατες διεργασίες προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση και, αν μη τι άλλο, επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μέσα στις επόμενες 48 ώρες. 

Καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η παρέμβαση της Ουάσιγκτον και το αίτημα που, για πρώτη φορά, έθεσε ευθέως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον Σόιμπλε να υπάρξει, πριν από το δημοψήφισμα, λύση για την Ελλάδα η οποία θα περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους. Υπό το βάρος αυτής της παρέμβασης πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν χθες το βράδυ ότι συζητούνται ενδεχόμενες βελτιώσεις στη γνωστή πρόταση των πιστωτών, κυρίως σε ό,τι αφορά τα θέματα των συντάξεων, της χρηματοδότησης και του χρέους, ωστόσο το τοπίο παραμένει ασαφές και θολό καθώς τα μηνύματα από το Βερολίνο φέρουν την καγκελαρία να ζητεί δεσμεύσεις για σκληρές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα πριν επιχειρηθεί οποιαδήποτε επαναπροσέγγιση.

Οι κινήσεις όλων των στρατοπέδων αναμένεται να γίνουν πιο καθαρές έως την Τετάρτη και την – πιθανή – σύνοδο κορυφής που προαναγγέλλει ο Ντόναλντ Τουσκ, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν δύο παράγοντες: Η – πλην θεαματικού απροόπτου – αυριανή μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα ταυτόχρονα με την επίσημη λήξη του προγράμματος της χώρας, και η σημερινή αντίδραση των αγορών, κυρίως σε ότι αφορά τα ομόλογα των κρατών της ευρωπεριφέρειας. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρος ζουν τη δική τους αγωνία από την ώρα που ανακοινώθηκε το ελληνικό δημοψήφισμα, ενώ η Γαλλία – μάλλον αργά – επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση της και πιέζει το Βερολίνο για πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης.

Το μεγάλο ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα

Στο εγχώριο μέτωπο η κυβέρνηση παίρνει το μέγιστο πολιτικό ρίσκο και επιμένει στη σκληρή γραμμή, ταυτόχρονα όμως κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ θέτει ξανά το αίτημα παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ενώ κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι μια πραγματική βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά των πιστωτών θα μπορούσε όχι να ακυρώσει το δημοψήφισμα, αλλά να μεταβάλει τα δεδομένα: «Μια ουσιαστικά βελτιωμένη πρόταση θα μπορούσε να αναστρέψει την στάση μας στο δημοψήφισμα – να μεταβάλει την εισήγησή μας σε «ναι»», έλεγε χθες παράγοντας κοντά στην διαπραγματευτική ομάδα, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη: «Η έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τετάρτη, μπορεί να οδηγήσει σε έντιμο συμβιβασμό και αποφυγή του Grexit. Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος», έγραψε, δανειζόμενος τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει η Άνγκελα Μέρκελ.

Τα πάντα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από το ποια «βούληση» θα επικρατήσει εν τέλει: Η βούληση για πολιτική ανατροπή – έως και εκτροπή – στην Ελλάδα, ή η βούληση για δημοκρατική ανατροπή στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση δεν έχει πολλούς συμμάχους στη μάχη που δίνει υπέρ της δεύτερης επιλογής. Οι ουρές στα ΑΤΜς, οι – πραγματικά – άγνωστες παράμετροι της επόμενης μέρας ενός «Όχι» και το, έξαλλο πλέον, εγχώριο «μέτωπο της λογικής» προδιαγράφουν έξι ακόμη πολύ σκληρά 24ωρα έως το δημοψήφισμα. Κι εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει ούτε σύγκλιση – ανατροπή στην Ευρώπη, ούτε συγκεκριμένο Plan B, οι μέρες μετά την 6η Ιουλίου μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο σκληρές…

Νικόλ Λειβαδάρη 

πηγή: tvxs 

H χαμένη ευκαιρία για ενότητα και ομοψυχία - Του Μιχάλη Ιγνατίου


Οταν διάβασα πως η πλειοψηφία των πολιτικών ταγών της χώρας βρέθηκαν στις Βρυξέλλες τις κρίσιμες ημέρες για την πατρίδα μας, από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, αναθάρρησα, πιστεύοντας πως ήταν μία οργανωμένη «κάθοδος» των Ελλήνων πολιτικών για να στηρίξουν την (όποια) εθνική προσπάθεια.

Βεβαίως οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν στην πράξη, καθώς ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι ηγέτες συνάντησαν τους πάντες, αλλά απέφυγαν να συναντηθούν μεταξύ τους. Αν δε πιστέψω το πολιτικό κουτσομπολιό, στο μενού των συναντήσεών τους ήταν και η αλληλοκριτική. Αλλωστε, «τα είπαν» και δημόσια. Φαντάζεστε τι εκστόμισαν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις.

