Παρασκευή, Μαΐου 31, 2024

Εκρηκτική συνέντευξη Κασσελάκη σε ραδιόφωνο της Ρόδου: Αποχώρησε με αιχμές κατά της δημοσιογράφου (Ηχητικά)


 

Ένταση επικράτησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Voice στην Ρόδο ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη. - 

Η δημοσιογράφος επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου το 2015, μέτρο το οποίο επέβαλαν οι θεσμοί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πέντε χρόνια κυβερνά η ΝΔ και μου λέτε για τον Βαρουφάκη; Φταίει ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης γιατί δεν αποδίδεται το μεταφορικό ισοδύναμο;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιογράφο που του απάντησε ότι «μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά το μεταφορικό ισοδύναμο δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες ΦΠΑ».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά (συγκοινωνίες, Παιδεία, Υγεία, κλπ) και τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε αν ήθελε να βελτιώσει την κατάσταση. «Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήγει» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η δημοσιογράφος υποστήριξε πως οι πολίτες της Ρόδου εξέφρασαν στον κ. Παπαθάναση την ικανοποίηση τους για το βιοτικό τους επίπεδο και υπονόησε ότι η επίσκεψη Κασσελάκη στο νησί δεν είχε ανταπόκριση από τους Ροδίτες, κάτι που εκνεύρισε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε άρθρο του μετά το περιστατικό, ο ραδιοφωνικός σταθμός χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς για να περιγράψει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Αλαζονικός, είρωνας, εριστικός αλλά και φοβικός» αναφέρει συγκεκριμένα. 

Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας του Νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Ακούστε τα  Ηχητικά και άλλες ειδήσεις => ΕΔΩ

Στέφανος Κασσελάκης από τη Ρόδο: Στο χέρι σας η αξιοπρέπεια - Στις 9 Ιουνίου δώστε μήνυμα ότι μπαίνει τέλος στο 41%


 

Θα αλλάξουμε τις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και το πρώτο βήμα θα γίνει την άλλη Κυριακή τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία στη Ρόδο - 

Για τους στόχους και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει ευρωεκλογών μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συγκεντρωμένους πολίτες στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί. 

«Η αξιοπρέπεια, η αξιοσύνη, η αξιοκρατία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η υπερηφάνεια, η ειρήνη είναι όλες και όλα στο χέρι σας. Στις 9 Ιουνίου μπορείτε να δώσετε ένα μήνυμα ότι μπαίνει ένα τέλος στο 41%» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στην πανέμορφη Ρόδο, στο Νησί των Ιπποτών, αυτό το νησί που θα έπρεπε να έχει τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, με τέτοιο πολιτισμό, με τέτοια φύση, τέτοιες ομορφιές, έπρεπε να έχει ένα νησί που να είναι στελεχωμένο και να μπορεί να καλύπτει και τον τοπικό πληθυσμό, και φυσικά όλους τους επισκέπτες, αλλά πάνω απ' όλα εσείς έπρεπε να μπορούσατε να ζήσετε σε μία κοινωνία η οποία να μη σας ταλάνιζε μία ακρίβεια-επιλογή του πρωθυπουργού», είπε σχολιάζοντας τις χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

«Δεν υπάρχει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο κέρδος, που επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους αντί να δώσει μια ανάσα στον απλό κόσμο, μία μείωση στο ΦΠΑ, που δεν βάζει καν πρόστιμα στις εταιρείες για αισχροκέρδεια, ούτε καν ένα Τειρεσία δεν κάνει για να μην μπορούν αυτές οι εταιρείες να συνδιαλλάσσονται με το κράτος» ανέφερε σε πολίτες της Ρόδου ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: 



«Δυστυχώς, έχουμε γίνει μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, γι' αυτό πρέπει ν' αλλάξει. Υπάρχουν λύσεις για την ακρίβεια, υπάρχουν λύσεις για τη φορολογία, για να μειωθεί η φορολογία με τόσους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που συζήτησα στη βόλτα που έκανα σήμερα (σ.σ. χθες), τρεις ώρες σχεδόν. Όλοι μου λένε το ίδιο. Μου λένε ότι είναι άσχημα τα πράγματα, πιέζονται, κάθε χρόνο και χειρότερα, θέματα με το ΕΦΚΑ, θέματα με την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, με τη φορολογία. Συγχρόνως, οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν από τα υψηλότερα κέρδη που έχουν δει ποτέ». 

«Εμείς λοιπόν δεν είμαστε με ρεκόρ κερδών σε τεράστιες εταιρείες όσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα πέρα. Εμείς είμαστε με τη μεριά των πολλών, εμείς θέλουμε να έχουμε στο φορολογικό μας σύστημα μια αναδιανομή η οποία να μπορέσει να φέρει φορολογική δικαιοσύνη. Να έχουμε ένα κράτος δικαίου, να έχουμε ανοιχτές αγορές ρυθμισμένες, εργασιακά δικαιώματα, ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να είναι στελεχωμένο ώστε να μπορεί να περιθάλψει τον κόσμο. Όχι σαν την κυρία που γνώρισα πριν, που έχασε 43 χρόνων παιδί και δεν μπορεί να βρει το δίκιο της, που δεν της λέει κανείς γιατί το έχασε, παρά μόνο εάν είναι κάποιος πατέρας βουλευτή μπορεί αυτό να βγει στις ειδήσεις», τόνισε επίσης.

Για να καταλήξει: «Παίρνουμε το μέρος των αδύναμων συμπολιτών μας, του περιβάλλοντος, της φιλοζωίας, της ειρήνης, και παίρνουμε το μέρος της δικαιοσύνης στη χώρα μας διότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι άδικο προς τις νέες γενιές. Είναι άδικο προς αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μία χώρα που δεν μπορούν να ονειρεύονται, που αν έχεις γεννηθεί με το λάθος επίθετο ή στη λάθος συνοικία είσαι καταδικασμένος για μια ζωή. Αυτά είναι πολιτικές επιλογές, θα τις αλλάξουμε, και το πρώτο βήμα θα γίνει την άλλη Κυριακή».


Με πληροφορίες από avgi.gr


Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024

Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός!


Μετά από 120 λεπτά αγώνα ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στον τελικό του Conference League την Φιορεντίνα και έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το χρυσό γκολ που έκρινε τον τελικό πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 116΄ της παράτασης (0-0 στα 90 λεπτά του αγώνα). 

Οι Ερυθρόλευκοι του απίθανου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν συγκλονιστικοί για ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και στο πιο μεγάλο ματς της 99χρονης ιστορίας του συλλόγου, οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη ραψωδία τους.  53 χρόνια μετά την παρθενική παρούσια του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε ευρωπαϊκό τελικό αλλά έφτασε εκεί όπου δεν είχε πατήσει κανείς: στην κορυφή. Και το έκανε ξανά με συγκλονιστικό τρόπο!

Σε έναν τελικό για πολύ γερά νεύρα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν στην παράταση και να κάνουν δικό τους το Europa Conference League, καθώς ο Κάρμο έκανε μία απίθανη επέμβαση στο 120′ σε κοντινό πλασέ του Ικονέ. Και όλα αυτά σε μια ομάδα που έφτασε τελικό ως αήττητη.

Την ώρα που στην OPAP Arena στήθηκε ένα ερυθρόλευκο και ξέφρενο πάρτι, στην απέναντι πλευρά η Φιορεντίνα, ζούσε το… δράμα της για δεύτερη σερί σεζόν. Έφτασε και πάλι στον τελικό όπως την περασμένη σεζόν και έχασε τον τίτλο και πάλι με δραματικό τρόπο. Πέρυσι ήταν στο φινάλε του 90λεπτου, εφέτος στο φινάλε της παράτασης. Η ομάδα της Φλωρεντίας έμεινε δίχως ευρωπαϊκό τίτλο για ακόμα μία σεζόν καθώς κατέκτησε για πρώτη και τελευταία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961.

Δείτε εικόνα από τους πανηγυρισμούς στη Ρόδο


Με την λήξη του αγώνα χιλιάδες φίλαθλοι της Ρόδου ξεκίνησαν τα δικά τους πανηγύρια στο κέντρο της πόλης μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου 

(Φωτο από τη Ροδιακή)

Με πληροφορίες από koutipandoras.gr

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024

Έγκλημα Τέμπη: Τρόμος στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις για τη μυστική σύσκεψη – Απάντηση πανικού στον Κασσελάκη



Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις νέες αποκαλύψεις, σχετικά με τη μυστική σύσκεψη με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών, που οδήγησαν στο μπάζωμα, στο τραγικό σημείο που έγινε το δυστύχημα των Τεμπών. 

