Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Το συνέδριο πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO διεκδικεί η Ρόδος


Την διοργάνωση του συνεδρίου πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2028, θα διεκδικήσει η Ρόδος, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης χθες το βράδυ, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, για το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κόρδοβα της Ισπανίας, στο οποίο συμμετείχε. 

Κοινός προβληματισμός των συμμετεχόντων στο συνέδριο της Κόρδοβα ήταν η ανάγκη οι πόλεις – μνημεία να συνεχίσουν να είναι ζωντανές, πρωτίστως μέσα από την προστασία της μόνιμης κατοικίας και δευτερευόντως από τον τουρισμό.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, γιατί στους 9 μήνες της θητείας μας δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε στη Μεσαιωνική Πόλη. Όπως είπα και σε αντιπροσωπείες κατοίκων με τους οποίους συναντήθηκα, το χειμώνα θα εργαστούμε σκληρά για να είναι καλύτερη η κατάσταση την επόμενη περίοδο», δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος. 


Σε ό,τι αφορά στο συνέδριο των πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς, ο Αλέξανδρος Κολιάδης ανέφερε πως το επόμενο θα πραγματοποιηθεί το 2026 στο Μαρακές, ενώ η Ρόδος θα διεκδικήσει την διοργάνωση του μεθεπόμενου, που συμπίπτει χρονικά με τα 40 χρόνια από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης στα μνημεία της UNESCO.

Για την προοπτική αυτή, έχει ήδη ενημερωθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που έχει εκφράσει τη στήριξη του υπουργείου, ενώ αν τελικά αναλάβει η Ρόδος το συνέδριο, θα είναι η δεύτερη φορά, μετά το 2003, επί δημαρχίας Γιώργου Γιαννόπουλου,  που θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σύνταξη: Μαριέττα Γαβριλιώτη

ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More