Οι πολιτικοί ηγέτες απώλεσαν μία μοναδική ευκαιρία να δείξουν ενωμένο μέτωπο και να στηρίξουν τις προσπάθειες του κ. Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και αν δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί του. Οταν η χώρα διαπραγματεύεται για το μέλλον της, οι πάντες αφήνουν κατά μέρος τα κομματικά καπέλα. Βεβαίως, οι της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έπραξε ο σημερινός πρωθυπουργός όταν δεν κυβερνούσε. Και ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ανταπαντήσει ότι οι προηγούμενοι δεν τον κάλεσαν ποτέ για ενημέρωση. Είναι όμως σοβαρή αντιμετώπιση ενός εθνικού προβλήματος;

Η Ελλάδα πάντα είχε το μειονέκτημα της ανικανότητας του πολιτικού της προσωπικού. Περισσότερο παρά ποτέ αυτή η έλλειψη φαίνεται τώρα. Οι Ελληνες ηγέτες έχουν κυριαρχηθεί από το μίσος και δεν θα μονοιάσουν ούτε την ώρα της καταστροφής, την οποία όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε πως θα την αποφύγουμε. Γενικά, ο τρόπος συμπεριφοράς των πολιτικών μας ήταν πάντα απαράδεκτος και προκλητικός. Το χειρότερο όλων που συμβαίνει με τους περισσότερους είναι η ροπή στο κάθε είδος διαφθοράς. Οταν όμως τα παραπάνω συμβαίνουν σε περιόδους εθνικών κρίσεων, ο λαός πρέπει να τα καταγράψει και να μην τα ξεχνά.

Στις αρχές του χρόνου ένας Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε τη γνώμη ότι εάν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον ακολουθήσει (στην εξουσία) η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Θεώρησα τη γνώμη του εξωπραγματική και προβοκατόρικη. Είναι το πιο τρομακτικό σενάριο που θα μπορούσε να γραφτεί για την Ελλάδα. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να συνέλθει. Οι αλληλοκατηγορίες δεν ωφελούν και τρέφουν την άνευ προηγουμένου κρίση που ενέσκηψε στην Ελλάδα. Αφού αδυνατούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, ας σταματήσουν να σπέρνουν και να καλλιεργούν τη διχόνοια. Ο μόνος τρόπος να αντέξει η χώρα τη λαίλαπα είναι η ενότητα και η ομοψυχία.


Μιχάλης Ιγνατίου
June 29, 2015
Από το mignatiou.com (Μέσω τουίτερ)

Ολα τα έκτακτα μέτρα στις τράπεζες, τι προβλέπει η ΠΝΠ - Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Ολάντ για το “ελληνικό πρόβλημα”

Δημοσιεύθηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls.

Όπως προβλέπει, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Στα 60 ευρώ ημερησίως το όριο συναλλαγών από τα ΑΤΜ, ανά κάρτα. Χωρίς περιορισμούς οι συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και οι συναλλαγές από απόσταση στο εσωτερικό. Εξαιρείται των περιορισμών η καταβολή συντάξεων. Χωρίς ΑΤΜ τη Δευτέρα μέχρι 12 το πολύ ώρες.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ προβλέπει ότι η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου κηρύσσεται τραπεζική αργία και ότι η ως άνω χρονική περίοδος δύναται να συντμηθεί ή να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται, “κατά την τραπεζική αργία τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό και θα έχει πρόσβαση σε αυτά μόνον το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της παρούσας πράξης και την προετοιμασία για την επανέναρξη των συναλλαγών με το κοινό μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας”.

Στην ΠΝΠ ορίζεται ότι “η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας” και ότι “οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους τα οποία θα λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό”.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ΠΝΟ, κατά την τραπεζική αργία δύνανται να πραγματοποιούνται:

α) Αναλήψεις μετρητών από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές, υποκείμενες σε ημερήσιο όριο ανά κάρτα το οποίο ορίζεται σε 60 ευρώ, δυνάμενο να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Οι αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές θα λειτουργήσουν εντός το πολύ δώδεκα (12) ωρών κατά την πρώτη μέρα ισχύος της παρούσας

β) Συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα

γ) Πληρωμές με τη χρήση προπληρωμένων καρτών αποκλειστικά έως του ποσού που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας. Νέες προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να εκδοθούν

δ) Συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής, Web Banking ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στηνΕλλάδα.

ε) Αναλήψεις μετρητών μέσω καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές. Περιορισμοί στα όρια ανάληψης αυτών των καρτών δύναται να καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Η ΠΝΠ ορίζει ότι “κατά την τραπεζική αργία δεν μπορεί να διενεργηθεί καμία άλλη τραπεζική εργασία” καθώς και ότι “με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύνανται να εξαιρούνται και άλλες κατηγορίες συναλλαγών”.