Μετά την παράθεση των δεδομένων από τον Στέφανο Κασσελάκη, για τη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι «η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών για μικροκομματικά οφέλη είναι ό,τι πιο χυδαίο και προσβλητικό για τις οικογένειες των θυμάτων μπορεί να κάνει κανείς. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάς έχει συνηθίσει σε αυτή τη στρατηγική, στην οποία δυστυχώς ποντάρει τα ρέστα της προεκλογικά». 

Βέβαια, είναι αξιοσημείωτο να μιλάνε για «εργαλειοποίηση» οι ίδιοι που χρησιμοποίησαν την τραγωδία στο Μάτι ως βασικό πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Η καθοριστική σύσκεψη για το μπάζωμα

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το οποίο επικαλέστηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο τότε περιφερειάρχης Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος (νυν υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Η «αναδιαμόρφωση του χώρου» ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα και διήρκεσε τρεις ημέρες, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2023, ενώ, παρά τη βιασύνη να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, αυτά ξεκίνησαν σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 29 Μαρτίου.

Τονίζεται, ότι σύμφωνα με το δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο που παρέθεσε το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα της Λάρισας έχουν μιλήσει για αυτήν τη συνάντηση της 3ης Μαρτίου, ενώ στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει, τόσο ο Κώστας Αγοραστός όσο και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη μετά τις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία των Τεμπών, τη στιγμή που οι συγγενείς των θυμάτων δίνουν καθημερινό αγώνα, για να βγει όλη η αλήθεια στην επιφάνεια και να επέλθει η δικαιοσύνη.


Διαβάστε επίσης σχετικά => ΕΔΩ 

Κασσελάκης: «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια και ονοματεπώνυμο»

Πρόστιμα εξ ουρανού για τις παραλίες - Θα εξεταστούν δορυφορικές εικόνες από τη Ρόδο και τις Κυκλάδες


 


Με ελέγχους «εξ ουρανού» σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να διερευνήσει τις καταγγελίες που κατά δεκάδες υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή MyCoast. - 

Η αρχή έγινε τις προηγούμενες ημέρες σε δύο παραλίες της Χαλκιδικής με τη χρήση drones – πρόκειται για παραλίες στις οποίες υπάρχει πλήθος καταγγελιών πολιτών όχι μόνο για τεράστιες υπερβάσεις στις παραχωρημένες για ομπρελοκαθίσματα εκτάσεις, αλλά και για εκφοβιστική συμπεριφορά από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσουν έλεγχοι μέσω δορυφορικών φωτογραφιών στη Ρόδο και στις Κυκλάδες, με στόχο να επεκταθούν σύντομα σε όλη τη χώρα. 

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε χθες την πραγματοποίηση ελέγχων με drones στις παραλίες Πευκοχώρι και Πολύχρονο. Οι εικόνες που «τραβήχτηκαν» από τα drones θα συγκριθούν με τις συντεταγμένες των παραχωρήσεων, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των παραβάσεων.

«Οι δύο παραλίες επελέγησαν επειδή υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών», εξηγεί στην «Κ» η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νάγια Κόλλια. «Μάλιστα οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο μεγάλες υπερβάσεις των μισθώσεων, αλλά και επιθετική συμπεριφορά από πλευράς των επιχειρήσεων. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε πλήρη εικόνα. Συμπεριφορές τύπου bullying σε πολίτες δεν θα γίνουν ανεκτές». Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με δύο τύπους drones, συμβατικά και τύπου e-bee (σταθερής πτέρυγας). Αφορούσαν υφιστάμενες μισθώσεις (που έγιναν τα προηγούμενα δύο έτη και εξακολουθούν να βρίσκονται εν ισχύι και φέτος), καθώς οι δημοπρατήσεις νέων μισθώσεων στις ακτές της Χαλκιδικής δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το υπουργείο με διευκρινιστική εγκύκλιο πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκαθαρίσει ότι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις βάσει στοιχείων που αποκτήθηκαν με αεροφωτογραφίες ή δορυφορικές εικόνες. Τα στοιχεία θα διασταυρώνονται βάσει ειδικών ψηφιακών εφαρμογών που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες). Δορυφορικές εικόνες θα λαμβάνονται και από το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, με το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία.

Η αρχή έγινε σε ακτές της Χαλκιδικής – Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν δορυφορικές εικόνες από τη Ρόδο και τις Κυκλάδες, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η υπόλοιπη χώρα.

«Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε ελέγχους με δορυφορικές εικόνες στη Ρόδο και στις Κυκλάδες, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη χώρα», λέει η κ. Κόλλια. «Η εφαρμογή που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι σε θέση όχι μόνο να εντοπίζει τις υπερβάσεις στις μισθώσεις, αλλά και να τις επιμετρά, επομένως να μας παρέχει απευθείας τη διαφορά στα τετραγωνικά. Με βάση την πληροφορία αυτή θα επιβάλλονται κυρώσεις, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία υπαλλήλων της κτηματικής υπηρεσίας».

Κλιμάκωση ποινών

Οπως υπενθύμισε στη χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι ποινές κλιμακώνονται ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και ιδίως με το εάν υπάρχει σύμβαση και ο παραχωρησιούχος έχει κάνει υπέρβαση της παραχώρησης ή δεν υπάρχει οπότε πρόκειται για αυθαίρετη κατάληψη. Σε κάθε περίπτωση οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες απομακρύνονται και κατεδαφίζονται παράνομες κατασκευές. Πιο αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

• Αυθαίρετη κατάληψη: επιβάλλεται σφράγιση και διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης στον χώρο που έχει καταληφθεί, ο χώρος σφραγίζεται με ταινία και απαγορεύεται η είσοδος και οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα σε αυτόν. Επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τετραπλάσιο του ανταλλάγματος της παραχώρησης και αποκλεισμός του παραβάτη από κάθε διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για πέντε χρόνια.

• Υπέρβαση παραχώρησης: οι ποινές ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται σε απαγόρευση συμμετοχής σε δημοπρασίες καθώς και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Πιο αναλυτικά, οι πιο σοβαρές κυρώσεις (αποκλεισμός από νέες παραχωρήσεις και αναστολή λειτουργίας) επιβάλλονται όταν η υπέρβαση είναι μεγαλύτερη από το 30% της παραχώρησης (αντί για το 50% που προβλεπόταν αρχικά).

• Παρεμπόδιση ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, στον αιγιαλό και στην παραλία: προβλέπονται πρόστιμα από 2.000 έως 60.000 ευρώ.

• Μεταβολές στο περιβάλλον (με ή χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδόθηκε παράνομα): προβλέπονται ποινικές κυρώσεις.


Γιώργος Λιάλιος - 

Πηγή: kathimerini.gr

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Υπ. Υγείας: Κόβει εκ των υστέρων τις αμοιβές από εφημερίες γιατρών στη Ρόδο και σε νησιά


 

Γιατροί από τα νοσοκομεία Κω, Νάξου, Σαντορίνης, Λέρου, Μυτιλήνης κ.ά. που τους είχαν επιβάλλει οι διοικήσεις να κάνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες, τώρα ενημερώνονται ότι δεν θα τις πληρωθούν. 

Τραγική είναι, όχι μόνο ως ενέργεια, αλλά και ως μήνυμα προς τους γιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού, «η απόφαση της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) να περικόψει τις αμοιβές από τις εφημερίες που έχουν ήδη κάνει γιατροί», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εφημερίες έγιναν κατ’ εντολή της εκάστοτε διοίκησης και η διαδικασία ονομάζεται «υπέρβαση εφημέρευσης», αφού οι γιατροί υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες.

«Από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών», αναφέρει σε σχόλιό της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Πρόκειται για τους γιατρούς που εφημερεύουν και εργάζονται στα νησιά και σε κάποιες περιοχές της Αττικής, τα οποία σήμερα είναι υποστελεχωμένα και το ιατρικό προσωπικό είναι υποχρεωμένο να εργάζεται πολλές περισσότερες ώρες από όσες προβλέπονται, κάνοντας ταυτόχρονα και πολλαπλάσιες εφημερίες.

