Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

This is Athens calling!


Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΡΤ για το αν η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Ήδη, η Πορτογαλία και η Πολωνία έχουν δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στη Γιουροβίζιον, ενώ η Κύπρος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

Μεγάλο στέλεχος της ΕΡΤ δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει χρεοκοπήσει, χιλιάδες πολίτες να έχουν εξαθλιωθεί και εμείς να στείλουμε στη Γιουροβίζιον ένα ξέκωλο και πέντε αδερφές που θα χτυπιούνται σαν λυσσάρες».

Βέβαια, η ΕΡΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ξανά στην Γιουροβίζιον την Μαρίζα Κωχ –όπως και το 1976-, για να τραγουδήσει ένα μοιρολόι για τα χαμένα Καγιέν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγέλλει πως η «απόσυρση της συμμετοχής της Ελλάδας από την Γιουροβίζιον είναι ένα βρόμικο χτύπημα στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές του Απριλίου και ο θρίαμβος του ελληνικού τραγουδιού στην Γιουροβίζιον τον Μάιο θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» επισημαίνει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Γιουροβίζιον έχει σκοπό να προετοιμάσει τους Έλληνες για την έξοδο από το ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το 90% των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον αλλά με ταυτόχρονη κατάργηση του Μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε πως στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ με οριστική απόσυρση της Ελλάδας από την Γιουροβίζιον και αυτό τους θορύβησε, με αποτέλεσμα να αποδεσμεύσουν τελικά τη δόση.

Από την μεριά του, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ έχει βάλει κόκκινες γραμμές στο θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον.

Αν η Ελλάδα δεν συμμετάσχει τελικά στην Γιουροβίζιον, η ΕΡΤ θα διοργανώσει μια Βαλκανιάδα Μουσικής, όπου –εκτός από την Ελλάδα- θα συμμετέχουν η Βουλγαρία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Μακεδονία και το Κόσοβο.

pitsirikos
Από pitsirikos.net
______________________ Η ΕΙΔΗΣΗ______________________
 

Ούτε ο Σαμαράς θέλει τη Eurovision



oute-o-samaras-thelei-ti-Eurovision
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται αρνητικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision του 2013. Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η χώρα για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών της στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, είναι προφανές ότι καθιστά... πολυτέλεια τη δαπανηρή παρουσία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Αξιόπιστες πληροφορίες θέλουν και τη διεύθυνση της ΕΡΤ να έχει θέσει στο τραπέζι το ζήτημα, με τις αμφιβολίες και τις ενστάσεις για τη συμμετοχή να είναι κοινές στους αρμόδιους της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα και εκείνοι να στοιχίζονται με την πρωθυπουργική άποψη.
 
Από http://newpost.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More