Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2014

Πρώτοι και στις διακοπές οι Έλληνες! - Του Πιτσιρίκου

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου η Ελλάδα αποκλείστηκε από την θρυλική, πανίσχυρη και ανίκητη Κόστα Ρίκα, η χώρα μας χτυπάει μια ακόμα πρωτιά, αφού, σύμφωνα με έρευνα, οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακοπές στην Ευρώπη.

Μπορεί το 73% των Ελλήνων να μην έκανε διακοπές το 2013 αλλά αυτοί που έκαναν διακοπές είχαν περισσότερες διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι από τους άλλους Ευρωπαίους, οπότε θα πρέπει να το πανηγυρίσουμε στην Ομόνοια.

Οι Έλληνες που κάνουν διακοπές εκπροσωπούν όλους τους Έλληνες –ακόμα κι αυτούς που δεν κάνουν ποτέ διακοπές-, άρα θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που έφεραν την χώρα μας στην πρώτη θέση της Ευρώπης.

Βέβαια, η έρευνα αφορά τις διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι, οπότε είναι λογικό ένας Γερμανός, που έρχεται από την Γερμανία στην Ελλάδα να κάνει πέντε διανυκτερεύσεις στην Ρόδο, πέντε στην Πάρο, πέντε στην Κρήτη και πέντε στην Αμοργό, να έχει λιγότερες διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι από έναν Έλληνα που πάει και παλουκώνεται μια εβδομάδα στην εξωτική Σαλαμίνα επειδή δεν έχει λεφτά να πάει κάπου αλλού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες έχουν μια ακόμα πρωτιά, αφού είναι αυτοί που έχουν τα λιγότερα καθημερινά έξοδα στις διακοπές τους αλλά πάλι θα υπάρξουν οι μίζεροι αριστεροί που θα πουν πως αυτό συμβαίνει επειδή οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα και κάνουν το σκατό τους παξιμάδι.

Βέβαια, το 90% των ταξιδιών των Ελλήνων είναι μέσα στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη τάση των Ελλήνων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να μην επιστρέφουν ποτέ.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΚΑ, το 75% των Ελλήνων δεν θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι του 2014 αλλά καλά να πάθουν γιατί τόσα χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους.

Φυσικά, οι Έλληνες δεν χρειάζονται διακοπές, αφού έχουν το προνόμιο να ζουν όλο τον χρόνο σε μια πανέμορφη χώρα, την οποία φέτος θα επισκεφτούν 20 εκατομμύρια τουρίστες, για να κάνουν τις διακοπές που δεν μπορούν να κάνουν οι Έλληνες.


pitsirikos 
30 Ιουν, ’14

10 επιλογές χαμόγελου, μπας και συνέλθουμε από το σοκ...

Αυτές ήταν για σήμερα, οι επιλογές χαμόγελου του rodorama-τος.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Τα «είπαν» Σαμαράς και Βενιζέλος...

Προχωράει κανονικά η «μικρή ΔΕΗ», λέει η κυβέρνηση – Ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζελο, στο Μέγαρο Μαξιμου

Από όσα διέρρευσαν, μίλησαν για «θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια», όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

Επ´ αυτού, ο Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.
Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».'

Ο Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων (για τους εργαζομένους και τους κατοίκους των περιοχών) και θα προστεθούν και άλλες.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης. Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Εκτός από το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη.

Αβραμόπουλος: Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Σε περίπτωση, που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση απ΄όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος, τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και διευκρινίζει προηγούμενες δηλώσεις του στην εφημερίδα «RealNews».

Οι διευκρινίσεις του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν ως εξής:

Ερ: Έχετε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην ανάγκη να επικρατήσει συναίνεση για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Η συνέντευξή σας όμως στη «RealNews» εδωσε αφορμή για πολύ συζήτηση σχετικά με πιθανες πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις...

Απ: Η απάντησή μου αφορούσε στο απώτερο μέλλον. Με τα σημερινά δεδομένα, η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισα χθες και το έχω πει και σε παλαιότερη συνέντευξή μου.
Στο ενδεχόμενο, όπως μου τέθηκε, δηλαδή τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, απάντησα το αυτονόητο. Ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση από όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος.

Ερ: Ωστόσο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Παπαδημούλης και Στρατούλης, αντέδρασαν...

Απ: Εγώ δεν αναφέρθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ρωτήθηκα. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Ωστόσο, η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, όπως τόνισα και στη συνέντευξή μου, επιβάλλουν συναινετική προσέγγιση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να βγει από την κρίση.



Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δικαστές στην Ελλάδα: Όλοι το σκεφτόμαστε και κανείς δεν το λέει…. - ΄Αρθρο του Χρήστου Γιαννούλη

Δεν είναι κακό, ούτε στα όρια του λαϊκισμού να λέμε δημόσια και αυτό που σκεφτόμαστε ή συζητάμε ιδιωτικά. Και μη μου πείτε ότι είναι όλοι αφελείς, κακοπροαίρετοι ή ανίδεοι. Όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό της πρόσφατες αποφάσεις των δικαστών για τα μισθολογικά και εισοδηματικά τους ζητήματα.


Και να ήθελα, μία αδιόρατη δύναμη που πηγάζει από την ιστορική διαδρομή αυτών των υποθέσεων, δεν βγάζει από το στίβο της σκέψης μου, τους μουλωχτούς της ιστορίας που δεν είναι άλλοι από το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας.

Στα μισθολογικά ζητήματα οι έλληνες βουλευτές που κατ επάγγελμα ασκούν το βιοποριστικό δρόμο του εκπροσώπου, αποδέχονταν ή και υποκινούσαν την πρακτική του Βασιλικού που ποτίζεται παραλλήλως με τις γλάστρες.

Λοιπόν, ΝΑΙ, σε μία χώρα που έχει καταλυθεί έργω και λόγο το κράτος δικαίου, οι αποφάσεις των δικαστών για την μισθολογική τους αποκατάσταση, ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Για δύο σημαντικούς λόγους:

Ο Πρώτος και ίσως ο πιο σημαντικός, είναι ότι και με ανοχή των ιδίων των δικαστών, η απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί τον πιο εφιαλτικό πυλώνα της δημοκρατίας και του πολιτεύματος. Από τις τρείς εξουσίες, όσα και αν καταλογίζουμε στην νομοθετική και την εκτελεστική, η δικαστική είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Θα έπρεπε να έχουν συναίσθηση και οι ίδιοι οι δικαστές όταν απευθύνονται στην κοινωνία μέσω τέτοιων αποφάσεων, για το τι είδους δικαιοσύνη απολαμβάνουν οι πολίτες αυτής της χώρας. Ζητούν την οικονομική τους αποκατάσταση για να θωρακιστούν και ηθικά, την ίδια ώρα που τα ελληνικά δικαστήρια λειτουργούν στα όρια της αρνησιδικίας.

Σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων του 2013 για τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης στην ΕΕ, στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελλάδα έρχεται 98η ανάμεσα σε 144 χώρες παγκοσμίως όσον αφορά την αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, η Ελλάδα κατατάσσεται 24η στην ΕΕ όσον αφορά την αντίληψη περί «ανεξαρτησίας» των δικαστικών συστημάτων και ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

Σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων που δημοσιεύει η Επιτροπή, το 2013 ο χρόνος εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των ποινικών υποθέσεων, ήταν κατά μέσο όρο 510 ημέρες.

Σε ότι αφορά το σύνολο των δικαστικών υποθέσεων, ο χρόνος εκδίκασής τους στην Ελλάδα ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε περίπου 190 ημέρες.

Πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι δείκτες βελτιώθηκαν το 2014;

Έχουν ευθύνες οι ίδιοι οι δικαστές για αυτή την κατάσταση; Η αποτελεί μόνο ευθύνης της κεντρικής εξουσίας και του νομοθετικού σώματος της Βουλής που δεν έχει την πολιτική βούληση; Μα φυσικά και έχουν. Είναι κοινό μυστικό, από αυτά που όλοι τα ξέρουν, τα καταλαβαίνουν, τα υποστηρίζουν αλλά δημοσίως κάνουν σα να μην συμβαίνει τίποτε. Υπήρχαν και υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, όσο οι επιλογές των ανωτάτων δικαστών αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης.