Στη 2η ΥΠΕ μεταξύ άλλων ανήκουν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας:

Καλύμνου

Καρπάθου

Ρόδου

Σαντορίνης

Σύρου

Νάξου

Λέρου

Κω

Χίου

Σάμου

Μυτιλήνης

Λήμνου

Νίκαιας – Πειραιά

Αττικόν

Ασκληπιείο Βούλας κ.ά.

Αναφερόμενη στο υπουργείου Υγείας η ΟΕΝΓΕ, δηλώνει ότι «και έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε».

Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο του «Τζάνειου» Νοσοκομείου, όπου εκεί φαίνονται ότι εγκρίνονται από τη διοίκηση οι περικοπές για την υπέρβαση εφημέρευσης.


Μάλιστα, η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της καταλήγει ότι «απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εφημερεύουμε ούτε μια ώρα τζάμπα».

«Η δαπάνη των πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού, μέχρι σήμερα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15% της δαπάνης των  τακτικών εφημεριών επί του συνόλου των νοσοκομείων και της της Π.Φ.Υ για κάθε ΔΥΠΕ. Επομένως, όσα νοσοκομεία υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσοστό, θα πρέπει να προσαρμόσουν τα κόστη των πρόσθετων εφημεριών στο συγκεκριμένο ποσοστό, προλαμβάνοντας τις υπερβάσεις με την κατάρτιση και έγκριση αντίστοιχων προγραμμάτων εφημέρευσης. Αυτό  συνήθως παρατηρείται σε όλες τις ΔΥΠΕ, για ορισμένους μήνες», εξηγεί στο NEWS 24/7 ο Χρήστος Ροΐλός, διοικητής της 2ης ΥΠΕ.

Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι είναι νομότυπο, αλλά δεν προϋποθέτει ότι οι γιατροί ενημερώνονται από πριν ότι δεν θα πληρωθούν κάποιες από τις εφημερίες που θα κάνουν, αλλά και ούτε δικαιολογεί να γίνονται εκ των υστέρων περικοπές σε εφημερίες σε σημεία της χώρας που αναζητούνται κίνητρα για να πάνε γιατροί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ

Πηγή: news247.gr




Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024

Γιώργος Χότζογλου / Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει το ελληνικό τουριστικό προϊόν


 

Η εγκατάλειψη όσων δουλεύουν σεζόν αύξησε σε 80.000 τις κενές θέσεις - Πανάκριβα ξενοδοχεία χωρίς καμαριέρες - Εστιατόρια με 1 σερβιτόρο ανά 55 πελάτες - 

Η μεθοδική στοχοποίηση των Ελλήνων εργαζόμενων στον εποχικό τουρισμό, με την διατήρηση των μνημονιακών περικοπών στο επίδομα ανεργίας και άλλων προνοιακών επιδομάτων, συνεχίζει να απογυμνώνει τα ξενοδοχεία και την εστίαση από έμπειρο προσωπικό, όπως περιέγραψε αναλυτικά στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτιστμό και Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου.

«Τα στοιχεία που έδωσαν οι εργοδοτικοί φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) τα κενά στον τουρισμό και την εστίαση ξεπερνούν τις 80.000», είπε ο κ. Χότζογλου.

Στα ξενοδοχεία, τόνισε, «πουλάμε 30% πιο ακριβά από πέρυσι, η μέση τιμή δίκλινου δωματίου στην Ελλάδα Ιούλιο-Αύγουστο σε 5άστερο all-inscusive θα φτάσει τα 420 ευρώ την ημέρα. Σε αυτούς τους πελάτες βάζουμε ταμπελάκια στα δωμάτια ότι καμαριέρα θα περνάει κάθε δεύτερη ημέρα. Δηλαδή, τους παίρνουμε 420 ευρώ και τους λέμε θα σκουπίζεσαι με τις ίδιες πετσέτες, θα κοιμάσαι στα ίδια σεντόνια. Συγγνώμη, αυτό δεν είναι παροχή υπηρεσιών ανάλογη με τα χρήματα που δαπανά ο επισκέπτης».

Αντίστοιχα, στην εστίαση, τα μεγέθη δείχνουν ότι «οι σερβιτόροι αντιστοιχούν ένας ανά 55 άτομα, το είδαμε το Πάσχα».

«Όλοι γνωρίζουμε πώς φτάσαμε εδώ. Το κύμα φυγής, των παραιτήσεων εργαζόμενων μετά την επανεκκίνηση του κλάδου μετά την πανδημία συνεχίζεται. Και θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβει η Πολιτεία ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν για δουλειά 5 μήνες, γιατί αυτή είναι η σεζόν στην Ελλάδα. Όσο και να θέλουν να λένε ότι έχει επιμηκυνθεί, βγήκαν τα επίσημα στοιχεία από το ΣΕΤΕ και είπαν ότι η σεζόν ήταν 5,6 μήνες και πήγε 5,7. Σαφέστατα, έχουμε τουρίστες π.χ. Νοέμβριο-Δεκέμβριο, αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, όχι στους εποχικούς», όπως τόνισε. 

«Όσο δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι πρέπει τους "νεκρούς μήνες" το ταμείο ανεργίας να επεκταθεί, ή μάλλον να επανέλθει στα προ μνημονίων επίπεδα, θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένας "σεζονίστας" να πάει να δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα 14 ώρες την ημέρα και οι καθαρές ετήσιες απολαβές του μαζί με το επίδομα ανεργίας να ξεκινούν από τα 7.100 ευρώ και να φτάνουν ως 9.000 ευρώ».

avgi.gr

«Επτάστερος» πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός


 

Οι «πράσινοι» θριάμβευσαν επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 κι επέστρεψαν στους τίτλους ύστερα από 13 χρόνια - 

Ο Παναθηναϊκός ξανά στην κορυφή της Ευρώπης… Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν νίκησε στον τελικό της Ευρωλίγκας την Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 και αναδείχθηκε πρωταθλητής της Γηραιάς Ηπείρου για την περίοδο 2023-24. 

Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» διατήρησαν την απίστευτη παράδοση στη διοργάνωση που τους θέλει πάντοτε νικητές όταν παίζουν στον τελευταίο αγώνα της Ευρωλίγκας, καθώς μετρούν πια 7Χ7. Η μοναδική ήττα σε τελικό ήταν όταν το τουρνουά ονομαζόταν Σουπρολίγκα, το 2001 (από την Μακάμπι Τελ Αβίβ). 

Χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού συνέρρευσαν στο κέντρο των Αθηνών για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη, την οποία χαιρέτισαν με μηνύματά τους ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το «τριφύλλι» αποκαθήλωσε την περυσινή πρωταθλήτρια και πολυνίκη της διοργάνωσης (11 τίτλοι) Ρεάλ Μαδρίτης στην Uber Arena, του Βερολίνου, πόλη στην οποία κατάκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από χρόνια και μετά το 2011, στη Βαρκελώνη.

Υπό το βλέμμα δύο θρύλων του

Ο Παναθηναϊκός, προτελευταίος πέρυσι, ανασυγκροτήθηκε εκ βάθρων το περασμένο καλοκαίρι κι επέστρεψε αυτοκράτορας υπό το βλέμμα των θρύλων του, Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τον Παναθηναϊκό οδήγησε ο Κώστας Σλούκας, που αποκτήθηκε γι΄ αυτό το λόγο. Κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του στον τελικό, ο διεθνής γκαρντ έχασε μόλις βολή παίζοντας για 25 λεπτά και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους (2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 8/9 βολές).


Ήταν το τέταρτο Κύπελλο Ευρωλίγκας κατακτά στην καριέρα του ο Κώστας Σλούκας με τρίτη διαφορετική ομάδα, αφού νωρίτερα είχε πανηγυρίσει δύο φορές με τον Ολυμπιακό και μία με τη Φενέρμπαχτσε.

Το πάρτι (της Ρεάλ) σχόλασε νωρίς

Με τη Ρεάλ να κάνει επιθετικό πάρτι στο πρώτο ημίχρονο και να εκτοξεύει τη διαφορά στο  +14 (41-27 στο 12΄) ο Αταμάν έστειλε στο παιχνίδι Βιλντόσα και Ερνανγκόμεθ, που άλλαξαν άρδην την αμυντική φυσιογνωμία της ομάδας τους, σαλπίζοντας την αντεπίθεση. Η ομάδα του Τούρκου τεχνικού πλησίασε σε απόσταση βολής (48-47 στο 19΄) για να κλείσει το ημίχρονο στο -5 (54-49).