Ορίζει ακόμη ότι τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται στις εξής περιπτώσεις:

α. Συναλλαγές με την Τράπεζα της Ελλάδος

β. Διασυνοριακές εντολές πληρωμών που αφορούν αποκλειστικά στην πίστωση ενός λογαριασμού που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα

γ. Εκκαθάριση συναλλαγών, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα οικεία κεντρικά συστήματα πληρωμών(TARGET2−GR, EURΟ1, ∆ΙΑΣ) και διακανονισμών, ενδεικτικά όπως Κεντρικό Αποθετήριο Αθηνών και Σύστημα 653 654, Παρακολούθησης Συναλλαγών επί Τίτλων με Λογιστική Μορφή/ΑϋλοιΤίτλοι, πριν τη θέση σε ισχύ της παρούσας Πράξης

δ. Συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες με απόφαση της Επιτροπής της επομένης παραγράφου, και

ε. Συναλλαγές της Ελληνικής ∆ημοκρατίας.

Η ΠΝΠ προβλέπει ακόμη ότι συγκροτείται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Επιπρόσθετα, ορίζεται ότι δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας για τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας σε ό,τι αφορά απαιτήσεις που καθίστανται απαιτητές κατά τη διάρκειά της και ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων και αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες.

Τέλος, προβλέπεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος επιβάλλει στα πιστωτικά ιδρύματα για κάθε παράβαση της παρούσας πρόστιμο ύψους έως του ενός δεκάτου του ποσού της αντίστοιχης συναλλαγής. Επιπλέον, το πιστωτικό ίδρυμα υποχρεούται να καταγγείλει την σύμβαση εργασίας ή έργου του προσώπου που ευθύνεται για την παράβαση.

Δείτε>> εδώ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

πηγή: mignatiou.com


Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Ολάντ για το “ελληνικό πρόβλημα”

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συγκαλέσει σήμερα Δευτέρα, το πρωί στις 9:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο ένα υπουργικό συμβούλιο σε περιορισμένη σύνθεση που θα είναι αφιερωμένο στην κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τη γαλλική προεδρία.

Νωρίτερα γάλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, επέμειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

Το εν λόγω υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρλέμ Ντεζίρ, προγραμματισθηκε ενώ η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το υφιστάμενο επίπεδο των έκτακτων δανείων που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας εκ των πραγμάτων την πόρτα ανοικτή για μια πολιτική λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, θα εκπροσωπηθεί από τον διευθυντή του γραφείου του.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί επέμεινε πως η πόρτα εξακολουθεί να είναι ανοικτή για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

“Προς αυτούς που αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι”, έγραψε στο Twitter, “1. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ· 2. Η πόρτα εξακολουθεί να είναι ανοικτή για διαπραγματεύσεις πάνω στις τελευταίες προτάσεις της Επιτροπής”.

Το σχόλιό του απηχεί σχόλια του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μοσκοβισί ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, καθώς και σημερινά σχόλια του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.


REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mignatiou.com

Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτείνει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών - Επικοινωνία Μέρκελ – Ομπάμα για την Ελλάδα

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jack Lew (Τζακ Λιού) κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης και τους ανώτατους αξιωματούχους του ΔΝΤ να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με στόχο την επίτευξη μια «βιώσιμης λύσης» για το ελληνικό ζήτημα
.
Ειδικότερα όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ Λιού μίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε πως είναι σημαντικό για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Επεσήμανε δε το ενδεχόμενο μιας συζήτησης για πιθανή ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, στο διάστημα που θα προηγηθεί του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Λιού υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελλάδα δύσκολα μέτρα ώστε να φτάσει σε έναν πραγματικό συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

*Σημειώνεται ότι για το ελληνικό ζήτημα τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο τους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, φέρονται να συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης.

Επικοινωνία Μέρκελ – Ομπάμα για την Ελλάδα


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να αποτιμήσουν τις εξελίξεις με την Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνομιλίες που είχαν σήμερα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι οικονομικές ομάδες του Ομπάμα και της Μέρκελ παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και θα παραμείνουν σε στενή επαφή, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

«Οι οικονομικές ομάδες των δύο χωρών παρακολουθούν την ελληνική κατάσταση. Θα παραμένουν σε στενή επαφή» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα στο μονοπάτι εκείνο που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει και πάλι τις μεταρρυθμίσεις που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη μέσα στην Ευρωζώνη.


πηγή: Huffington Post. - 28/06/2015 9:48 μ.μ.



Τσίπρας: Διασφαλισμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις - ΒΙΝΤΕΟ

Τη διαβεβαίωση ότι είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες, όπως επίσης οι μισθοί και οι συντάξεις, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με επίσημη τηλεοπτική του δήλωση.

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έστειλε σήμερα εκ νέου αίτημα παράτασης στους ηγέτες της Ευρωζώνης καθώς και ότι αναμένει την απόφασή τους.

«Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται νηφαλιότητα και υπομονή» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:

"Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης.

Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Ένα πράγμα όμως παραμένει βέβαιο:  η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό έστειλα σήμερα εκ νέου το αίτημα σύντομης παράτασης, αυτή τη φορά στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους 18 αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης, καθώς και στους επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναμένω την άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας.

Είναι οι μόνοι που μπορούν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και απόψε το βράδυ, να ανατρέψουν την απόφαση του EG και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή.

Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες.

Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων.

Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους".


Δείτε το βίντεο:
enikos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More