Και ο δεύτερος λόγος, είναι ότι η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δυστυχώς δεν εξέπληξε ευχάριστα τα εκατομμύρια των πολιτών που έζησαν και ζούνε την βαρβαρότητα και τον παραλογισμό. Δεν στήριξαν τους εκατομμύρια κακοπληρωμένους εργαζόμενους που στοιβάζονται στις άθλιες αίθουσες των δικαστηρίων για να βλέπουν πλούσιους επιχειρηματίες σε πτωχευμένες επιχειρήσεις που μέσω της αρνησιδικίας γλεντούν στην υγεία των κορόιδων. Δεν αποτέλεσαν ανάχωμα ούτε κατ ελάχιστο όπως έπραξαν ευρωπαίοι συνάδελφοι τους, στην αυθαιρεσία των νομοθετών της βουλής. Υπηρετώντας ένα σύστημα που κατ ουσία δεν αποδίδει δικαιοσύνη αλλά παρέχει χρόνο στην ανομία, δεν μπορείς να υποκρίνεσαι τον αδέκαστο.

Και όταν ξαφνικά από εκατοντάδες περιπτώσεις ληστρικής επιδρομής σε ζωές, στην κοινωνική συνοχή, σε δικαιώματα και κοινωνικά προαπαιτούμενα, η μόνη αδικία που με ταχύτατους ρυθμούς επιχειρείται να αποκατασταθεί είναι μόνο η μισθολογική κατάσταση των δικαστών, με απόφαση που λαμβάνουν οι ίδιοι, ΝΑΙ πρόκειται για πρόκληση.

Και ας σταματήσουμε τον ακραίο καθωσπρεπισμό περί ιερών αγελάδων της θεσμικής υπόστασης της δημοκρατίας και της θέσης των ελλήνων δικαστών. Αν ήθελαν ή αν θέλουν μπορούν να κατακτήσουν το κύρος που θα τους επέτρεπε να έχουν σύμμαχο τους και την κοινωνία, εκτός της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών τους οποίους έχουν βγάλει πολλές φορές από πολύ δύσκολη θέση.


Χρήστος Γιαννούλης
Από  το : tvxs.gr

Τέτοιες επενδύσεις τάζει η κυβέρνηση

30.000.000 μετρητά στην εταιρεία Ανεμος της Ελλακτωρ (Μπόμπολας-Καλλιτσάντσης) για 15 θέσεις εργασίας!
 

Εάν οι ρευστότητα και οι επενδύσεις ήταν λόγια, τότε δεν θα υπήρχαν άνεργοι. Θα γίνονταν επενδύσεις με λεφτά ή χωρίς λεφτά και όλοι θα είχαμε δουλειά και καλοπληρωμένη. Δυστυχώς, οι επενδύσεις και η ρευστότητα είναι κάτι ακόμα χειρότερο. Είναι αέρας. Μετά τις «τεράστιες» επενδύσεις 400.000.000 ευρώ που με κρατική επιχορήγηση 100.000.000 ευρώ δημιουργούν επτά (7) νέες θέσεις εργασίας (!) για αιολικά πάρκα και εγκρίθηκαν fast track την προηγούμενη εβδομάδα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, άλλη μία εταιρεία ετοιμάζεται να πάρει αρκετά εκατομμύρια χωρίς επί της ουσίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Διαβάστε με προσοχή. Εδώ και αρκετούς μήνες περιμένουμε με αγωνία την πρώτη εταιρεία που θα μπει στο Χρηματιστήριο (στην βασική αγορά) μετά από πέντε χρόνια. Πρόκειται για την εταιρεία Ανεμος, θυγατρική της Ελλάκτωρ (συμφερόντων Μπόμπολα, Καλλιτσάντση), που δραστηριοποιείται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ολοι οι παράγοντες της αγοράς μιλάνε με τα πιο θερμά λόγια για την πρώτη εισαγωγή μετά από πέντε χρόνια. Οχι, κύριοι. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε διότι τέτοιες εισαγωγές, όπως οι παραπάνω επενδύσεις δεν δίνουν καμία προοπτική στο όνειρο να αλλάξει η Ελλάδα. Ολες αυτές πρόκειται για δραστηριότητες, τις οποίες χρηματοδοτεί χωρίς να το θέλει ο έλληνας φορολογούμενος. Το κράτος του επιβάλει με το «ετσι θέλω» χρεώσεις για χρηματοδότηση των ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αλλοι το λένε «χαράτσι», άλλοι «νταβατζιλίκι».

Πριν προχωρήσω στο θέμα αξίζει να ειπωθεί ότι η εισαγωγή της Ανεμος στο Χρηματιστήριο γίνεται λόγω βελτίωσης των τιμών των μετοχών. Η αξία της εταιρείας μεγαλώνει και μπορεί να πάρει περισσότερα λεφτά από το λεγόμενο «ευρύ επενδυτικό κοινό», δηλαδή από εσάς και από εμάς. Συνήθως μόνο όταν ανεβαίνουν οι τιμές των μετοχών οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών πουλάνε δικές τους μετοχές στο ευρύ επενδυτικό κοινό ή κομμάτι της εταιρείας τους μέσω έκδοσης νέων μετοχών. Αυτός είναι ο κανόνας που φυσικά έχει κάποιες εξαιρέσεις.

Ετσι, με την βελτίωση των αποτιμήσεων, η εταιρεία εισέρχεται στο Χρηματιστήριο διεκδικώντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το premarketing που έχει γίνει (δηλαδή την διαδικασία ενημέρωσης αναλυτών και επενδυτών για την τιμή που θα μπορούσε να πιάσει η εταιρεία) η εταιρεία προσδοκά να πάρει αντίστοιχη αποτίμηση με αυτή που παίρνουν άλλες ομοειδείς εταιρείες στο εξωτερικό ή άλλων παρόμοιων συναλλαγών που γίνονται στο εξωτερικό. Να εισέλθει δηλαδή με πλήρη αποτίμηση. Αυτό μεταφράζεται σε άντληση περίπου 30.000.000 ευρώ, ποσό που είναι τεράστιο σε σχέση με τα καθαρά κέρδη της αλλά κυρίως με τα κεφάλαια που έχουν καταθέσει οι μέτοχοι από την ίδρυση της.

Το χειρότερο όλων δεν είναι ότι ο τζίρος αυτής της εταιρείας (38.000.000 ευρώ) και άλλων ομοειδών προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους πολίτες, χωρίς μάλιστα την θέλησή μας, αφού μας χρεώνουν όπως γράφω παραπάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ επιπλέον ποσά για ΑΠΕ. Ούτε το ότι βασίζεται σε κρατικές επιδοτήσεις και δανεικά κεφάλαια από τις τράπεζες.

Το χειρότερο είναι ότι δεν προσφέρει θέσεις εργασίας. Αυτή λοιπόν η εταιρεία που στο Χρηματιστήριο θα αξίζει άνω των 100.000.000 ευρώ έχει προσωπικό μόλις 15 εργαζομένων. Διαβάζουμε προσεκτικά στο προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα), το οποίο συντάσσεται για τις ανάγκες της εισαγωγής τη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξέλιξη προσωπικού: το 2011 το σύνολο του απασχολούμενου προσωπικού ήταν 24 άτομα, το 2012 υποχώρησε στα 17, το 2013 υποχώρησε στα 15 και περέμεινε στα 15 άτομα στις αρχές του 2014.

Οπως εξηγεί μάλιστα στο ενημερωτικό «σταδιακή μείωση του προσωπικού από 24 άτομα την 31.12.2011 σε 15 την 31.12.2013 και την 31.3.2014 έχει κύριο γνώμονα τη μείωση των λειτουργικών δαπανών!!! Το ότι ο γενικός δ/ντής Θ. Σιετής και ο Αν. Καλλιτσάντσης λαμβάνουν 255.000 ευρώ και 155.000 ευρώ αντίστοιχα προφανώς δεν εντάσσεται στο κόψιμο λειτουργκών δαπανών.

Για την ιστορία, ανάδοχος είναι η Εθνική Τράπεζα στην οποία η Ανεμος χρωστάει 83.000.000 ευρώ, σε σύνολο δανείων 137.000.000 και η Γενική Τράπεζα.

Αυτά δεν είναι επενδύσεις. Είναι κάτι άλλο και δυστυχώς εξελίσσεται το ίδιο μοντέλο στην χρεοκοπημένη Ελλάδα από τους ίδιους ανθρώπους. Πολλά λεφτά για λίγους από την τσέπη των πολλών.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
Αρθρο Χρ. Ιωάνννου, δημοσιεύτηκε στην «κυριακάτικη δημοκρατία»
ThePressProject.gr

Βενιζέλος : «Η χώρα δεν πάει σε εκλογές!»...

«Η χώρα δεν πάει σε εκλογές, βγήκε "όρθια" και "αλώβητη" από τις εκλογές», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν δεν προκύψει αυτοδυναμία κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, για τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του εθνικού συνταγματικού τόξου είναι να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, να επιβεβαιωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο μετά το "κούρεμα" και ιδίως την αναδιάρθρωση του 2012, εφόσον γίνουν οι παραμετρικές αλλαγές που, λίγο ή πολύ, θεωρούνται αυτονόητες, και τις έχει παρουσιάσει κατ' επανάληψη ο ίδιος ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, αναφερόμενος στις λήξεις και τα επιτόκια ομολόγων ή στην παράταση συνολικά της αποπληρωμής», υποστήριξε.