Με τρίποντο του Ναν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά (56-58) στα 6’18” για το τέλος της τρίτης περιόδου, η λήξη της οποίας τον βρήκε μπροστά με 64-61.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στο +9 (71-80 στο 36΄), η Ρεάλ μείωσε στους τρεις (76-79 στο 37΄) κιι τότε άρχισε η… ραψωδία του Ναν που με δύο καλάθια συν το τρίποντο του Μήτογλου οδήγησαν τη διαφορά στο +10 (76-86) με σχεδόν δυόμιση λεπτά για το τέλος και δρομολόγησαν την τελική έκβαση.

Με πληροφορίες από www.naftemporiki.gr

======================================

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί και στη Ρόδο για τον Πρωταθλητή Ευρώπης


Με την λήξη του αγώνα χιλιάδες φίλαθλοι της Ρόδου ξεκίνησαν τα δικά τους πανηγύρια στο κέντρο της πόλης μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου 

(Φωτο από τη Ροδιακή)



Κυριακή, Μαΐου 26, 2024

Κασσελάκης: «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη»


 

«Μετά το ψέμα του Πρωθυπουργού στους πολίτες ότι η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 €, έβαλαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό επικρατείας να με βρίζουν δημόσια επειδή γύρισα τα σουπερμάρκετ και ανέδειξα την εξαπάτηση», ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι δεν έχει εικόνα καν πόσο κοστίζουν τα βασικά αγαθά. 

«Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο Πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη – και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα!», αναφέρει. 

Η ανάρτηση του: 

Μετά το ψέμα του Πρωθυπουργού στους πολίτες ότι η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 €, έβαλαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό επικρατείας να με βρίζουν δημόσια επειδή γύρισα τα σουπερμάρκετ και ανέδειξα την εξαπάτηση.

Τα ίδια και για το ελαιόλαδο, παρότι δημοσίευσα τις φωτογραφίες: Βιολογικό, 750ml, εδώ και στη Γερμανία. Η πικρή αλήθεια: Πληρώνουμε το εθνικό μας προϊόν πιο ακριβά από τους Γερμανούς.

Τώρα προσπαθούν να τα μπαλώσουν: «Ο Πρωθυπουργός εννοούσε το μισό κιλό φέτα, γιατί κατέθεσε έγγραφο για την τιμή του μισού κιλού». Και το αστείο: «Δεν λέει πουθενά στο βίντεο ότι μιλάει για κιλό, να, δείτε το βίντεο!»

Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο Πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη – και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα!

Αυτές είναι κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη.

Πιο πειστικό θα ήταν το επιχείρημα ότι ο Πρωθυπουργός εννοεί την ειδική φέτα Ολύμπου που παράγεται στα… 30.000 μέτρα. 


www.documentonews.gr

Τριπλάσιος φόρος στους μισθωτούς – Εδωσαν αύξηση 16,4% στον μέσο μισθό και πήραν επιπλέον έσοδα κατά 161%


 

Οι μισθωτοί αυτής της χώρας λυγίζουν μπροστά στα ράφια των σουπερμάρκετ από τον πληθωρισμό της απληστίας. Με αιχμή τα τρόφιμα –σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει αύξηση τιμών κατά 30,56% σε σχέση με το 2020– τα νοικοκυριά στην Ελλάδα παλεύουν να επιβιώσουν απέναντι σε μια κυβέρνηση που ουδέν πράττει ώστε να σβήσει την απληστία των ολίγων. Στην πράξη διά της απουσίας ελέγχων στην ενδιάμεση εφοδιαστική αλυσίδα (μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή) μαζεύει έμμεσους φόρους μέσω του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε διάφορα προϊόντα, όπως τα καύσιμα, ο καπνός και το αλκοόλ. Από την άλλη πανηγυρίζει γιατί αυξάνεται διά των φόρων το ΑΕΠ και αυτό σημαίνει ευημερία στη χώρα με την καταπληκτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιότητα ζωής. Την ίδια ώρα διαλαλεί την κοινωνική ευαισθησία της διότι, όπως δηλώνουν οι υπουργοί της και αναπαράγουν άκριτα τα συστημικά ΜΜΕ, αυξάνει το μέσο εισόδημα μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού. 

Πράγματι, αν δούμε τα στοιχεία από την Εργάνη καταγράφεται μια σωρευτική ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 16,4% στον μέσο μεικτό μισθό από το 2019 (1.046,3 ευρώ) σε σχέση με το 2023 (1.251 ευρώ). 

Μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας

Στην οικονομική θεωρία ονομάζεται «bracket creep» και προκαλείται όταν ο πληθωρισμός ωθεί τους φορολογούμενους σε υψηλότερες κατηγορίες φόρου εισοδήματος. Oπως γνωρίζουμε, οι αυξήσεις στον κατώτατο από το 2022 δόθηκαν για να καλύψουν τον πληθωρισμό της απληστίας. Τι έπραξε λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Εδωσε αυξήσεις χωρίς παράλληλα να αλλάξει τις φορολογικές κλίμακες. Ετσι φτάσαμε το 2023 σε σχέση με το 2019 σε αύξηση της τάξης του 161% στον φόρο που καταβάλλουν οι συνολικά 2,3 εκατ. μισθωτοί.

Η λαθροχειρία της κυβέρνησης

Προφανής λοιπόν η λαθροχειρία Μητσοτάκη που από τη μια δίνει αυξήσεις και από την άλλη παίρνει μεγάλο μέρος αυτών πίσω μέσω τη φορολογίας εισοδήματος.

Ας το δούμε αναλυτικά:

Το 2019 που ο μέσος μεικτός μισθός μετρήθηκε στα 1.046,3 ευρώ ο αντίστοιχος ετήσιος φόρος ήταν 26,22 ευρώ x 14 μισθούς = 367 ευρώ. Αν λοιπόν υπολογίσουμε ότι έχουμε 2,3 εκατ. μισθωτούς, τότε εύκολα προκύπτει ότι η συνολική άμεση φορολόγηση ανήλθε στα 844,28 εκατ. ευρώ.

Το 2022 (το 2020 και 2021 λόγω του εγκλεισμού και των επιδοτήσεων δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές μέγεθος) που ο μέσος μεικτός μισθός μετρήθηκε στα 1.176,5 ευρώ, ο αντίστοιχος ετήσιος φόρος ανήλθε σε 53,2 ευρώ x 14 μισθούς = 744,8 ευρώ. Αν λοιπόν υπολογίσουμε ότι έχουμε 2,3 εκατ. μισθωτούς, τότε εύκολα προκύπτει ότι η συνολική άμεση φορολόγηση ανήλθε στο 1,713 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση εσόδων κατά 102% σε σχέση με το 2019.

Το 2023 που ο μέσος μεικτός μισθός μετρήθηκε στα 1.251 ευρώ, ο αντίστοιχος ετήσιος φόρος ανήλθε σε 68,6 ευρώ x 14 μισθούς = 960,4 ευρώ ετησίως. Με βάση τον αριθμό των μισθωτών, εύκολα προκύπτει ότι η συνολική άμεση φορολόγηση ανήλθε στα 2,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση εσόδων κατά 161% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα η αύξηση του 2023 σε σχέση με το 2022 είναι της τάξης του 28,95%.

Η φοροαφαίμαξη των μισθωτών είναι προφανής. Πανηγυρίζουν για την αύξηση του μέσου μεικτού εισοδήματος μέσω των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό ενώ από τη μια οι αυξήσεις δεν αναπληρώνουν το εισόδημα και από την άλλη «γδέρνουν φορολογικά» τη μισθωτή εργασία, καθώς δεν τιμαριθμοποιούν τις φορολογικές κλίμακες.

Κάπως έτσι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία. Ακριβώς διότι δεν αναπληρώνεται το εισόδημα που χάνεται από τον πληθωρισμό της απληστίας και οι φορομπήχτες δεν τιμαριθμοποιούν με βάση τον πληθωρισμό τη φορολογική κλίμακα, το 2025 είναι πιθανό να καταταγούμε ως φτωχότερη ευρωπαϊκή κοινωνία.