«Εφόσον μετρήσει κανείς το χρέος σωστά, δηλαδή υπό όρους καθαρής παρούσης αξίας, το ελληνικό χρέος είναι μικρότερο και πιο βιώσιμο πολλών βασικών ευρωπαϊκών χωρών», σημείωσε. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τους κανόνες της Eurostat, που εκείνη πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος και το χρέος κάθε κράτους- μέλους».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία... Περάσαμε στον "συνεργατικό" κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες».

Ο Αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε το 2012 υπέρ της συνεργασίας όλων των δυνάμεων που «πιστεύουν στην Ευρώπη και είναι υπεύθυνες» αλλά σημείωσε ότι «η πρότασή μας απερρίφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτεται συνεχώς. «Εμείς έχουμε καθαρό λόγο και καθαρή θέση» τόνισε.

πηγή : koutipandoras

Να αναβαθμιστεί και η ΑΣΤΕΡ μαζί με την ΑΣΤΕ Αγ.Νικολάου Κρήτης - Έντονη αντίδραση και παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα για το άρθρο 22 του νέου ν/σ για τον τουρισμό

Την παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, προς την Υπουργό Τουρισμού, κα... Ολγα Κεφαλογιάννη, προκάλεσε το άρθρο 22 του νομοσχεδίου για τον τουρισμό, που κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 22 για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου Κρήτης (ΑΣΤΕΑΝ) μετονομάζεται σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για την ΑΣΤΕΡ.
 

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να ισχύσει ανάλογη θεσμική αναβάθμιση και για την ΑΣΤΕΡ, ζητώντας να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλο το Αιγαίο.
 

Στην παρέμβασή του προς την κα. Κεφαλογιάννη, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:



Αξιότιμη Κυρία
Όλγα Κεφαλογιάννη,
Υπουργό Τουρισμού

Κυρία Υπουργέ,

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή 27.6 στη Βουλή, στο άρθρο 22 παρ. 1, που σχετίζεται με θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, προβλέπεται η μετονομασία της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης.
 

Η θεσμική και λειτουργική αυτή αναβάθμιση εξαιρεί την ΑΣΤΕΡ.
 

Η Ρόδος, το νησί του Αιγαίου που έχει ταυτιστεί, όσο κανένα άλλο με την τουριστική ανάπτυξη, δικαιούται να διεκδικεί ανάλογη και αντίστοιχη αναβάθμιση για την ΑΣΤΕΡ.
 

Ιδιαίτερα, όταν έχει βιώσει έντονο το συναίσθημα της αδικίας από την επιλογή της Πολιτείας να δημιουργήσει πανεπιστημιακές σχολές για τον τουρισμό στη Χίο και στον Πειραιά.
 

Θεωρώ ότι θα πρέπει, στο υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, και σε ό, τι αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο να συμπεριληφθεί η ανάλογη και αντίστοιχη θεσμική αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ, που πρέπει να μετεξελιχθεί στον κεντρικό πυλώνα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλο το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες.
 

Η ΑΣΤΕΡ έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, ιστορία και προσφορά από την ΑΣΤΕΑΝ. Έχει συμβάλλει στην άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στα τουριστικά επαγγέλματα.
 

Εκτιμώ ότι θα αντιληφθείτε την αναγκαιότητα της, θεσμικής και λειτουργικής της, αναβάθμισης.
 

Με την ευκαιρία σας καταθέτω και τις ακόλουθες προτάσεις για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης:
 

- Η ισοτιμία των πτυχίων που χορηγούν οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, όπως η ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΑΝ, με αυτά των ΤΕΙ.
 
- Η δυνατότητα στους αποφοίτους αυτών των σχολών να εντάσσονται σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.
 
- Η αναβάθμιση, επικαιροποίηση και μετεξέλιξη των προγραμμάτων σπουδών που πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.
 
- Η δημιουργία ενός νέου οργανωτικού και θεσμικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα σε σχολές, όπως η ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΑΝ, να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους, αποκομίζοντας έσοδα.
 
- Η φοίτηση σε αυτές τις σχολές, αλλοδαπών φοιτητών με αντίστοιχη καταβολή διδάκτρων. Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο.

Η ήττα φέρνει αστάθεια στη ΝΔ - Ανάλυση του Tvxs

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, ήταν ένα δυσάρεστο ξάφνιασμα για το Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο ισχύει και για τη σύμφωνη γνώμη που εξέφρασε η βουλευτής Α' Αθήνας Φωτεινή Πιπιλή. Το επιτελείο του πρωθυπουργού απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, η γραμμή που δόθηκε ήταν να πέσει το θέμα, αλλά στο παρασκήνιο η κουβέντα ζωηρεύει.
 
Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, ήταν ένα δυσάρεστο ξάφνιασμα για το Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο ισχύει και για τη σύμφωνη γνώμη που εξέφρασε η βουλευτής Α' Αθήνας Φωτεινή Πιπιλή. Το επιτελείο του πρωθυπουργού απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, η γραμμή που δόθηκε ήταν να πέσει το θέμα, αλλά στο παρασκήνιο η κουβέντα ζωηρεύει.

Η τελευταία παρέμβασή του είναι προφανές ότι ενοχλεί και το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού το σενάριο μεγάλου συνασπισμού και η κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων δεν περιλαμβάνει τις σημερινές ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στη Συγγρού, άλλωστε, παρόλο που αποφεύγουν να εκπέμπουν δυσφορία, ακόμη δεν έχουν χωνέψει το μήνυμα Καραμανλή ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός με τον τρόπο αυτό αφαιρεί τη δυνατότητα της ΝΔ να προσελκύσει ψήφους των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από τη δεξιά για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 ψήφων που απαιτείται για την εκλογή ΠτΔ. Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει τη ΝΔ του Σαμαρά από τη ΝΔ του Καραμανλή. Είναι επίσης γνωστό ότι καραμανλικά στελέχη έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους η εκ προοιμίου απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εκλογή ΠτΔ θεωρείται ως βαριά πολιτική απόφαση.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις σχέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, σηκώνονται φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ που προκρίνουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Και στο πλαίσιο αυτό η τελευταία παρέμβαση Αβραμόπουλου δεν αποτελεί παρέμβαση ρουτίνας.

Στη συνέντευξή του στην Realnews ο υπουργός Άμυνας απάντησε ως εξής στη σχετική ερώτηση:
«Μέσα στην προοπτική αυτή, και εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδος. Κανένας δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι η κυβερνητική σταθερότητα.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ενηλικιώνεται:

«Η ΝΔ διαχρονικά, επειδή είναι κυρίαρχη ιδεολογική παράταξη, μην ξεχνάτε, όταν υπήρξε ανάγκη, συνεργάστηκε με το ΚΚΕ. Επίσης, παρά το βάρος, συνεργαστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια λογική προσέγγισης στην κατεύθυνση η χώρα να πάει καλά».

Αρνητικός στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι δεν θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο πιθανό και εξήγησε ότι «θα έχουν μείνει δύο κόμματα στη Βουλή; Τα δυο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ τους όσο και καλή διάθεση και να έχεις, που δεν νομίζω ότι υπάρχει... Με το ΠΑΣΟΚ είχαμε σύγκλιση σε μεγάλα ζητήματα». Ασκώντας κριτική στην πολιτική συμμαχιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ονόματα και διευθύνσεις μόνο για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν ακουω καθαρή θέση συνεργασιών».

Το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού με τη συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο είναι αυτό που υποστηρίζουν εταίροι και πιστωτές πιστεύοντας ότι μόνο με πολιτική συναίνεση μπορεί να υπάρξει ελληνική έξοδος από την κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, είχε αφήσει εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπο την προϋπόθεση αλλαγής ηγεσίας και πολιτικής: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».

Στη συνέχεια η Κουμουνδούρου έκλεισε κατηγορηματικά τη σεναριολογία που πυροδοτήθηκε λέγοντας ότι αυτή συζήτηση είναι προϊόν πολιτικής απελπισίας των συγκυβερνώντων κομμάτων.


Από το : vxs.gr

Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον..* - Του Κώστα Μαντατοφόρου



     *..τίποτα καινούργιο δεν συμβαίνει. Όλα τα έχουμε ξαναδεί!

     Ο καθένας μόνος του και ένας-ένας δεν θα καταφέρουμε τίποτα.
     Τώρα που η επίθεση τους θα ενταθεί,
     ..τώρα που οι απάτριδες κυβερνήτες σκοπεύουν να δώσουν το αίμα, το δικό μας αίμα που έχουν τάξει ότι θα δώσουν στους τοκογλύφους,
     ..τώρα είναι η ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί!

     Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε με τον διπλανό μας σε όλα. Ούτε καν σε πολλά ή λίγα. Σε δυό-τρία βασικά αν συμφωνούμε, αρκεί!
     Δεν χρειάζεται σχεδόν ούτε καν να συμπαθούμε ο ένας τον άλλον! Ας αγαπάμε την πατρίδα και τα παιδιά μας, κι αυτό φτάνει.

     Όλα αυτά έχουν συμβεί δεκάδες φορές. Με άλλο τρόπο, με άλλο πρόσωπο. Και κάθε φορά η λύση ήταν μία: γενικός ξεσηκωμός.
     Πάντα υπήρξε η απογοήτευση πως τίποτα δεν κινείται, κανείς δεν αντιδρά,
     ..κι όμως πάντα βρισκόταν ο ''τρελός'', ή η  ''κακιά στιγμή''  που θα ξεσήκωνε, ή μάλλον θα έβαζε την φωτιά στο φυτίλι της εξέγερσης.

     Ας μη μας φοβίζουν οι λέξεις. Ούτε οι έννοιες που αυτές φέρνουν.
     Πόσο πιό κακό υπάρχει στην λέξη ''εξέγερση'', απ' όσο στην λέξη ''προδοσία'', ''τυραννία'', ''λεηλασία'';
     Ποιός πρέπει να ντρέπεται και να φοβάται; Αυτοί ή εμείς;

      Ποιός όμως κινδυνεύει να χάσει την ζωή του, το μέλλον των παιδιών του, κόπους και θυσίες και εργασία και βιός και υγεία;
     Εμείς, που στο χέρι μας είναι να διώξουμε τους προδότες, να ξανακερδίσουμε την ζωή που θέλουν να μας στερήσουν.

     Τώρα όμως! Πριν ματώσουμε περισσότερο!..
     Άλλη μιά επανάσταση δεν θάναι κάτι καινούργιο.
     Θάναι όμως μιά λύση..
     Ίσως όχι η ιδανική, αλλά αυτή που αυτοί μας έχουν αφήσει!..

     



Με κατεπείγοντα προαπαιτούμενα υποδέχεται η κυβέρνηση την τρόικα

Με την κατεπείγουσα ψήφιση των 6 προαπαιτούμενων για την πρώτη υποδόση του 1 δις ευρώ σε ένα νομοσχέδιο "σκούπα" σκοπεύει να υποδεχθεί η κυβέρνηση την τρόικα στις 7 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στην Βουλή θα συζητηθεί μια ημέρα στην αρμόδια Επιτροπή και την επόμενη θα περάσει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Το νομοσχέδιο που θα κληθεί να ψηφίσει το θερινό τμήμα της Βουλής θα αφορά σε πρώτη φάση την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» θα προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα. Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς και των δασών.

Σημειώνεται ότι καθώς στα θερινά τμήματα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών που είτε δηλώνουν κώλυμα, είτε διαφωνούν με κάποιες ρυθμίσεις, ο κυβερνητικός συνασπισμός θεωρεί ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις του προς την τρόικα. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα απασχολήσουν ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς Δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 159 δισ. ευρώ ή 87% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα χρέη είναι απόρροια της συρρίκνωσης της οικονομίας και χωρίς καμία παρέμβαση θεωρείται ανέφικτο να αποπληρωθούν οι συγκεκριμένες οφειλές σε ορατό χρονικό ορίζοντα, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει επιστροφή της οικονομίας σε ταχεία ανάπτυξη και θεαματική βελτίωση των εισοδημάτων.


πηγή :  tvxs.gr

Θα γίνουμε ένα τεράστιο ξενοδοχείο: Άδειες εξπρές για τουριστικά καταλύματα

Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο σχέδιο νόμου. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις για παρατυπίες.  

Διαδικασίες - εξπρές για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια.

Όπως δημοσιεύει το "Έθνος", μέσα σε 50 ημέρες -και με διαδικασίες-εξπρές- θα παίρνουν πλέον το ειδικό σήμα λειτουργίας τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ακόμα και στα ΚΕΠ.


Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες, που βρίσκονται μέσα σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια, ενώ -με τα μέχρι τώρα ισχύοντα- για να προχωρήσει η πώληση έπρεπε να ολοκληρωθεί η μονάδα και να έχει και σήμα λειτουργίας.

Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τίτλο: "Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις".

Το σχέδιο νόμου φέρνει 10 μεγάλες αλλαγές στις αδειοδοτήσεις, δίνει φορολογικά κίνητρα σε όσους αναλάβουν ρόλο χορηγού για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού, "προστατεύει τα μικρά νησιά από τα κότερα.

Ειδικότερα, αρμόδια αρχή για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι το υπ. Τουρισμού.

Η κατάταξη του καταλύματος, με βάση τα "αστέρια" για τα ξενοδοχεία και τα "κλειδιά" για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, γίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, η αρμόδια υπηρεσία τουρισμού είναι υποχρεωμένη να εξετάσει τον φάκελο και να χορηγήσει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας εντός 50 ημερών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών, αφού ο πλήρης φάκελος θα μπορεί να κατατίθεται ακόμα και στα ΚΕΠ.

Τα ξενοδοχεία θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες αστέρων και προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα επανακαθοριστούν και οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο τρόπος και η διαδικασία κατάταξής τους, τα βαθμολογικά κριτήρια και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων θα κατατάσσονται σε κατηγορίες "κλειδιών". Ο υπ. Τουρισμού θα καθορίζει με απόφασή του τον αριθμό κλειδιών, τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων/διαμερισμάτων, τον τρόπο και τη διαδικασία κατάταξής τους, τα βαθμολογούμενα κριτήρια και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα είναι ο αρμόδιος φορέας που θα αναλάβει την ευθύνη κατάταξης των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων σε κατηγορίες.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες τουρισμού μπορούν ανά πάσα ώρα να διενεργούν ελέγχους για το αν η κατάταξη των καταλυμάτων έγινε σύμφωνα με τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές τους.

Αν διαπιστωθεί ότι κατετάγησαν υψηλότερα απ' ότι έπρεπε, θα τους αφαιρείται το σήμα.

Αν δεν διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας, προβλέπονται κυρώσεις με πρόστιμα 1.000 ευρώ μέχρι και σφράγιση της επιχείρησης.

Το προνόμιο να δημιουργούν εξέδρες για πρόσδεση σκαφών ή τη διευκόλυνση των λουομένων θα έχουν όχι μόνο τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών, αλλά και τα μικρότερα.


 Από : news247.gr - Πηγή: "Έθνος"

Οι θεοί της Κόστα Ρίκα - Του Χριστόφορου Κάσδαγλη

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κανείς δεν θυμόταν ότι στο 54΄ ο Τοροσίδης ακούμπησε με το χέρι την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή του Καρνέζη και ο διαιτητής παρέβλεψε το αδιαμφισβήτητο πέναλτι υπέρ της αντίπαλης ομάδας, που ήδη νικούσε 1-0.
 
Όλοι θυμόμασταν μόνο τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε να βρεθεί η Ελλάδα στο κλαμπ των οκτώ καλύτερων ομάδων του κόσμου. Την ασφυκτική υπεροχή της εθνικής από τη στιγμή που βρέθηκε με παίκτη παραπάνω. Τις ατυχείς φάσεις-καρμπόν του Σαλπιγγίδη και του Μήτρογλου, τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τις άκαρπες, αν και πιεστικές, προσπάθειες στα τριάντα λεπτά της παράτασης.

Μισή ώρα μετά τον αγώνα στην Ελλάδα κανείς δεν πανηγύριζε, κανείς δεν περπατούσε στους δρόμους, πάνω από τις πόλεις και τα χωριά είχε πέσει πέπλο μελαγχολίας. Έμοιαζε σαν η χώρα να ξαναγύρισε απότομα στη δημοσιονομική κρίση και στην ανέχεια – εκεί απ’ όπου είχε υπερυψωθεί για λίγο, σαν τους πιτσιρικάδες του Ρίο Ντε Τζανέιρο στα διαφημιστικά σποτ του Μουντιάλ, που εμφανίζουν τις φαβέλες σαν απαστράπτον φολκλόρ, κομμάτι ενός αιώνιου καρναβαλιού που δεν θα τελειώσει ποτέ. Λες και αν η Βραζιλία σηκώσει το κύπελλο θα εξαφανιστεί η φτώχεια για πάντα, λες και αν το πάρει η Αργεντινή θα διαγραφεί το χρέος της, κι αν η Ελλάδα είχε προχωρήσει ένα δυο γύρους θα είχε γίνει πραγματικότητα το κυβερνητικό success story.