Τζώρτζης Ρούσσος - www.documentonews.gr


Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024

Πρωθυπουργός άλλης χώρας ο Μητσοτάκης: «Η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ στην Ελλάδα» (Video)- Καυστικό σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ


 

Αποδεικνύοντας ότι δεν έχει καμία επαφή με τη χώρα που διοικεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε στη Βουλή χαλκευμένα στοιχεία για το κόστους του κιλού της φέτας στο εσωτερικό τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κοστίζει φθηνότερα. 

Αφού κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «τάζει λαγούς με πετραχήλια» και «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τον ελληνικό λαό» με τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει για την ακρίβεια και το φορολογικό, ο πρωθυπουργός παρέθεσε βολικές τιμές για τη φέτα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. 

«Σταματήστε να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα. Ότι η φέτα -λέει- στην Ελλάδα είναι ακριβότερη…» είπε και πρόσθεσε: 

«Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- κοστίζει 6,28 ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, στην Πορτογαλία 10,63 ευρώ».

Μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί να διαψεύσει εν ριπή οφθαλμού τα λόγια του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, είχε και το θράσος να κάνει και νουθεσίες στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι, να συγκρίνει παρεμφερή προϊόντα. Όχι κανονικό λάδι με βιολογικό. Γιατί μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει» είπε.

Δείτε το βίντεο: 

*

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα» 



«Σταματήστε να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα. Ότι η φέτα -λέει- στην Ελλάδα είναι ακριβότερη… Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κοστίζει 6,28 ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, στην Πορτογαλία 10,63 ευρώ». 

Καυστικό σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μας πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η φέτα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ» λένε από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα δεκάδες ετικέτες φέτας από διαφημίσεις, που αποδεικνύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία, είτε απλά έλεγε ψέματα…



Γαλάζιες σημαίες 2024: Πρώτος ο Δήμος Ρόδου στην Ελλάδα - Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα


 

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα,  ανακοίνωσε τις βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερά ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. 

Πενήντα τέσσερις είναι συνολικά οι Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες της Ρόδου, ενώ 13 για την Περιφερειακή Ενότητα Κω. 

Συγκεκριμένα, οι ακτές που βραβεύονται με Γαλάζιες Σημαίες σε Ρόδο και Κω είναι οι εξής: 

Π.Ε. ΡΟΔΟΥ [54]

Δήμος Ρόδου

Αμμούδες Φαληράκι/Mitsis Selection Alila

Αμμούδες-Φαληράκι/ Elysium Resort

Αμμούδες-Φαληράκι/Rodos Palladium

Άντονι Κουίν

Αφάντου 2/Irene Palace

Αφάντου 2/Port Royal

Βλήχα/Lindos Grand Resort

Βληχά/Lindos Mare & Lindos Blu

Γαλούνι Κοκκινόγια/Boutique 5 Hotel

Γαλούνι Κοκκινόγια/Mayia Exclusive Resort

Γαλούνι Κοκκινόγια/Mitsis Rodos Village

Γαλούνι Κοκκινόγια/Princess Adriana Resort

Γεννάδι/Gennadi Grand Resort

Θεολόγος

Ιαλυσός/The Ixian Grand

Ιξιά/Rhodes Βay Ηotel

Καβουράκια/Ella Resorts

Καθαρά

Καλλιθέα

Κιοτάρι

Κιοτάρι 3/Rodos Princess Beach

Κιοτάρι Αγγελιένα 1

Κιοτάρι Αγγελιένα 2

Κολύμπια Α-Λιμανάκι/Atlantica Imperial

Κολύμπια/Mythos Beach

Κολύμπια/Μικρή Πόλη

Λαδικό

Λάρδος 1/Lindos Princess Beach

Λάρδος 3/Lindian Village

Λαχανιά/Atrium Prestige

Λίνδος/Aquagrand Beach

Μαντώματα

Μεγάλη Γη/Atlantica Dreams Resort

Μεγάλος Γιαλός - Λίνδος

Μικρός Γιαλός-Λίνδος

Πεύκοι-Λη

Πλημμύρι/Tui Magic Life Plimmiri by Atlantic

Ρένη

Ρένη 1/Sunwing Kallithea Beach

Ρένη Καλάθου/Atrium Palace

Στεγνά/Porto Angeli

Τραουνού

Τριάντα Β/Sun Beach Resort

Τριάντα/Electra Palace Resort

Φαληράκι 1/Esperides

Φαληράκι 2/Amada Colossos

Φαληράκι 3/Esperos Palace

Φαληράκι Α

Φαληράκι Λιμανάκι

Φαληράκι 4/Καλυψώ

Φαληράκι 5/Blue Sea

Φαληράκι 5/Epsilon

Φαληράκι-Καστράκι/Grecotel Lux Me Dama Dama

Ψάλτος/Mitsis Selection Lindos Memories

Π.Ε. ΚΩ [13]

Δήμος Κω

Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos

Βουνό/Mitsis

Γουρνιάτης/Atlantica Beach Resort Kos

Κέφαλος/Ikos Aria

Κρητικά-Atlantis Hotel

Λάμπη/Aqua Blu Hotel

Λάμπη/Blue Lagoon

Λάμπη/Pelagos Suites Hotel

Μαρμάρι/Caravia Beach

Μαρμάρι/Casa Paradiso

Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus

Τρούλος/Neptune Hotels

Ψαλίδι/Mitsis Ramira

Γαλάζιες σημαίες στους Δήμους και τις Μαρίνες Ρόδου, Κω και Καλύμνου

Με Γαλάζιες Σημαίες βραβεύθηκαν επίσης οι Δήμοι και οι Μαρίνες Ρόδου, Κω και Καλύμνου. Μεταξύ των βραβευθέντων μαρινών και δήμων, βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Π.Ε. Λασιθίου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Αττικής. 



Χρύσα Καραγιάννη: Ηλιάκεια 2024 στην Κάρπαθο. Εορτασμός με ανάμεικτα συναισθήματα


 


Δέος για την αυταπάρνηση, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του αείμνηστου Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιακή. 

Θλίψη για τον χαμό ενός  νέου ανθρώπου και για τον πόνο που βιώνει  εδώ και 18 χρόνια  η σεβάσμια οικογένεια του λόγω της απώλειας του. 

Λύπη γιατί ο θάνατος του  προέκυψε από την  υπεράσπιση του εναέριου ελληνικού χώρου, μετά από παραβίαση του από  τουρκικά αεροπλάνα εν καιρώ ειρήνης. Σα να ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, όπως η «αερομαχία ή ναυμαχία». Μόνο που οι παίχτες ήταν αληθινοί και ο ένας συνεπώς δεν επέζησε.

Απαισιοδοξία γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται, συχνά με διαφορετικά «παιχνίδια» ανάμεσα στους δύο παίκτες,  με λάθος στρατηγική και επικίνδυνους  χειρισμούς  στην εξωτερική πολιτική από την Ελληνική  πλευρά. Το τελευταίο παιχνίδι θύμισε  τη «μονόπολη»,  στην πρόσφατη παρτίδα  της οποίας η Μονή  της Χώρας που μετατράπηκε σε τέµενος.

Ματαιότητα για τις χειραψίες, τις πόζες και τις στημένες φωτογραφίες.

Θυμός για τις κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες όπως αυτές για τις τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, που τώρα στην έναρξη της τουριστικής σεζόν,  έστω και παροδικά (;;;) μειώνονται στις 3 την εβδομάδα στην Κασοκαρπαθία (σε αντίθεση με την περσινή προεκλογική περίοδο) και εκτελούνται από πλοία απαρχαιωμένα όπως το «Πρέβελης».

Θυμός επίσης   για τις εύκολες υποσχέσεις (πχ για την … άμεση  δημιουργία κατοικιών για τα  σώματα ασφαλείας)  και τις ακόμα πιο εύκολες υπεκφυγές για τη σοβαρότατη υποστελέχωση Νοσοκομείων  σε γιατρούς και νοσηλευτές (ακόμα και σε νοσοκομεία υπερστελεχωμένα σε διοικητικό προσωπικό – για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους, όπως στην περίπτωση της Καρπάθου).