Δεν είμαι εθνομηδενιστής, πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Κι εμένα με συγκινεί η εθνική ομάδα, το πάθος του Γιώργου Καραγκούνη, οι διεισδύσεις του ελληνοποιημένου Χοσέ Χολέμπας, το αφυπνισμένο μπρίο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, η αρχοντική τεχνική και το κρύο αίμα του Γιώργου Σαμαρά.

Μονάχα που χρειάστηκε να πάω στα 56 για να δω την εθνική ομάδα να διακρίνεται σ’ ένα Μουντιάλ. Σαράντα τέσσερα χρόνια από το απίστευτο καλοκαίρι του 1970, όταν για πρώτη φορά παρακολουθήσαμε έκθαμβοι σε ασπρόμαυρες τηλεοράσεις την εθνική Βραζιλίας να ξεδιπλώνει το ταλέντο της στα γήπεδα του Μεξικού, εκείνη τη μαγική πεντάδα, Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Ριβελίνο, Τοστάο και Ζέρσον, «γιατί να μη θυμάσαι έτσι και τα ποτάμια στη Γεωγραφία;», έλεγε η μάνα μου, αλλά σιγά μη θυμόμουν τα ποτάμια, τους παίκτες θυμόμουν, όπως τους θυμάμαι ακόμα, και δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να είναι και η δική μας εθνική ανάμεσά τους αν και είχε αγγίξει τότε το θαύμα, ενώ στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν δεν το άγγιξε ξανά ποτέ, ώσπου ήρθε εκείνο το εθνικό τραύμα στο Μουντιάλ του ’94, στις ΗΠΑ, όπου θα ’λεγες ίσως ότι καλύτερα να μην είχαμε πάει ποτέ.

Χρειάστηκε να πάω στα 56 για να δω την Εθνική ομάδα να φτάνει στα πέναλτι σε αγώνα Μουντιάλ, και σκέφτομαι ότι ίσως και να μην την ξαναδώ ποτέ, ενώ ο γιος μου, στα 15 του, έχει προλάβει ήδη δύο Μουντιάλ και δύο ευρωπαϊκά, εξ ων το ένα το καλύτερο, και δεν το χωράει εύκολα το μυαλό του ότι μπορεί και να χάσουμε από την Κόστα Ρίκα, και μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Όλ’ αυτά δεν τα γράφω επειδή εζήλωσα την δόξα αθλητικογράφου και θέλω να αναλύσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα. Πολύ περισσότερο δεν τα γράφω προσπαθώντας να διευθετήσω τη σχέση του Θεού των Ελλήνων με την μπάλα, λες και οι Κοσταρικανοί και οι Ιβοριανοί δεν έχουν τους δικούς τους θεούς για να τους υποστηρίξουν, ή οι δικοί τους θεοί κάνουν πίσω όταν βρίσκουν στο διάβα της τους δικούς μας. Ούτε θέλω να βγάλω συμπεράσματα σε σχέση με τη φυλή και την ψυχή των Κοσταρικανών, που με το πάθος τους τα καταφέρνουν πάντα στο τελευταίο πέναλτι ή στο τελευταίο λεπτό, παρότι τους αδικούν θεοί και δαίμονες. Των Κοσταρικανών είπα; Μα, αυτά νόμιζα πως ισχύουν μονάχα για την ελληνική φυλή και για την ελληνική ψυχή…

Τέλος πάντων, όλ’ αυτά τα γράφω για έναν και μόνο λόγο. Να, μετά από τέτοια ήττα, άλλος βλαστημάει, άλλος σπάει αντικείμενα, άλλος δέρνει τη γυναίκα του, άλλος πέφτει για ύπνο απελπισμένος κι άλλος στριφογυρνάει στο κρεβάτι του άγρυπνος όλη νύχτα. Κι εγώ δεν έχω άλλον τρόπο να πενθήσω για την ήττα παρά μόνο να κάτσω και να τα γράψω. Κι ίσως έτσι να δώσω την ευκαιρία και σε κάποιον άλλο να χαμογελάσει ή να παρηγορηθεί κατά κάποιον τρόπο ή, έστω, να κάτσει να σκεφτεί λιγάκι, να αναλογιστεί πώς το πετάρισμα μιας πεταλούδας στο Ρεσίφε της Βραζιλίας ασκεί τεκτονικές επιδράσεις, τόσο στην Κοσταρίκα όσο και στη μακρινή Ελλάδα…
 
 
Χριστόφορος Κάσδαγλης
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο Θεός είναι Κοσταρικανός


Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα αλλά οι παίκτες μας θα επιστρέψουν στη Μύκονο με ψηλά το κεφάλι. Η Ελλάδα αποκλείστηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι που είναι ρώσικη ρουλέτα αλλά έγινε χωρίς περίστροφα και σφαίρες, οπότε θα πρέπει να επαναληφθεί.

Ο διαιτητής απέβαλε έναν παίκτη της Κόστα Ρίκα και την άφησε με δέκα παίκτες, αλλά ο Φερνάντο Σάντος τήρησε το fair play και έβαλε στον αγώνα τον Μήτρογλου και τον Γκέκα, οπότε εμείς παίζαμε με εννέα παίκτες.

Η Κόστα Ρίκα προηγήθηκε με μια ύπουλη αντεπίθεση αλλά η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 91΄ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε γιατί πρόκειται να παντρευτεί στις 5 Ιουλίου, οπότε νόμισε πως θα κατάφερνε να αποφύγει τον γάμο.

Αλλά ο Φάνης Γκέκας –που είναι ξάδερφος της νύφης- έχασε επίτηδες το πέναλτι, για να παντρευτεί ο Παπασταθόπουλος, να νοικοκυρευτεί και να πάψει να γυρνάει σαν ρεμάλι με την μία και με την άλλη.

Η εθνική ομάδα ήταν το αφεντικό του αγώνα, οπότε καλύτερα που νίκησε η Κόστα Ρίκα γιατί θα πρέπει κάποτε να νικήσουν οι σκλάβοι και να πάψουν να υπάρχουν αφεντικά.

Οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την εθνική ομάδα, οπότε να αφήσετε τις μαλακίες και να πάτε όλοι να συμπληρώσετε τις φορολογικές σας δηλώσεις .

Πάντως, το γεγονός πως ομάδες σαν την Ελλάδα και την Κόστα Ρίκα φτάνουν στις 16 και τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου αποδεικνύει περίτρανα πως το ποδόσφαιρο πάει κατά διαόλου και είναι θέμα χρόνου να εξαφανιστεί.


Tώρα όλοι περιμένουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, οπότε έχουμε πια έναν στόχο στη ζωή μας και έναν λόγο να ζούμε.



pitsirikos 
30 Ιουν, ’14

Κόστα Ρίκα-Ελλάδα 1 - 1 ( 5-3 στα ΠΕΝΑΛΤΙ ) - Βίντεο




*
Βίντεο του γκολ στο 90’ για την Εθνική μας ομάδα από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο  που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Νάβας και ισοφαρίζει σε 1-1, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

 Η Εθνική Ελλάδας έφτασε μια ανάσα από μία επική πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη. Η «γαλανόλευκη» αν και βρέθηκε να χάνει ατυχώς με 1-0 από την Κόστα Ρίκα, κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) με γκολ του Παπασταθόπουλου στο 91'. 

Η αναμέτρηση στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Μήτρογλου έχασε μοναδική ευκαιρία στο 119' για να μας στείλει απευθείας στα προημιτελικά και τελικά όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Φάνης Γκέκας αστόχησε από την άσπρη βούλα και η Κόστα Ρίκα πέρασε στους «8» του Μουντιάλ και το προσεχές Σάββατο θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε τελικά να αφήσει στον πάγκο τον Κώστα Κατσουράνη, διατηρώντας στη βασική ενδεκάδα τον Γιώργο Καραγκούνη, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης, όπως αναμενόταν άλλωστε, πήρε τη θέση του τραυματία Κονέ. Ο Καρνέζης δοκίμασε πριν το ματς, δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και επανήλθε κάτω από τα δοκάρια, ενώ άμυνα και επίθεση παρέμειναν απαράλλαχτες σε σχέση με τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, με τον Γιώργο Σαμαρά να παίζει και πάλι στην κορυφή.
 

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε μάλλον «μουδιασμένα» το παιχνίδι, αφήνοντας χώρο και κατοχή περίπου 60% στην Κόστα Ρίκα, η οποία όμως δεν... ήξερε τι να την κάνει. Συνηθισμένη να παίζει με αντεπιθέσεις, η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο δεν μπόρεσε να κινηθεί απειλητικά προς την εστία του Καρνέζη, με μοναδική εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Μπολάνιος μέσα από την περιοχή στο 7΄. Ο Τζόελ Κάμπελ, απομονωμένος στο 5-4-1 της ομάδας του και χωρίς χώρο για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητά του, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να γίνει επικίνδυνος και οι περισσότερες επιθέσεις της Κόστα Ρίκα τελείωναν άδοξα. Από την πλευρά της, η εθνική προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ του Χριστοδουλόπουλου και του Καραγκούνη, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
 

Μετά το 30ο λεπτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισορρόπησε το παιχνίδι, έκανε κάποιες προσπάθειες να επιτεθεί οργανωμένα και τελικλά έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 37΄. Ο Χολέμπας από τα αριστερά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε τον αμυντικό και έβαλε την προβολή, όμως ο Κέιλορ Νάβας έδειξε την κλάση του και με το πόδι απέκρουσε σε κόρνερ, διατηρώντας το 0-0, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.
 

Το δεύτερο μέρος άρχισε πολύ άσχημα για την εθνική που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 52΄ σε μία ανύποπτη φάση. Ο Κάμπελ άνοιξε τη μπάλα αριστερά στον Μπολάνιος, αυτός γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στο Ρουίς, ο οποίος έπιασε ένα συρτό και αδύναμο σουτ. Ούτε οι αμυντικοί, όμως, ούτε ο Καρνέζης αντέδρασαν και η μπάλα -χωρίς υπερβολή- απλά κύλησε προς τα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην Κόστα Ρίκα.
 

Ο Φερνάντο Σάντος -κι αφού πρώτα ο Αυστραλός διαιτητής δεν είδε ένα χέρι του Τοροσίδη μέσα στην περιοχή- έριξε στη μάχη τον Μήτρογλου αντί του Σάμαρη, αλλάζοντας το σύστημα της ελληνικής ομάδας σε 4-4-2. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειχνε μπλοκαρισμένο, όμως στο 66΄ ο Ντουάρτε αντίκρυσε (ορθώς) δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Χολέμπας, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Από εκεί και πέρα η εθνική, με την είσοδο και του Γκέκα, μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο, καθώς και οι Κοσταρικανοί γύρισαν σε μαζική άμυνα και έκλεισαν όλες τις διόδους προς την εστία του Κέιλορ Νάβας. Καθαρό μυαλό δεν υπήρχε στην ελληνική ομάδα, ενώ και οι «στημένες» φάσεις δεν απέφεραν κάτι ουσιαστικό.
 

Κι ενώ οι παίκτες της Κόστα Ρίκα ετοιμάζονταν για το ραντεβού των προημιτελικών με την Ολλανδία, ήρθε η ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή ο Γκέκας δοκίμασε το γυριστό σουτ, ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον προωθημένο Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία και πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της εθνικής. 

Ταυτόχρονα έστειλε και το ματς στην παράταση, αν και ο Μήτρογλου θα μπορούσε να το «τελειώσει» στο 93΄, όμως η κεφαλιά του διεθνούς επιθετικού βρήκε σε ετοιμότητα τον Νάβας.
 

Στην παράταση οι Κοσταρικανοί είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και η ελληνική ομάδα έψαχνε να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνά τους. Μία κεφαλιά του Γκέκα στο 94΄ που έφυγε άουτ και ένα κοντινό σουτ του Κατσουράνη (αντικατέστησε τον Μανιάτη) που πρόλαβε και μπλόκαρε ο Γκονζάλες ήταν τα πρώτα δείγματα, για να έρθει -και να χαθεί- μία μοναδική ευκαιρία στο 113΄, όταν η εθνική βγήκε στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ, με 5 εναντίον 2, αλλά ο Μήτρογλου καθυστέρησε και το τελικό σουτ του Χριστοδουλόπουλου από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο Νάβας. Στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε και πάλι, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
 

Στην παρθενική δοκιμασία της εθνικής Ελλάδας στη «ρώσικη ρουλέτα», μοιραίος παίκτης αποδείχθηκε ο Φάνης Γκέκας. Ο έμπειρος φορ νικήθηκε στο τέταρτο πέναλτι από τον Κέιλορ Νάβας και οι Κοσταρικανοί, οι οποίοι ήταν απόλυτα εύστοχοι, κατάφεραν με τον Ουμάνια να σκοράρει στο τελευταίο χτύπημα να πάρουν τη νίκη με 5-3 και το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η περιπέτεια της «γαλανόλευκης» στη Βραζιλία τελείωσε στο Ρεσίφε και μαζί τελείωσε το «κεφάλαιο» Φερνάντο Σάντος, αλλά και το... βιβλίο της τεράστιας προσφοράς του Γιώργου Καραγκούνη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
 
* Μετά το τέλος της παράτασης αποβλήθηκε από τον διαιτητή ο Φερνάντο Σάντος.

Η σειρά των πέναλτι:


ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Μπόρχες 1-0
1-1 Μήτρογλου
Ρουίς 2-1
2-2 Χριστοδουλόπουλος
Γκονζάλες 3-2
3-3 Χολέμπας
Κάμπελ 4-3
Aπόκρουση στον Γκέκα
Ουμάνια 5-3

Διαιτητής: Μπέντζαμιν Γουίλιαμς (Αυστραλία)

Κίτρινες: Ντουάρτε, Τεχέδα, Γρανάδος (στον πάγκο), Ρουίς, Νάβας - Σάμαρης, Μανωλάς

Κόκκινη: Ντουάρτε (66΄, 2η κίτρινη)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κρίστιαν Γκαμπόα (77΄ 2. Τζόνι Ακόστα), 4. Μάικλ Ουμάνια, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 6. Οσκαρ Ντουάρτε, 15. Ζούνιορ Ντίας, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος (83΄ 14. Ράνταλ Μπρένες), 17. Γιέλτσιν Τεχέδα (66΄ 22. Χοσέ Κουμπέρο), 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος):
1. Ορέστης Καρνέζης, 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέμπας, 2. Γιάννης Μανιάτης (78΄ 21. Κώστας Κατσουράνης), 22. Ανδρέας Σάμαρης (58΄ 9. Κώστας Μήτρογλου), 10. Γιώργος Καραγκούνης, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 69΄ 17. Φάνης Γκέκας), 7. Γιώργος Σαμαράς.

Φωτογραφίες μιας Ελλάδας που δεν υπάρχει πια...


Οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Μάνου, του μεγάλου Έλληνα δημιουργού της διασποράς, αναδεικνύουν την Ελλάδα που έχει πλέον χαθεί, την ελληνική επαρχία και τους ανθρώπους της, τη δεκαετία του 1960.

Με τις μαγικές του εικόνες ο Μάνος μας καλεί συνοδοιπόρους στα απομακρυσμένα χωριά και νησιά της Ελλάδας του ’60 όπου άνθρωποι φτωχοί και αγέρωχοι, μέσα σ’ ένα σκηνικό αγροτικής απλότητας και γαλήνης, δίνουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τους για επιβίωση προσηλωμένοι σ’ έναν τρόπο ζωής απαράλλακτο για αιώνες.
 

Στις φωτογραφίες του αποκρυσταλλώνονται εφήμερες καθημερινές στιγμές, με λιτό και αυστηρό ύφος, αλλά και με τρυφερότητα, χωρίς ρητορικά σχήματα.



Από το 1963 ο Μάνος είναι μέλος του διεθνούς πρακτορείου Magnum Photos.
 

Φωτογραφίες του συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές σημαντικών ιδρυμάτων όπως του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Καλών Τεχνών του Χιούστον, της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού, του Μουσείου Τέχνης Chrysler στο Νόρφολκ, του George Eastman House στο Ρότσεστερ, του Μουσείου Τέχνης της Ατλάντα καθώς και του Μουσείου Μπενάκη.



 Δειτε ολες τις ΦΩΤΟ του ΑΛΜΠΟΥΜ , ΕΔΩ...

Κυριακή, Ιουνίου 29, 2014

Προσοχή στο e-banking! - Νέος ιός εισβάλλει στον τραπεζικό λογαριασμό σας με ένα e-mail και τον... αδειάζει! - Πώς θα το καταλάβετε

- Το κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται "EMOTET" και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα μέσω e-mail 

- Ο ιός υποκλέπτει όλα τα στοιχεία πρόσβασης στον τραπεζικό λογαριασμό σας, αλλά και τα δεδομένα κίνησης 

- Μπορεί να παρακάμπτει ακόμα και την ασφαλή σύνδεση HTTPS 

- Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του e-banking

Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι χρήστες του e-banking, όπως προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς εμφανίστηκε ένας νέος ιός που εισβάλλει στον τραπεζικό λογαριασμό σας (Banking Malware).