Απελπισία  για τη μη –επίλυση των προβλημάτων  και για την οικονομική επιβάρυνση από  τις παρατάσεις υλοποίησης  έργων. Τρανταχτό παράδειγμα  ο κόμβος μπροστά από το νοσοκομείο  της Καρπάθου. Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του ήταν η 09-05-2024 (15 μέρες πριν), μετά από έγκριση της Περιφερειακής Επιτροπής, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 20.3.2024 για χορήγηση 4ης παράτασης περαίωσης των εργασιών ΧΩΡΙΣ άλλο δικαίωμα για την ανάδοχο εταιρεία. Είναι οφθαλμοφανές ότι η παράδοση του κόμβου απέχει ΠΟΛΥ, ταλαιπωρώντας και βάζοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Νοσταλγία φέρνοντας στη μνήμη  τον Νοέμβρη του 2018 όταν ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός σε επίσκεψη του στο νησί της Καρπάθου αναφέρθηκε από τη μία στην  έγκριση χρηματοδότησης έργου για την βελτίωση της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου της Καρπάθου (με 3,3εκ €) από το Πρόγραμμα Φιλόδημος και από την άλλη στην πρόθεση χρηματοδότησης εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στο νησί. Μετά από μία κυβερνητική θητεία της ΝΔ, καμία μόνιμη λύση δε δόθηκε. Το πρόβλημα ύδρευσης έμεινε  άλυτο  και  τώρα οδηγεί σε έκκληση για έκτακτη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο  για τρίμηνη  ΜΙΣΘΩΣΗ φορητής μονάδας αφαλάτωσης, ενόψει λειψυδρίας κατά τη θερινή περίοδο. 

Προβληματισμός για την ανάγκη αναθεώρησης της κατανομή  κονδυλίων, βλέποντας την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου της Καρπάθου (πχ του δρόμου προς το αεροδρόμιο). Σε πόσες θητείες άραγε  δίνεται η πρέπουσα  βαρύτητα στη «συντήρηση» των  οδικών δικτύων των νησιών,   σε αντίθεση με  έργα   «προώθησης» και «διαφήμισης», σε «εγκαίνια», σε «βραβεία» εστιατορίων και   «πιστοποιήσεις» ξενοδοχείων  χωρίς αντίκρισμα;

Η πολιτική βούληση και ο προγραμματισμός με άξονα την ισόρροπη, μακρόπνοη, βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών  είναι λοιπόν το ζητούμενο και όχι το όποιο πολιτικό  «δόντι» έχει ένα νησί,  όπως ειπώθηκε δια στόματος του Υπουργού  Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια  Τα μεν  λείπουν από τη σημερινή διακυβέρνηση.  Τα δε… άφθονα σε όλη την επικράτεια.

Χρύσα Καραγιάννη

24.5.2024


(Καρπαθιακά Νέα)



Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

Ιδιωτικοποίηση και του… αίματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη



Την ώρα που στη Βρετανία έχει ξεσπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο μετά την αποκάλυψη ότι επί δύο δεκαετίες μεταγγιζόταν μολυσμένο αίμα σε ασθενείς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι, ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε από την εμπορευματοποίηση της αιμοδοσίας, στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας, δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία ιδιωτικών κέντρων συλλογής πλάσματος αίματος, μέσω προσχεδίου νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας και στην ουσία μετατρέπει σε εμπορικό προϊόν και το αίμα. 

Την αποκάλυψη του προσχεδίου νόμου που επιτρέπει να μετατραπεί σε εμπορική δραστηριότητα το αίμα και το πλάσμα αίματος των δωρητών έκανε με εκτενές ρεπορτάζ του in.gr 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Υγείας, προβλέπει την επέκταση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας και στο αίμα ενώ προβλέπει οι δωρητές πλάσματος να παίρνουν κι αυτοί «το κατιτίς τους», για την «αναστάτωση» και τις ώρες εργασίας που έχασαν κατά τη διάρκεια της δωρεάς… Μάλιστα, η αποζημίωση αυτή, θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.

Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τη συλλογή, διάθεση και διαχείριση του αίματος και των συστατικών του για μετάγγιση ή και κλασματοποίηση ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τα Κέντρα Αίματος στις Νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας με νομοθεσία του 2005.

Αφορμή για την επιχειρηματικότητα με το πλάσμα του αίματος, και την επ΄αμοιβή δωρεά πλάσματος, παίρνει η κυβέρνηση από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό που εγκρίθηκε στα τέλη Απριλίου για τις «ουσίες ανθρώπινης προέλευσης», όμως το σχετικό νομοσχέδιο που έχει καταρτιστεί -και βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία – απέχει πολύ από τον Κανονισμό που θα πρέπει να εφαρμοστεί.

documentonews.gr


Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Ρόδος: Κλείνει για τα οχήματα η Μεσαιωνική Πόλη


Στην απόφαση να απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία οχημάτων εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, κατέληξε η δημοτική αρχή. 

«Στην Μεσαιωνική Πόλη υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι δέσμευση μας να αλλάξουμε την κατάσταση» δήλωσε χθες ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Κολιάδης, ανακοινώνοντας πως θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο κανονιστική διάταξη, με την οποία θα απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία οχημάτων, ακόμα και των μονίμων κατοίκων, μετά τις 9 το πρωί και για συγκεκριμένες ώρες καθημερινά. 

«Ξέρουμε ότι θα δυσαρεστήσουμε πολλούς, αλλά αυτό θα γίνει για το καλό όλων. Οι επισκέπτες πρέπει να φεύγουν ευχαριστημένοι και η Μεσαιωνική Πόλη πρέπει να ξαναγίνει όπως ήταν παλιά» σημείωσε ο δήμαρχος. 

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Πρόεδρος Voyageurs du monde: «Ο υπερτουρισμός είναι ο θανάσιμος εχθρός του τουρισμού» – Τι λέει για τις Κυκλάδες


 

Ο καλύτερος διαμοιρασμός των τουριστικων αφίξεών στο χώρο και το χρόνο, χωρίς να πληγεί «η κότα με τα χρυσά αυγά» απαιτεί δημιουργικότητα. Αυτό επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε δημοσίευμα της υπό τον τίτλο «Πώς οι μεγάλοι προορισμοί καινοτομούν απέναντι στον υπερτουρισμό», όπου επισημαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις που παρατηρούνται σε περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις τουριστικών πληθυσμών. Υπενθυμίζοντας ότι και φέτος «το 95% των ταξιδιωτών θα επισκεφθούν το 5% του πλανήτη», η γαλλική εφημερίδα δημοσιεύει εκτενή ρεπορτάζ από διάφορους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Ντουμπρόβνικ, η Βενετία, η Νέα Υόρκη και το Μον Σεν Μισέλ στη Γαλλία. 

«Ο υπερτουρισμός είναι ο θανάσιμος εχθρός του τουρισμού», υποστηρίζει μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα ο Ζαν-Φρανσουά Ριάλ, πρόεδρος του γαλλικού ταξιδιωτικού ομίλου Voyageurs du monde.

Όπως σημειώνει ο Ριάλ, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, «το καλοκαίρι υπάρχουν νησιά στις Κυκλάδες που δεν πηγαίνει κανείς». Και συνεχίζει: « Έχουν όμως δυσκολότερη πρόσβαση από τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Πάρο όπου πηγαίνουν όλοι».

Τα νησιά αυτά δεν προβάλλονται τόσο πολύ στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, επισημαίνει ο Ριάλ.

Το να βγουν οι ταξιδιώτες από την πεπατημένη είναι μια προφανής απάντηση στον υπερτουρισμό, αλλά δεν είναι και τόσο απλό απλό, τονίζει ο Ριάλ, σημειώνοντας ότι «γενικότερα ο κόσμος δεν καταβάλλει προσπάθεια να ταξιδέψει κόντρα στο ρεύμα».


www.documentonews.gr

Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

Το ελληνικό νησί που είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Ολλανδών (Photos)


 

Η Κάρπαθος είναι το ελληνικό νησί που κατατάσσεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Griekenland.net. Η κατάταξη βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ταξιδιωτικό κοινό και αφορούσε ελληνικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις. 

Ακόμη, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Ολλανδίας που εστιάζει αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα, προτείνει την Κάρπαθο για όσους είναι λάτρεις των θαλάσσιων δραστηριοτήτων. «Με σύμμαχο το μελτέμι και την δαντελωτή ακτογραμμή, η Κάρπαθος είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις του surfing. Εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητα των φίλων της θάλασσας αποτελούν και οι καταδύσεις για εξερεύνηση υφάλων και ναυαγίων. Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι σχολές surfing και τα καταδυτικά κέντρα του νησιού ενισχύουν την εμπειρία των activities στην Κάρπαθο». Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί εκτενής παρουσίαση του Δήμου Καρπάθου στο Ολλανδικό μέσο για το εύρος των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στο νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δανέζικο περιοδικό Ude og Hjemme δημοσίευσε ένα εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο Κάρπαθος, το ακατέργαστο διαμάντι της Ελλάδας. Το άρθρο επαινεί την άγρια φυσική ομορφιά, την τοπική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις πολλές επιλογές για εξερεύνηση στο 2ο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.



«Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την εξέλιξη της σεζόν με πλήθος τουριστών να αναμένονται από παραδοσιακές, αλλά και πιο νέες αγορές. Είναι ενθαρρυντικό πως έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στις διεθνείς αγορές το αφήγημά μας για διακοπές πολλαπλών εμπειριών στην Κάρπαθο όπως η περιήγηση σε χωριά, οι δεκάδες παραλίες, η πεζοπορία, οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο πολιτισμός, η μοναδική παράδοση μας και η γαστρονομία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός.

Περισσότερα για την Κάρπαθο

Η Κάρπαθος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο Πέλαγος. Είναι γνωστή όπως επισημάνθηκε και από τα παραπάνω άρθρα για την άγρια και φυσική παρθένα ομορφιά της. Το τοπίο της περιλαμβάνει βραχώδεις ακτές, καταγάλανες θάλασσες και ψηλά βουνά.


Ένα ελληνικό νησί με πολιτισμό και παράδοση

Το ελληνικό νησί της Καρπάθου είναι φημισμένο για την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά και τις παραδόσεις που διατηρούνται ζωντανές από τους κατοίκους του. Ακόμα, διατηρούνται πατροπαράδοτα έθιμα, παραδοσιακές ενδυμασίες και γιορτές. Τα χωριά όπως ο Όλυμπος ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

Τοπική κουζίνα

Η τοπική κουζίνα της Καρπάθου είναι πλούσια και γεμάτη γεύσεις. Παραδοσιακά πιάτα περιλαμβάνουν μακαρούνες, ψωμί από ξυλόφουρνο, τυριά όπως η μυζήθρα. Ναυαρχίδα των γαλακτοκομικών της Καρπάθου είναι η σιτάκα. Με υφή κρεμώδη, παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και έχει όξινη ή γλυκιά γεύση ανάλογα την κατεργασία που θα υποστεί. Ακόμη, οι Καρπάθιοι ασχολούνται και με την αλιεία και έτσι υπάρχει επάρκεια ψαριών και θαλασσινών. 

ΣΤΕΛΒΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Πηγή: www.ladylike.gr

Δευτέρα, Μαΐου 20, 2024

Καρυστιανού: Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών


 

Στο Ηράκλειο βρίσκονται οι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης, όπου μίλησαν για το έγκλημα σε εκδήλωση του Συμποσίου Πολιτισμού με θέμα: «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια», στο Πάρκο Γεωργιάδη. 

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο, πάρκο  η Μαρία Καρυστιανού, τόνισε πως είναι κρίμα να «αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία, πραγματική, ατομική ή συλλογική και όχι εισαγωγής! Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή.Τώρα ξέρω!». 

Ειδικότερα στην εκδήλωση για τα Τέμπη στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, που διοργάνωσε το Συμπόσιο Πολιτισμού με θέμα «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια», η κ. Καρυστιανού, ξεκινώντας την ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτό που εμείς απαιτούμε είναι πλήρη συνταύτιση των πολιτών, ίσα δικαιώματα, όμοια ευκολία στην ζωή και ισότιμη πρόσβαση με τους άριστους της Βουλής σε γενετήσια δικαιώματα των ανθρώπων, όπως η ασφάλεια η ισονομία η εξασφάλιση της τροφής της υγείας, της παιδείας. Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στο θάνατο. Πόσο κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία. Ανάπτυξη. Πραγματική, ατομική ή συλλογική, δική μας και όχι εισαγωγής».

Εκείνο το βράδυ «για εμάς ο χρόνος σταμάτησε. Οι μανάδες και πατεράδες παγώσαμε… Νεκρώθηκε μαζί με τα παιδιά μας το πιο τρυφερό κομμάτι της ψυχής μας… Μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε αντιληφθήκαμε πως η καρδιές μας δεν  χτυπάνε πια το ίδιο», τόνισε η κ. Μαρία Καρυστιανού κατά την διάρκεια της ομιλίας της.

«Ευχαριστούμε που πλέον όλη η κοινωνία τα παιδιά μας τα γνωρίζει, τα αγάπησε, δεν τα παραμέρισε, δεν τα ξέχασε!», είπε η κ. Καρυστιανού.

Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών

Παράλληλα η κ. Καρυστιανού τόνισε πως: «Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αλήθεια, όταν αποδείξουμε την ενοχή τους, πώς θα δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στις εκλογές και την παρουσία τους στη Βουλή; Αν είχαν ποτέ ανθρωπιά ή στην πορεία την έχασαν, δεν με απασχολεί! Και από τη στιγμή που έχω χάσει το παιδί μου εξαιτίας τους, είναι κάτι που δεν με αφορά να δω με συμπόνοια, κάθε άλλο. Δεν γνωρίζω αν όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής μας είναι από αυτόν τον κόσμο ή πρεσβεύουν κάτι ξένο από αγάπη. Ξένο είναι σίγουρα απέναντι στα πρόσωπα των παιδιών μας. Αυτό το γνωρίζω. Δεν ξέρω, αν ξεκίνησε έτσι αυτό το κακό ή αν στην πορεία εξελίχθηκε σε τέτοιο τέρας», είπε.

Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή. Τώρα ξέρω!

Συγκλόνισε την ίδια ώρα με τα ακόλουθα λόγια η κ. Καρυστιανού, που «άγγιξαν» τις καρδιές όλων των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση: «Αν είχα λίγο χρόνο μαζί της θα τα έκανα όλα διαφορετικά… Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή. Τώρα ξέρω!».

Παύλος Ασλανίδης

«Ο τρόπος να δικάσεις και να συγκρίνεις και να μετρήσεις τον πόνο που εσύ ο ίδιος προκάλεσες..  εμείς απαντάμε: σιωπή να κάνετε εσείς που είστε με τους δολοφόνους .. εμείς οι υπόλοιποι θα ουρλιάζουμε», είπε νωρίτερα ο κ. Ασλανίδης.

Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη

«Ο φόβος έρχεται όταν πλησιάζει κάτι κακό ή άγνωστο. Για μας αυτό το συναίσθημα εξαντλήθηκε. Όλο το φόβο που μπορεί άνθρωπος να φανταστεί τον έζησαν τα παιδιά μας τη νύχτα της 28 Φεβρουαρίου 2023. Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη», τόνισε ο ίδιος.



Πηγή: www.koutipandoras.gr


 





Τουρισμός: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του Απριλίου - Μαύρα σύννεφα για Μύκονο και Σαντορίνη


Τον θετικό ρυθμό των προηγούμενων μηνών διατήρησαν τον Απρίλιο τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με τη συνολική επιβατική κίνηση να διαμορφώνεται σε 1,67 εκατ., ενισχυμένη κατά 2,8% σε σχέση με πέρυσι. Με αυτό το δεδομένο το τετράμηνο η επιβατική κίνηση καταγράφει αύξηση 7,6% ξεπερνώντας τα 3,7 εκατομμύρια. 

Σε μηνιαία βάση, η κίνηση εσωτερικού κατέγραψε άνοδο 3,6% και διαμορφώθηκε σε 580 χιλιάδες, με τη διεθνή κίνηση να σημειώνει αύξηση σε ποσοστό 2,3% σε σύγκριση με το 2023 και να υπερβαίνει τους 1,09 εκατ. επιβάτες. Αντίστοιχα, ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 4,3% σε σχέση με πέρυσι, με την κίνηση εσωτερικού να ενισχύεται περισσότερο, στο 6,1%, και τη διεθνή κίνηση να αυξάνεται κατά 3% συγκριτικά με πέρυσι. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Fraport Greece, 6 από τους 14 προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Μύκονος, κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο τον Απρίλιο ως προς τη συνολική επιβατική κίνηση. Το νησί των ανέμων σημείωσε υστέρηση κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και η Κως, ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς που βασίζονται στο μοντέλο all inclusive, κατέγραψε πτώση 6,1%. Στο μείον 8% διαμορφώθηκε η κίνηση στο Ακτιο, μείωση 9,8% κατέγραψε η Κεφαλονιά και μικρότερη υστέρηση, στο 2,8%, σημείωσαν τα Χανιά.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο, στο συν 23,9%, κατέγραψε η Σκιάθος και ακολούθησε στο 20,6% η Καβάλα, με τη Ζάκυνθο (15,5%), τη Σαντορίνη (11,5%), την Κέρκυρα (8,1%) και τη Ρόδο (6,2%) να έπονται. Στο συν 1,2% κινήθηκε η Θεσσαλονίκη, ενώ οριακή αύξηση στο 0,7% σημείωσε η Μυτιλήνη. Σε απόλυτους αριθμούς, η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών, με τη Ρόδο να ακολουθεί και τα Χανιά να συμπληρώνουν την τριάδα.