Αυτό το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password, κτλ), αλλά και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων χρηστών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

 

Ο εν λόγω ιός, που ονομάστηκε ως «EMOTET», εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιο συγκεκριμένα, στον χρήστη αποστέλλεται μήνυμα (e-mail), το οποίο τον ενημερώνει για κάποια μεταφορά ποσού, που έγινε στο τραπεζικό του λογαριασμό και το οποίο περιέχει σύνδεσμο (link) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίμαχη τραπεζική μεταφορά. 


Μόλις ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο (link), που περιέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχίζει η διαδικασία εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού, εν αγνοία του χρήστη.
 

Σημειώνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει την ικανότητα να παρακάμπτει ακόμα και την ασφαλή σύνδεση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Το γεγονός αυτό, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υποκλοπή των ηλεκτρονικών στοιχείων εισόδου στο e-banking, καθώς οι χρήστες θεωρούν ότι πραγματοποιούν τις online τραπεζικές τους συναλλαγές με ασφάλεια.
 

Οι πολίτες, που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παρόμοιο περιεχόμενο καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους, ούτε να κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται σε κάθε χρήστη η επιβεβαίωση των συναλλαγών μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ορθότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
 

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χρήστης «πατήσει» τον σύνδεσμο σε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί για την πλαστότητά του, συστήνεται η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Δείτε πως ήταν η ζωή στη Μινωική Κρήτη- εντυπωσιακή αναπαράσταση του BBC (βίντεο)

To καταπληκτικό βίντεο του ΒΒC είναι απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ, «Ατλαντίδα: Το Τέλος Ενός Κόσμου η Γέννηση ενός Θρύλου».  Η εντυπωσιακή αναπαράσταση της ζωής στη Μινωική Κρήτη δείχνει πτυχές από τον πολιτισμό που άκμασε ως ναυτική δύναμη περίπου από τον 27ο αιώνα έως τον 15ο αιώνα π.Χ.

Τα ανάκτορα της Κνωσού ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. από τον Βρετανό αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς.

Τα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη περίπου πριν από 130.000 χρόνια, κατά την εποχή της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής. Τσεκούρια που βρέθηκαν, αποδίδονται στον τύπο ανθρώπου Homo erectus που εντοπίστηκε στην Αφρική.

Στην Κρήτη όμως είναι κατασκευασμένα από τοπικό χαλαζία αντί πυριτόλιθο, τέτοια τσεκούρια έχουν βρεθεί στο φαράγγι της Πρέβελης στη νότια Κρήτη.

Τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν οικισμούς στο νησί από τα τέλη της 8ης και στις αρχές της 7ης χιλιετίας π.Χ.. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια προηγμένης γεωργίας εμφανίστηκαν αργότερα το 5000 π.Χ.

Ο Μινωικός πολιτισμός θεωρείται ότι ξεκινάει με τα ανακτορικά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στην Εποχή του Χαλκού. Στο βίντεο θα δείτε επίσης πολύ καλές αναπαραστάσεις από τα Ταυροκαθάψια.

Η Δύση του Μινωικού πολιτισμού ξεκινάει με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (που μέχρι τότε λεγόταν Στρογγύλη) περίπου το 1600 π.Χ.

Τεράστια κύματα και τσουνάμι σάρωσαν τις ακτές της Κρήτης, η καταστροφή της Θήρας και του Μινωικού πολιτισμού περιγράφεται πολύ παραστατικά στο παρακάτω Βίντεο. Αποδυναμωμένες πλέον οι Μινωικές μητροπόλεις έπεσαν εύκολα αργότερα από τους εισβολείς Μυκηναίους.
πηγή : koutipandoras

«Ωσπερ λίθοι τε και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα ουδέν χρήσιμά εστιν» - Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να αποκατασταθούν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 [και όχι να αυξηθούν κ. Δάνη μου]. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος κατά το ΣτΕ.
 
Οι αποδοχές των ενστόλων πρέπει ομοίως να αποκατασταθούν. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος κατά το ΣτΕ, αφού μείωση των αποδοχών τους πλήττει καιρίως τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Αν οι ένστολοι πεινάνε, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το κράτος. Η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ύπαρξης του κράτους, έστω και υποτελούς.
 
Οι απολυμένες καθαρίστριες πρέπει να επαναπροσληφθούν κατά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος. Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι μπορούν οι καθαρίστριες να περιμένουν μέχρι εκείνος να κρίνει τον Σεπτέμβριο 2014, αν πράγματι έτσι ορίζει ο νόμος.
 
Το Δημόσιο συνεχίζει να εξοικονομεί € 209.000 μηνιαίως από την απόλυση των καθαριστριών, αφού η καθαριότητα του ΥπΟικ έχει ανατεθεί σε εργολάβο, ο οποίος απασχολεί ως επί το πλείστον αλλοδαπούς με γλοίσχρες αποδοχές. Για την ποιότητα της δουλειάς τους διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά η καθαριότητα έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί μισή αρχοντιά, οπότε και αυτή η πτυχή μάς είναι αδιάφορη. Πάντως, εξοικονομώντας € 209.000 μηνιαίως, καλύπτει το Δημόσιο μέρος των αποδοχών των δικαστικών και ενστόλων που θα πρέπει να επιστρέψει.
 
Για τις αποδοχές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων ουδέν. Ας μη μιλήσω για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τε και δημόσιου τομέα. Το ίδιο και για τους ιδιωτικούς εν ενεργεία υπαλλήλους. Για όλους αυτούς είτε δεν υπάρχει νόμος είτε υπάρχει, αλλά άλλα ορίζει.
 
Η ανεργία σταθεροποιήθηκε, ευτυχώς, στο 28% μόνον, αλλά περιμένουμε 20.000.000 τουρίστες που θα δώσουν μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία. Τα ξενοδοχεία γεμάτα από αλλοδαπούς που έρχονται από κάθε άκρη της γης με € 400 all inclusive [αεροπλάνο, διαμονή, ημιδιατροφή] για δύο εβδομάδες. 
 
Θα φάνε και μια χωριάτικη για βραδυνό, θ’ αγοράσουν και ένα souvenir και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να γίνουν οι καλλίτεροι διαφημιστές της. Άλλα 100 = € 500 ανά κεφαλή. Επόμενο είναι να καλούνται οι εποχικοί ξενοδοχειακοί υπάλληλοι να υπογράφουν ότι θα πληρωθούν τον γλοίσχρο μισθό τους με τρίμηνη καθυστέρηση. Μέχρι να πληρώσουν οι tour operators τα χρήματα που έχουν εισπράξει προ πολλού από τους τουρίστες και τα τοκίζουν.
 
Για τις ίδιες διακοπές ο Έλληνας θέλει € 800, χωρίς souvenir, τα οποία δεν έχει είτε διότι είναι άνεργος είτε διότι έχει κλείσει το μαγαζί είτε διότι κάνει αιματηρές οικονομίες, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στους φόρους που είτε έχουν επιβληθεί είτε επέρχονται, αλλά και στα στοιχειώδη της επιβίωσης, η τιμή των οποίων όλως περιέργως αυξάνει καθημερινώς.
 
Παρένθεση φιλοσοφικού περιεχομένου: νεαρός φοιτητής έπιασε δουλειά σε βενζινάδικο ως πλύστης αυτοκινήτων, για να μαζέψει χρήμα να πάει διακοπές. Για 12 ώρες δουλειάς παίρνει € 20. Πλένει 12 αυτοκίνητα ημερησίως και το αφεντικό εισπράττει € 120. Τα επί πλέον € 100 δεν είναι υπεραξία της εργασίας, αλλά απόδοση κεφαλαίου μετ’ αφαίρεση εξόδων για μίσθωμα χώρου, νερό, ηλεκτρικό, απορρυπαντικό, πατσαβούρια, γυαλιστικό. Άλλωστε, το αφεντικό-επενδυτής επιτρέπει εν τη μεγαθυμία του στον νεαρό να εισπράττει και φιλοδωρήματα. Έτσι, ο φοιτητής κονομάει € 40 την ημέρα/12 = € 3,33/ώρα, ενώ το αφεντικό που έχει κάνει ολόκληρη επένδυση μόνον € 90. 
 
Ανασφάλιστος ο μπαγάσας ο φοιτητής, αλλά τα παίρνει αφορολόγητα. Το ίδιο κι’ άλλοι 5 πλύστες. Η αλλοδαπή παραδουλεύτρα εισπράττει € 8/ώρα, επίσης χωρίς ασφάλιση και φόρο. Βλέπεις η μάνα του φοιτητή δεν τον έμαθε τον γιόκα της να σφουγγαρίζει, να ξεσκονίζει, να πλένει, να απλώνει και να σιδερώνει, ώστε να βρει μια καλή δουλειά των € 8/ώρα, όταν μεγαλώσει. Κλείνει η παρένθεση.
 
Η Εφημερίς της Κυβερνήσεως βρίθει υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες εγκρίνεται π.χ. η τάδε επένδυση ύψους € 30 εκ., εκ των οποίων τα € 10 εκ. αποτελούν επιχορήγηση υπό τον όρο ότι το δεύτερο έτος μετά την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθεί μία θέση εργασίας. Αυτό το βιολί έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον. Αν αθροισθούν όλες οι επιχορηγήσεις, παρατηρούμε ότι με € 1 δισ. κερδίζουμε 100-150 θέσεις εργασίας μετά από 4 χρόνια. Μερικές επιχορηγήσεις, μάλιστα, έχουν δοθεί με απαλλαγή του επενδυτή από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητος. Αν είναι δυνατόν να συμψηφίζονται οι οφειλές των επενδυτών σε Δημόσιο και Ταμεία με την επιχορήγηση. Ακριβώς όπως δεν συμψηφίζονται οι οφειλές του Δημοσίου για επιστροφή ΦΠΑ με τις οφειλές όλων των μη επενδυτών προς το Δημόσιο. Ισότης. ΣΗΜ: η επιχορήγηση είναι από λεφτά των μη επενδυτών φορολογουμένων, μεταξύ των οποίων και αυτός που θα καταλάβει τη μία θέση εργασίας μετά από 3-4 χρόνια.
 
Αν, λοιπόν, αναμένουμε 770.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όλο και κάτι ξέρει περισσότερο από εμάς, μπορώ να εικάσω ότι θα πρέπει με μετριοπαθείς υπολογισμούς να επιχορηγηθούν οι επενδυτές με 770.000 Χ € 5.000.000 = € 3.850.000.000.000, ήτοι € 3,85 ΤΡΙΣ. Άρα, οι επενδυτές θα επενδύσουν περί τα € 8 ΤΡΙΣ. Μιλάμε όχι απλά για την οικονομική απογείωση της χώρας, αλλά για υπεργαλαξιακή ανάπτυξη.
 
Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία τάξη:
 
Τελικά, μήπως λεφτά υπάρχουν και αδικούμε τον Γιωργάκη, όπως έχει πει και ο Δραγασάκης;
 
Ασφαλώς και υπάρχουν λεφτά. Για τους ημετέρους που δεν μας ξεχνούν, όταν πρέπει. Γι’ αυτούς που θέλουν να αγοράσουν π.χ. τη ΔΕΗ. Όπως αυτοί που αγόρασαν τον ΟΠΑΠ με δανεικά από τις τράπεζες, τις οποίες ανακεφαλαιοποίησαν όλοι οι μη επενδυτές. Αν σκεφθεί κανείς πόσα χρήματα, πόσος ιδρώτας και πόσο αίμα χρειάσθηκαν για να κτισθεί η ΔΕΗ, πόσο την ξέσκισαν οι εκάστοτε κυβερνώντες, είναι δυνατόν να πωληθεί αντί ελαχίστων δισεκατομμυρίων, ή μήπως εκατομμυρίων, αυτός ο κολοσσός; ΄Ισως αντείπει τις ότι αν κτίσω ένα παλάτι σε μια απόμακρη βουνοπλαγιά ξοδεύοντας € 1.000.000, τούτο δεν σημαίνει ότι η εμπορική αξία του παλατιού μου είναι € 1.000.000. 
 
Μπορεί να είναι και € 10.000. Σωστόν εκ πρώτης όψεως. Στον αντιλέγοντα, όμως, απαντώ με μία ερώτηση: αφού όλα γίνονται στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους προς όφελος του καταναλωτή δια της καταργήσεως των μονοπωλίων, γιατί όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν χτίζουν από μια δική τους ΔΕΗ, για να ανταγωνισθούν τη δική μας ΔΕΗ και να μας πουλάνε ρεύμα φθηνότερο από τη δική μας ΔΕΗ, ώστε να αναγκασθεί και η δική μας ΔΕΗ να κατεβάσει τις τιμές;
 
Φημολογείται ότι στα θερινά Τμήματα της Βουλής παρατηρείται το φαινόμενο να επιδιώκουν οι βουλευτές να επιλέγουν το Τμήμα, στο οποίο θα ενταχθούν, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα αναγκασθούν να ψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο που πλήττει την εκλογική τους περιφέρεια. Ας αποφασίσουν για τη Μακεδονία οι Κρήτες, Πελοποννήσιοι και Αθηναίοι βουλευτές. Ας αποφασίσουν για την Κρήτη οι Μακεδόνες και οι Θεσσαλοί βουλευτές κ.ο.κ. Αυτό θα πει Δημοκρατία. Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί έκαστος βουλευτής ονομάζεται κατά το Σύνταγμα «αντιπρόσωπος του Έθνους», αφού είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι αντιπροσωπεύει τη στενή εκλογική του πελατεία, ούτε καν περιφέρεια, και μόνον! Ας τον ονομάσουν «υπηρέτη» τόσων χιλιάδων ψήφων ή, επί το συντομότερον, «λακέ».
 
Ο επενδυτής-μεγαλοεπιχειρηματίας-κατηγορούμενος-για-υπεξαίρεση Λαυρεντιάδης αποφυλακίσθηκε λόγω παρέλευσης 18μήνου. Η κατάσταση της υγείας του καθόλου καλή. Θα εγκατασταθεί λέει σε νέο σπίτι στη Βάρη, όπου θα έχει και τη δική του φρουρά για την προσωπική του ασφάλεια. Σίγουρα θα έχει υπηρετικό προσωπικό κ.λπ. Κι’ εκεί λεφτά υπάρχουν.
 
Τελικά πιστεύω ότι είναι εσφαλμένο το ερώτημα: «λεφτά υπάρχουν;». Το σωστό ερώτημα είναι: «τίνος είναι τα λεφτά;». [ΣΗΜ: διαδίδεται μετ’ επιτάσεως από κύκλους προσκείμενους στον ΓΑΠ πώς όταν είπε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», μπέρδεψε κατά την ανάγνωση του λόγου του το «;» με την άνω τελεία, δοθέντος ότι το σημείο στίξης «;» στα αγγλικά είναι η δική μας άνω τελεία].
 
Νομίζω ότι τώρα τα πράγματα μπήκαν σε κάποια τάξη. Εν τάξει; Για να αναπαυθεί και η ψυχή του Ξενοφώντος.
 
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος


[ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επενέβη. Εξηκοστή τρίτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα α] στη διακοσιοστή εξηκοστή έβδομη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, β] στην διακοσιοστή δέκατη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου, γ] στην εβδομηκοστή τέταρτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και δ] στην τριακοστή όγδοη από τη δημόσια καταγγελία του Κασσιδιάρη ότι σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων έλαβε χώρα τεχνητή ακύρωση ψηφοδελτίων της ΧΑ κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών (18.05.2014). Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].



Μαντέψτε πώς λέγεται η καλύτερη παραλία της Κόστα Ρίκα !!!

Σας είπαμε χθες ότι η Κόστα Ρίκα, μια χώρα με ευτυχισμένους κατοίκους στην Κεντρική Αμερική -άλλωστε το Κόστα Ρίκα σημαίνει "πλούσια ακτή"- είναι γεμάτη από Ελλάδα. Στη χώρα υπάρχει ο "Δήμος Ελλάδας" και πόλεις με το όνομα Αθήνα και Σπάρτη. Αγάλματα του Μακεδόνα φιλόσοφου Αριστοτέλη κοσμούν την κεντρική πλατεία της Grecia. Aυτό που μαθαίνουμε σήμερα από το greece-salonika είναι ότι...


http://greece-salonika.blogspot.com/2014/06/blog-post_2930.html

http://greece-salonika.blogspot.com/2014/06/blog-post_2930.html


  • Δεν είναι φάρσα..



Η καλύτερη παραλία της πανέμορφης χώρας που αντιμετωπίζει απόψε η Ελλάδα στο παγκόσμιο κύπελλο,της Κόστα Ρίκα,έχει το όνομα του καλύτερου έλληνα παίχτη ...του Σαμαρά!

 

Η καλύτερη παραλία της Κόστα Ρίκα λέγεται ... "παραλία Σαμαρά"!


Συγκεκριμένα η "Samara Beach" αποτελεί έναν... πραγματικό τροπικό παράδεισο στον Ειρηνικό Ωκεανό και είναι ιδανική για σέρφερς, κολυμβητές αλλά και παιδιά.

Το «Travellers Choice» μάλιστα,της διάσημης ταξιδιωτικής πλατφόρμας TripAdvisor ανέδειξε τη συγκεκριμένη παραλία ως τη δεύτερη καλύτερη παραλία ολόκληρης της Κεντρικής Αμερικής για το 2013! (http://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g309247-d1098577-Reviews-Samara_Beach-Playa_Samara_Province_of_Guanacaste.html)

Περισσότερα δείτε εδώ : http://samarabeach.com/
πηγή : taxalia

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More