Βέβαια, σύμφωνα με τα στοιχεία, και οι δύο premium νησιωτικοί προορισμοί της χώρας, η Μύκονος και η Σαντορίνη, κατέγραψαν μείωση σε ό,τι αφορά τη διεθνή κίνηση. Η μεν Μύκονος σημείωσε πτώση της τάξης του 12,1% σε σχέση με πέρυσι, η δε Σαντορίνη κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα, με υστέρηση 3,6%. Μάλιστα, η Μύκονος διατήρησε το αρνητικό της πρόσημο και σε επίπεδο εγχώριας κίνησης ( -6,6%).

Η εικόνα του 4μήνου

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα του τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου, με την κίνηση εσωτερικού να εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 8% και τη διεθνή κίνηση να είναι αυξημένη σε ποσοστό 6,7% σε σχέση με το 2023.

Ακτιο (-7%), Κεφαλονιά (-2,7%), Κως (-0,7%), Μύκονος (-1,3%) και Σάμος (-3,5%) κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό επιβατών που διακινήθηκαν στα αεροδρόμια των συγκεκριμένων προορισμών. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψε και πάλι η Σκιάθος στο συν 15,1%, με την Καβάλα (14,8%) να ακολουθεί και τη Σαντορίνη (13,3%) να έπεται. Σε ό,τι αφορά τους απόλυτους αριθμούς, η Θεσσαλονίκη διατηρεί τα πρωτεία με τη Ρόδο να ακολουθεί και τα Χανιά να έπονται.

Και σε επίπεδο τετραμήνου πάντως, Μύκονος και Σαντορίνη υστερούν ως προς τη διεθνή κίνηση, με τη μείωση να διαμορφώνεται στο -14,2% και στο -6,3% αντίστοιχα, ποσοστά που αντανακλούν την αποδυνάμωση που έχουν καταγράψει τα δύο νησιά ως τουριστικοί προορισμοί ήδη από πέρυσι.

Οι πηγές

Ως προς τις χώρες που τροφοδότησαν με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στην κορυφή, με τη Γερμανία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Γαλλία, μία ακόμη κύρια πηγή εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, με την Πολωνία, μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες αγορές του ελληνικού τουρισμού, να έπεται. Η Ολλανδία συμπλήρωσε την πεντάδα, ενώ Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Ισραήλ και Φινλανδία κατέλαβαν τις επόμενες πέντε θέσεις.


Πηγή: Εύα Δ. Οικονομάκη - www.euro2day.gr





Κυριακή, Μαΐου 19, 2024

Ρόδος: Αρμένιοι φοιτητές θα καλύψουν τα κενά σε ξενοδοχοϋπαλλήλους


 

Τα κενά, λόγω έλλειψης προσωπικού, που υπάρχουν στα ξενοδοχεία της Ρόδου θα καλύψουν φοιτητές από την Αρμενία. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Ιωάννης Παπαβασιλείου, στην προχθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών της. “Αντιλαμβανόμαστε ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες αντιμετωπίζουν θέματα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού” υπογράμμισε ο κ. Παπαβασιλείου και ανακοίνωσε πως “στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε πιλοτικά ένα πρόγραμμα με το Ελληνικό – Αρμενικό Κολέγιο Τουρισμού στο Ερεβάν. Φοιτητές και φοιτήτριες του κολεγίου θα ασκήσουν την πρακτικής τους άσκηση σε ξενοδοχεία της Ρόδου. Στόχο μας αποτελεί η συνεργασία και με άλλα τουριστικά τμήματα από όλο τον κόσμο, ώστε να προσελκύσουμε άτομα για να εκπαιδευτούν και αργότερα να απασχοληθούν στα ξενοδοχεία μας”. 



Κάνοντας τον απολογισμό των πέντε μηνών της διοίκησης ανέφερε πως “το υπόμνημα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό μας, με αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ, στο υπόλοιπο της παραμεθορίου της Δωδεκάνησου, προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί ένα μοναδικό μέτρο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας”.

“Στόχος η δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος φιλοξενίας”

Ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε πως “σε ακαδημαϊκό επίπεδο, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχος μας η δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος φιλοξενίας στη Ρόδο. Στο πλαίσιο αυτό εκφράσαμε το αίτημά μας γραπτά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και σύντομα θα συζητήσουμε σε συνάντηση μαζί του”. 


Μνημόνιο συνεργασίας για την πιστοποίηση αειφορίας 

Σε επίπεδο αειφορικής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης η ΕΞΡ συνεργάστηκε με τον περιφερειάρχη στο πλαίσιο του προγράμματος THE RHODES CO LAB SUSTAINABLE DESTINATION. Συγκεκριμένα υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας για την κατοχύρωση Σήματος Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co-Lab”, στα ξενοδοχεία του νησιού, που γίνονται πρεσβευτές του προγράμματος. 


Προστασία από τα κόκκινα δάνεια

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Ρόδου υπογράμμισε πως στα καθημερινά προβλήματα του κλάδου, συμπεριλαμβάνονται “τo υψηλό κόστος λειτουργίας, λόγω αύξησης των αμοιβών προσωπικού, των τιμών αναλωσίμων, του κόστους συντήρησης , επισκευών, και η αύξηση επιτοκίων που θα πρέπει να συζητηθούν και να δοθούν λύσεις. Είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συζήτηση με τις ελληνικές τράπεζες, για την προστασία ξενοδοχειακών δανειακών συμβάσεων, που λόγω της απότομης αύξησης του Euribor, μπορεί να οδηγηθούν σε κόκκινα δάνεια. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου αποτελούν εδώ και δεκαετίες οικογενειακές επιχειρήσεις και πρέπει να προστατευτούν από τα επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας”.

Ενιαία τιμολογιακή πολιτική

Σε σχέση με τα συμβόλαια του 2025, η ΕΞΡ προτείνει να υπάρξει μιαενιαία τιμολογιακή πολιτική με αυξήσεις τιμών. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση είναι 5% έως 10% για συμβόλαια ημιδιατροφής και 10% έως 15% για τα συμβόλαια All Inclusive. “Θα ήθελα να επισημάνω  ότι το σύστημα  All inclusive, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις ως πρόγραμμα διακοπών, λόγω του αυξημένου κόστους παροχής υπηρεσιών και πρώτων υλών, και δύσκολα θα μπορέσει να το απορροφήσει ο επισκέπτης” ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου.

Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, θα γίνει αίτηση προς την κεντρική διοίκηση, για την μείωσή τους για τους μήνες από Νοέμβριο έως Απρίλιο κατά 50% για τα εποχικά ξενοδοχεία που επιθυμούν να παρατείνουν την λειτουργία τους, ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος “και επιτέλους η κυβέρνηση να επιδοτήσει την εργασία και όχι την ανεργία” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

“Το τέλος διανυκτέρευσης, αυξάνει το κόστος του ταξιδιωτικού πακέτου, για κάθε επισκέπτη,  το οποίο δεν μπορούμε να επιδοτήσουμε με μείωση των τιμών μας. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου, θα εισπράξουν σημαντικά ποσά για το τέλος κλιματικής κρίσης. Θα πρέπει να ενημερωθούμε και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις για την απορρόφηση και τη διάθεση αυτών των χρηματικών ποσών” είπε ο κ. Παπαβασιλείου.

Μέσα από συνέδριο η δημιουργία οδικού χάρτη

“Στο πλαίσιο ενός μεγάλου συνεδρίου που προγραμματίζουμε για το τέλος της σεζόν, όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα που μακροχρόνια θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης” κατέληξε.


Με πληροφορίες από ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More